Θεσσαλονίκη

Ο Στυλιανός Κατρανίδης επανεξελέγη πρύτανης του ΠΑΜΑΚ

Έλαβε 8 έγκυρες ψήφους επί συνόλου 11 έγκυρων ψήφων, ενώ 3 μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης ψήφισαν λευκό.

Parallaxi
ο-στυλιανός-κατρανίδης-επανεξελέγη-π-356411
Parallaxi

Ολοκληρώθηκαν, χθες το βράδυ, οι διαδικασίες ανάδειξης νέου πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, κατά τις οποίες επανεξελέγη στην ηγεσία του Ιδρύματος ο καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης, με θητεία έως την 31η Αυγούστου 2026.

Στο νέο Πρυτανικό σχήμα συμμετέχουν τέσσερις αντιπρυτάνεις: ο καθηγητής Νικόλαος Σαμαράς, αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών, Διοικητικών Υποθέσεων και Προσωπικού, ο αναπληρωτής καθηγητής Ιωάννης Ταμπακούδης, αντιπρύτανης Οικονομικών Υποθέσεων και Υποδομών, ο καθηγητής, Αλέξανδρος Χατζηγεωργίου, αντιπρύτανης Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων και ο αναπληρωτής καθηγητής Θεολόγος Δεργιαδές, αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας και Διά Βίου Μάθησης.

Η εκλογή έγινε κατόπιν μυστικής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, από τις 3 μ.μ. έως τις 7 μ.μ., μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ», μεταξύ των μελών του 11μελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Καθώς μόνος υποψήφιος για τη θέση του Πρύτανη ήταν ο κ. Κατρανίδης, για την εκλογή του, σύμφωνα με τον νόμο, απαιτείτο κατ’ ελάχιστον πλειοψηφία οκτώ ενδεκάτων (8/11). Ο κ. Κατρανίδης έλαβε 8 έγκυρες ψήφους επί συνόλου 11 έγκυρων ψήφων, ενώ 3 μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης ψήφισαν λευκό.

Κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας δεν υποβλήθηκαν ενστάσεις.

Λίγα λόγια για τον Στυλιανό Κατρανίδη

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης της ΑΣΟΕΕ (1981) και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου του Κιέλου, Γερμανία (1986). Έχει διατελέσει Επισκέπτης Ερευνητής στα Πανεπιστήμια του Connecticut (1992- 1993) και του Illinois at Urbana-Champaign (1999) καθώς και υπότροφος του ΙΚΥ, του DAAD και του Ιδρύματος Fulbright. Από το 2001 είναι Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με ερευνητικά ενδιαφέροντα και επιστημονικές δημοσιεύσεις στα πεδία «Οικονομικά της Ευημερίας», «Θεωρία και Πολιτική Διεθνούς Εμπορίου και Οικονομικής Ολοκλήρωσης», «Κοινή Αγροτική Πολιτική» και «Επιστημομετρία» (Scientometrics).

Όσον αφορά την εμπειρία του στο χώρο της διοίκησης έχει διατελέσει: Πρόεδρος του Δ.Σ. του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) (2013-2016), Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) (2013-2015), Α΄ Αντιπρόεδρος του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) (2010- 2013), Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (2006-2010), Προσωρινός Πρόεδρος του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (2006-2009), Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (2003-2004), Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΙΚΑΤΣΑ (2003-2004) και Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (2000-2005).

Παράλληλα με τα καθήκοντά του σε θέσεις διοίκησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και φορέων του ευρύτερου δημοσίου τομέα, έχει συμμετάσχει ενεργά σε Ερευνητικά Προγράμματα και σε Επιστημονικά Συνέδρια, τόσο ελληνικά όσο και διεθνή, και έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών εργασιών σε βιβλία και μονογραφίες σε Επιστημονικά Περιοδικά διεθνούς κύρους.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα