Θεσσαλονίκη

Οι όροι και οι κανόνες για τους χώρους προβολής των κομμάτων στη Θεσσαλονίκη

Τι συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο δημαρχείο

Parallaxi
οι-όροι-και-οι-κανόνες-για-τους-χώρους-π-956497
Parallaxi

Οι όροι και οι κανόνες για τους χώρους προβολής των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο και πριν την κάλπη της 21ης Μαϊου συζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων και των συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων.

Έκκληση προς όλους να σεβαστούν την πόλη και να αποφύγουν φαινόμενα μαζικής αφισοκόλλησης και ρύπανσης του αστικού περιβάλλοντος με φυλλάδια απηύθυνε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε δήλωσή του στο περιθώριο της σύσκεψης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης, που ήταν και συντονιστής της σύσκεψης, ανέφερε αναλυτικά τους κανόνες προς τους εκπροσώπους των κομμάτων. Όπως είπε, σε σχέση με τις εκλογές του 2019, ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να διαθέσει τα 250 στέγαστρα στις στάσεις των αστικών λεωφορείων διότι υπάρχει ένας διαγωνισμός σε εξέλιξη.

Αντίθετα, μοιράστηκαν 18 ειδικά ορθογώνια πλαίσια σε κοινόχρηστους χώρους σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Με βάση τον νόμο, τα δώδεκα δίνονται στα κόμματα που έχουν εκπροσώπηση στη Βουλή και τα έξι στα υπόλοιπα που θα συμμετέχουν στις εκλογές.

Επίσης, κάθε πολιτικό κόμμα και συνασπισμός έχει το δικαίωμα να αιτηθεί την τοποθέτηση είτε ενός καλαίσθητου περιπτέρου, είτε ενός τροχόσπιτου σε κάθε δημοτική κοινότητα, με την προϋπόθεση να μην παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων. Μπορεί επίσης να λάβει ένα τραπέζι με τρεις θέσεις και ομπρέλα.

«Τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να φροντίζουν για την ευπρεπή εμφάνιση των χώρων που θα διατεθούν, με την περισυλλογή των αφισών και τον καθαρισμό των χώρων. Τα περίπτερα ή τα τροχόσπιτα θα πρέπει να αποσυρθούν με φροντίδα τους, πέντε ημέρες μετά τις εκλογές» είπε ο κ. Λεκάκης στη διάρκεια της σύσκεψης. Η σημερινή απόφαση θα εγκριθεί αύριο σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα