Θεσσαλονίκη

Νοιάζομαι για να υπάρχω

Στο Δήμο Θεσσαλονίκης δεν χάσαμε απλά τα πέντε άστοχα χρόνια της απερχόμενης διοίκησης...

Parallaxi
νοιάζομαι-για-να-υπάρχω-1052661
Parallaxi

Λέξεις: Νίκος Μανομενίδης

Στο Δήμο Θεσσαλονίκης δεν χάσαμε απλά τα πέντε άστοχα χρόνια της απερχόμενης διοίκησης αλλά επιστρέψαμε πολύ πιο πίσω από τη Διοίκηση Μπουτάρη στους περισσότερους τομείς της διάφανης αποτελεσματικής, υπεύθυνης διακυβέρνησης.

Στις δημοτικές εκλογές συμμετέχω ως υποψήφιος δημοτικό σύμβουλος με το συνδυασμό «Θεσσαλονίκη για Όλους» και στηρίζω τον Σπύρο Πέγκα για Δήμαρχο Θεσσαλονίκης αφενός επειδή υιοθέτησε μια «Πράσινη Ατζέντα» για την πόλη και αφετέρου επειδή ο Σπύρος καταφέρνει και ενώνει πολίτες και φορείς διαφορετικών πολιτικών και ιδεολογικών τοποθετήσεων σε αντίθεση με τον  απερχόμενο Δήμαρχο που δεν καταφέρνει να συσπειρώσει ούτε τους ψηφοφόρους του ενός κόμματος που του έδωσε το χρίσμα.

Δεν πρέπει να υποβαθμίζουμε τον κίνδυνο του εκλογικού νόμου που δίνει το 60% των εδρών στον πρώτο συνδυασμό της πρώτης Κυριακής ακόμη κι αν συγκεντρώσει ποσοστό ψήφων μικρότερο του 30%. Φανταστείτε να διοικεί την πόλη ένα δημοτικό συμβούλιο που θα εκπροσωπεί μόνο ένα μέρος, ενός από τα πολιτικά κόμματα.

Επίσης με τις γνώσεις μου προτίθεμαι να συνδράμω στη δημιουργία «Παρατηρητηρίου Στέγασης», το οποίο θα ερευνά και θα αναλύει δεδομένα που σχετίζονται με τη στέγασης με σκοπό να υποστηρίξει τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και  την αξιολόγηση πολιτικών στέγασης του Δήμου όσον αφορά στην παροχή προσιτής-ποιοτικής κατοικίας ειδικά για τους νέους που ξεκινούν τη ζωή τους, όπως επίσης και για τους ηλικιωμένους, τα άτομα, με αναπηρία και από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες που χρειάζονται κατοικίες υποστηριζόμενες από υπηρεσίες πρόνοιας του Δήμου.

Γεννήθηκα και ζω στη Θεσσαλονίκη με την οικογένεια μου και είμαι ελεύθερος επαγγελματίας-μεσίτης ακινήτων, με πιστοποιήσεις στην εκτιμητική TEGOVA, στη διαμεσολάβηση ADR ODR και στην εκπαίδευση ενηλίκων ΕΟΠΠΕΠ.

Συμμετέχω ως τεχνικός σύμβουλος σε ερευνητικά προγράμματα για την Αγορά των Ακινήτων της Eurostat και του ΑΠΘ όπως και στη συγγραφή βιβλίων και προγραμμάτων κατάρτισης σχετικών με τη διαχείριση ακινήτων για τα Ι.Ε.Κ. και τα Κ.Ε.Κ. ΓΣΕΒΕΕ.

*O Νίκος Μανομενίδης είναι μεσίτης ακινήτων και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Σπύρου Πέγκα “Θεσσαλονίκη Για Όλους”.

**Φιλοξενούμενο άρθρο

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα