Θεσσαλονίκη

Ο κήπος των αναμνήσεων

της Αιμιλίας Ροδοπούλου Πέρσι το καλοκαίρι μπήκαν στο πρόγραμμα να γίνουν αναπλάσεις σε κάποια μικρά παρκάκια του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ένα από αυτά ήταν και το πάρκο που βρίσκεται στην Αγίου Δημητρίου ακριβώς απέναντι από την εκκλησία. Στο παρκάκι σταματούν να ξεκουραστούν συχνά οι περαστικοί μετά την κουραστική ανηφόρα της οδού Αριστοτέλους που στο τέλος της […]

Αιμιλία Ροδοπούλου
ο-κήπος-των-αναμνήσεων-13764
Αιμιλία Ροδοπούλου
img_20130930_120258s.jpg

της Αιμιλίας Ροδοπούλου

Πέρσι το καλοκαίρι μπήκαν στο πρόγραμμα να γίνουν αναπλάσεις σε κάποια μικρά παρκάκια του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ένα από αυτά ήταν και το πάρκο που βρίσκεται στην Αγίου Δημητρίου ακριβώς απέναντι από την εκκλησία. Στο παρκάκι σταματούν να ξεκουραστούν συχνά οι περαστικοί μετά την κουραστική ανηφόρα της οδού Αριστοτέλους που στο τέλος της έχει μεγάλη κλίση. Συν τοις άλλοις, στο σημείο αυτό ήταν πράγματι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένα φρέσκο, καθαρό και προσεγμένο πάρκο καθώς στην περιοχή κυκλοφορούν πολλοί τουρίστες που επισκέπτονται την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Οι τουρίστες βρίσκουν ευκαιρία να ξαποστάσουν στο παρκάκι σχεδιάζοντας την επόμενη βόλτα τους ή περιμένοντας το τουριστικό τους λεωφορείο.

Ο κήπος μετά την ανάπλαση ονομάστηκε “κήπος των αναμνήσεων” καθώς περιέχει στοιχεία από την κηποτεχνία της Θεσσαλονίκης κατά την αρχαιοελληνική, βυζαντινή, και ρωμαϊκή περίοδο. Ο κήπος είναι πλέον έτοιμος και υποδέχεται καθημερινά περαστικούς με τα κατοικίδιά τους, τουρίστες και περίοικους που μαζεύονται στο πάρκο για πρωινό κους κους.

Στις ήδη υπάρχουσες φυτεύσεις προστέθηκε δενδροστοιχία από κυπαρίσσια, τα οποία τολμώ να σχολιάσω ότι φυτεύτηκαν υπερβολικά κοντά το ένα στο άλλο. Δημιουργήθηκε, επίσης, παρτέρι με αρωματικά φυτά. Κυριαρχούν τα δενδρολίβανα και οι μέντες και οι πλατύφυλλοι βασιλικοί έχουν γίνει ολόκληροι θάμνοι! Οι κατιφέδες, που έχουν αφρατέψει για τα καλά, δίνουν έντονο πορτοκαλί χρώμα στον κήπο.

Σίγουρα ο κήπος θέλει συνεχή φροντίδα και εμπλουτισμό των φυτεύσεων, ώστε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η εικόνα του.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα