Μουρμούρα οδηγών για τη «βροχή» κλήσεων έξω από το Θέατρο Δάσους
«Ξινή» βγήκε για δεκάδες θεατές η παρακολούθηση της παράστασης «Τρωάδες» το βράδυ της Κυριακής
«Ξινή» βγήκε για δεκάδες θεατές η παρακολούθηση της παράστασης «Τρωάδες» στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Κυριακής.
Η… κρυάδα ήρθε μετά το φινάλε της παράστασης και όταν οι θεατές επέστρεφαν στα οχήματά τους για να αποχωρήσουν από το χώρο.
Τότε διαπίστωσαν ότι στα παρμπρίζ τους, τους περίμενε κλήση ύψους 20 ευρώ από την υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, με την αιτιολογία ότι έχουν σταθμεύσει κάθετα επί της πλατείας Τσάτρα.
Οι οδηγοί ωστόσο που πάρκαραν τα οχήματά τους στο συγκεκριμένο σημείο, ισχυρίζονται ότι δεν υπήρχε κανένα εμφανές απαγορευτικό στάθμευσης.
«Παρκάραμε στην άκρη της πλατείας ώστε να μην ενοχλούμε την κίνηση πεζών και οχημάτων» σημειώνει οδηγός που είδε την κλήση στο αυτοκίνητό του.
Οι ιδιοκτήτες ΙΧ υπογραμμίζουν ότι πέρα από τα αυτοκίνητα επί της πλατείας, «ροζ χαρτάκια» υπήρχαν και στα παρμπρίζ αυτοκινήτων που ήταν παρκαρισμένα στην άκρη του δρόμου, έως και τον Κέδρινο Λόφο.
«Δεκάδες φορές έχουμε παρακολουθήσει παραστάσεις, ποτέ δεν μας είχε συμβεί ανάλογο πράγμα» προσθέτει οδηγός ΙΧ που είχε παρκάρει το όχημά του στο χώρο. «Γνωρίζουν όλοι ότι οι χώροι στάθμευσης στην περιοχή είναι περιορισμένοι και η πρόσβαση χωρίς ιδιόκτητο μέσο προβληματική».
Ιδιαίτερα εκνευρισμένοι με την στάση της Τροχαίας ήταν κυρίως οι οδηγοί που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη από τις γύρω περιοχές για να παρακολουθήσουν την παράσταση.
«Εάν η πολιτική της Τροχαίας είναι ανάλογη στο μέλλον αντιλαμβάνεστε ότι αποκλείει τουλάχιστον εμάς που δεν μένουμε στην περιοχή της Θεσσαλονίκης από το να έρθουμε στις παραστάσεις που φιλοξενούνται στο Θέατρο Δάσους. Και δεν είναι φυσικά το πρόστιμο των 20 ευρώ, γιατί για εμάς που ερχόμαστε από την περιφέρεια το κόστος που απαιτείται είναι μεγαλύτερο. Αλλά είναι η γενικότερη αντιμετώπιση που τύχαμε, αλλά κυρίως το ότι δεν έχουμε εναλλακτική για να σταθμεύσουμε το αυτοκίνητό μας» σημειώνει πολίτης από τη Βέροια που ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για την παρακολούθηση της παράστασης το βράδυ της Κυριακής.
Το ζήτημα για το Θέατρο Δάσους και για την ανάγκη για χώρο στάθμευσης για όσους το επισκέπτονται φυσικά και δεν είναι κάτι καινούργιο.
Η parallaxi τον Ιούλιο του 2021 είχε αναδείξει και πάλι το ζήτημα.
Αριστερά από την είσοδο του θεάτρου υπάρχει ένας σχετικά μικρός χώρος όπου μπορούν να παρκάρουν λιγότερα από 50 αυτοκίνητα, ωστόσο, τόσο το αδιαμόρφωτο έδαφος, όσο και η κατηφορική του κλίση αποτρέπουν ακόμα και αυτούς τους 50 οδηγούς να ανέβουν μέχρι εκεί και να παρκάρουν.
Μάλιστα, αν κάποιος δε γνωρίζει την ύπαρξη αυτού του χώρου δεν ανεβαίνει καν την ανηφόρα μέχρι εκεί γιατί το τελευταίο κομμάτι είναι γεμάτο καντίνες και μικροπωλητές ενώ δεν υπάρχει καμία σήμανση που να ενημερώνει για τη δυνατότητα παρκαρίσματος.
Αναγκαστικά, λοιπόν, τα περίπου 500 αυτοκίνητα τα οποία, κατά προσέγγιση, αναζητούν πάρκινγκ πριν από κάθε εκδήλωση, επιλέγουν να παρκάρουν δεξιά και αριστερά των κατηφορικών δρόμων από τον περιφερειακό προς το θέατρο, από το θέατρο προς τις Σαράντα Εκκλησιές και από το θέατρο προς τον Κέδρινο Λόφο.
Τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα εκατέρωθεν των στενών αυτών δρόμων έχουν ως αποτέλεσμα συχνά να μπλοκάρει η κυκλοφορία καθώς τουλάχιστον το ένα από τα δύο ρεύματα δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετηθεί. Είναι κοινό μυστικό για όλους τους οδηγούς της Θεσσαλονίκης πως τις ημέρες των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Δάσος, όσοι δεν έχουν εκεί κάποια δουλειά, αποφεύγουν το σημείο.
Τότε η διεύθυνση Τροχαίας σημείωνε ότι καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να είναι παρούσα στο χώρο από νωρίς ώστε να ρυθμίσει την κυκλοφορία και να τοποθετήσει κορδέλες και κώνους σε επικίνδυνα σημεία ώστε να μην παρκάρουν οι οδηγοί. Κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα εφικτό γιατί πολλές εκδηλώσεις δε γίνονται γνωστές και όταν σπεύδει η τροχαία να ρυθμίσει την κυκλοφορία είναι πια αργά.