Θεσσαλονίκη

Ο Στέλιος Αγγελούδης παρουσιάζει την πρόταση του για την ανάπλαση της Εγνατίας Οδού – πλατείας Δημοκρατίας

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, μπροστά στο άγαλμα του Κωνσταντίνου, στο Βαρδάρη

Parallaxi
ο-στέλιος-αγγελούδης-παρουσιάζει-την-1053111
Parallaxi

Την πρόταση του για την ανάπλαση της Εγνατίας Οδού και της πλατείας Ελευθερίας, παρουσιάσει την ερχόμενη Τετάρτη, ο υποψήφιο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση της παράταξης του «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη»:

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του σχεδίου της «Ομάδας για τη Θεσσαλονίκη» για την ανάπλαση της Εγνατίας Οδού, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Δημοκρατίας (Βαρδαρίου).

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες χωρικές παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Ομάδας με στόχο τη ριζική αναμόρφωση του αστικού τοπίου.

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί το πλάνο για την ανάπλαση της πλατείας Δημοκρατίας με στόχο την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος και την οικονομική ανάκαμψη της περιοχής.

Ο πιο εμβληματικός οδικός άξονας που διατρέχει την 1η Δημοτική Κοινότητα, η Εγνατία, πάνω στην οποία συναντούμε διεθνείς πύλες εισόδου (Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός), πέντε σταθμούς Μετρό, σπουδαίες πλατείες της πόλης (Δημοκρατίας, Αριστοτέλους, Αγίας Σοφίας, Καμάρα, Συντριβάνι), τεκμήρια της πολύχρονης ιστορίας της πόλης (ρωμαϊκά μνημεία, βυζαντινοί ναοί, οθωμανικά τεμένη), και τα δύο Πανεπιστήμια μας, βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης παρακμής.  Κυριαρχούν η οικονομική υποβάθμιση, η εγκληματικότητα, η βρωμιά, ο συνωστισμός, ο δημόσιος χώρος σε εγκατάλειψη.

Σε αυτές τις προκλήσεις η «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη»απαντά με ένα πλήρες πρόγραμμα εμβληματικών και ολοκληρωμένων παρεμβάσεων, για την περιβαλλοντική, λειτουργική και οικονομική αναζωογόνηση της Εγνατίας, για τον ανασχεδιασμό των δημόσιων χώρων, την αποκατάσταση των διατηρητέων μνημείων και την στήριξη της επιχειρηματικότητας σε όλο τον άξονα.

Σημείο συνάντησης, μπροστά στο άγαλμα του Κωνσταντίνου.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα