Η ντροπή της νέας Εγνατίας

Μια βόλτα κατά μήκος της Νέας Εγνατίας θα στο αποδείξει.

Μιχαήλ Παπαβασιλείου
η-ντροπή-της-νέας-εγνατίας-381285
Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Εικόνες: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Καθημερινά στην Θεσσαλονίκη κινούνται εκατομμύρια αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα πολλές φορές να πραγματοποιούνται μποτιλιαρίσματα, αλλά και ατυχήματα. Ένα τέτοιο συμβάν μπορεί να ξεκινήσει από υπαιτιότητα ενός ανθρώπου ή πολλών, όμως μερικές φορές τα φαινόμενα απατούν…

Οι πινακίδες από την αρχή της N. Εγνατίας μέχρι και την Βούλγαρη είναι ζωγραφισμένες με γκράφιτι ή έχουν ξηλωθεί από τους «καλλιτέχνες» της ασφάλτου.

Οι οδηγοί δεν έχουν καμία ορατότητα προς τις πινακίδες, με αποτέλεσμα να μπερδεύονται και να μην γνωρίζουν προς ποια κατεύθυνση να στρίψουν ή να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε ενέργεια που θα ήθελαν, εφόσον αυτή θα ήταν σύμφωνη με τους Κώδικες Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ).

«Η πινακίδα που έχει βανδαλιστεί από άποψη οδικής ασφάλειας είναι η νούμερο ένα αφορμή για να γίνει κάποιο ατύχημα. Διότι από την ώρα που δεν φαίνονται τα σήματα ο οδηγός με τη σειρά του δεν γνωρίζει τι ενέργειες μπορεί να πραγματοποιήσει. Ειδικά στην συγκεκριμένη οδό, όπου οι ταχύτητες που αναπτύσσονται μπορεί να φτάσουν και τα 100 χλμ/ ώρα την κάνουν ακόμη πιο επικίνδυνη. Σκεφτείτε απλά, εάν δεν φαίνεται ένα STOP, λόγω των δέντρων ή των γκράφιτι που καλύπτουν την πινακίδα πόσο σοβαρά θα ήταν τα πράγματα», αναφέρει η συγκοινωνιολόγος- ΑΤΜ Μαρία Ακριώτη.

Οι λύσεις για το συγκεκριμένο πρόβλημα υπάρχουν, όμως το να επιτευχθεί κάτι τέτοιο μοιάζει ιδιαίτερα δύσκολο και σίγουρα χρειάζεται βούληση από μεριάς του Δήμου.

«Επιπλέον, καθώς η Θεσσαλονίκη είναι ένα μέρος με πολλά ιστορικά στοιχεία, το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν βοηθάει στην ανάδειξη της πόλης για τους τουρίστες της και φυσικά κάνει την πόλη μη φιλική και σε μεγάλο βαθμό απομακρύνει χιλιάδες ανθρώπους να τη γυρίσουν», σύμφωνα με την κ. Ακριώτη.

Ανάλογες είναι οι εικόνες από τη Βούλγαρη έως το πρώην 424:

Τα μεγάλα προβλήματα που έχει αυτή η πόλη σταδιακά φαίνονται και αυξάνονται, αντί να μειώνονται και η ζωή των πολιτών να γίνεται καλύτερη. Μπορεί να λυθεί αυτό το πρόβλημα ή κι αυτό θα γίνει με μεγάλη καθυστέρηση;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αόρατα… φανάρια στη Θεσσαλονίκη

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα