Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Δωρεάν υπηρεσίες παιδαγωγών και ρομπότ σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες
Στις συνεδρίες συμμετέχουν και ρομπότ, όταν κρίνεται απαραίτητο, ώστε η συνεργασία μεταξύ των παιδιών, γονιών και ειδικών παιδαγωγών να γίνει και πιο διασκεδαστική.
Δωρεάν μαθησιακή παρέμβαση, επαναξιολόγηση μαθησιακών δυσκολιών και αξιολόγηση νοημοσύνης, προσφέρουν σε παιδιά της Γ’ και Δ’ Δημοτικού ειδικοί παιδαγωγοί του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Στις συνεδρίες συμμετέχουν και ανθρωπόμορφα ρομπότ, όταν κρίνεται απαραίτητο, ώστε η συνεργασία μεταξύ των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, των γονιών τους και των ειδικών παιδαγωγών να γίνει, εκτός από αποτελεσματική, και πιο διασκεδαστική.
Στόχος των συνεδριών είναι οι μαθητές να καταφέρουν να βελτιώσουν τις δεξιότητες της ανάγνωσης και της κατανόησης κειμένων, να αναπτύξουν τη σωστή χρήση γραμματικής και συντακτικού, να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους και να αποκτήσουν αποτελεσματικές τεχνικές αυτοδιόρθωσης και αυτοοργάνωσης της μελέτης τους.
Ο ρόλος τόσο των παιδαγωγών όσο και των ειδικά προγραμματισμένων γι’ αυτό τον σκοπό ρομπότ είναι, ακόμη, να φροντίσουν ώστε τα παιδιά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της ρομποτικής στην ειδική αγωγή, να καλλιεργήσουν δεξιότητες, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να ενισχύσουν την ενσυναίσθηση.
Η καινοτόμα δράση απευθύνεται σε παιδιά που θα λάβουν ή έχουν ήδη λάβει από άλλον φορέα διάγνωση Ειδικής Μαθησιακής Δυσκολίας και η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα μαθησιακών παρεμβάσεων και στις συνεδρίες ειδικής εκπαίδευσης είναι δωρεάν. Η παρέμβαση θα ολοκληρωθεί μέσα από 25 συνεδρίες, οι οποίες θα λάβουν χώρα στον συνεργαζόμενο φορέα «Κέντρο παιδιού και γονέα», στην περιοχή της Τούμπας.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα:
2313 323723 (Ελευθερία Αβραμίδου, λογοθεραπεύτρια – ειδική παιδαγωγός), κάθε Τρίτη, 8:00-9:00 ή 6973424100 (Πέτρος Κεχαγιάς, ψυχολόγος), κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 9:00-12:00. Στα ίδια τηλέφωνα μπορούν να επικοινωνούν οι γονείς και για οποιαδήποτε πληροφορία.
Το φιλόδοξο πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Κοινωνικά Ρομπότ ως Εργαλεία στην Ειδική Εκπαίδευση (ΚοιΡο3Ε)» και πρόκειται για δράση ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020), από το οποίο χρηματοδοτείται.