Οι Θεσσαλονικείς δεν κυνηγούν την τύχη τους, οι πράκτορες ανησυχούν

«Εμείς σε ποιον θα μετακυλήσουμε το κόστος;» Προβληματισμένοι οι πράκτορες που βλέπουν τα έξοδα να αυξάνονται και το ενεργειακό κόστος να εκτοξεύεται

Ραφαήλ Γκαϊδατζής
οι-θεσσαλονικείς-δεν-κυνηγούν-την-τύχ-928842
Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Προβληματισμός επικρατεί στους ιδιοκτήτες πρακτορείων ΟΠΑΠ της πόλης που μετά από την πανδημία καλούνται να διαχειριστούν και το κλίμα ενεργειακής κρίσης που έχει καλλιεργηθεί ενόψει χειμώνα.

Αρκετοί πράκτορες σημειώνουν ότι τα τελευταία τρία χρόνια οι επιχειρήσεις τους βρίσκονται στη χειρότερη φάση τους την τελευταία δεκαετία, αφού πάνω που περιμέναν να… σηκώσουν κεφάλι μετά τους αυστηρούς ελέγχους και τους περιορισμούς κατά την περίοδο της πανδημίας, τώρα είναι αντιμέτωποι με μια νέα πρόκληση.

Ιδιοκτήτες πρακτορείων υπολογίζουν ότι το ενεργειακό κόστος έχει τριπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες και στον κλάδο επικρατεί «μούδιασμα» για τον χειμώνα που έρχεται και αν η επιβάρυνση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

«Ο κλάδος των πρακτορείων πλήττεται βάναυσα από την ενεργειακή κρίση. Τα πάντα μέσα στο πρακτορείο λειτουργούν με ρεύμα. Φώτα, τηλεοράσεις, τερματικά. Εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να μετακυλήσουμε το κόστος στους πελάτες, άρα καλούμαστε να το αφομοιώσουμε όλο» σημειώνει στην parallaxi ο πρόεδρος της Ένωσης Πρακτόρων ΟΠΑΠ, Κεντρικής Μακεδονίας, Αναστάσιος Απιδόπουλος.

Πέρα από το ενεργειακό, υπάρχουν φυσικά και τα υπόλοιπα κόστη για κάθε πράκτορα, όπως για παράδειγμα το ενοίκιο που καλείται να καταβάλλει κάθε ιδιοκτήτης, τους μισθούς στους υπαλλήλους του, αλλά και τα υπόλοιπα βασικά αγαθά που είναι απαραίτητα για την λειτουργία των επιχειρήσεων, οι τιμές των οποίων έχουν πάρει την… ανηφόρα.

Η αβεβαιότητα που υπάρχει ενόψει χειμώνα έχει άμεσο αντίκτυπο και στους καταναλωτές.

Τα ποσά που παίζουν πλέον είναι σαφώς λιγότερα με τα προηγούμενα χρόνια, με τους πράκτορες να σημειώνουν ότι η κίνηση αυξάνεται μόνο όταν υπάρχει κάποιο τζάκ ποτ σε κάποια από τα τυχερά παιχνίδια, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι ο κόσμος δαπανά περισσότερα χρήματα.

«Δεν παίζουν το ίδιο όπως παλιά. Έχουν θορυβηθεί με όλο αυτό το κλίμα που έχει διαμορφωθεί ενόψει χειμώνα. Κρατάνε τα χρήματά τους για να καλύψουν τα βασικά τους έξοδα, είναι φοβισμένοι» προσθέτει ο κ. Απιδόπουλος.

«Όσο… γλυκιά και αν είναι η προοπτική του να κερδίσεις κάποιο μεγάλο χρηματικό ποσό, πρέπει να το παραδεχτούμε ότι ο τζόγος δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης για τους πολίτες. Και από τη στιγμή που όλοι κόβουν από έξοδα που δεν θεωρούνται βασικά, είναι λογικό να περιορίσουν και τα χρήματα που έπαιζαν παλιότερα για κάποιο τυχερό παιχνίδι» αναφέρει πράκτορας στην parallaxi.

«Έχει αλλάξει η συμπεριφορά των παικτών. Δεν είμαι μόνο θέμα οικονομικό, είναι και θέμα διάθεσης. Μπορεί να έρθει να παίξει 2, 5, 10 ευρώ, να κάτσει για 2-3 ώρες να δει και κάποιο ματς, να ψάξει παρέα να πει κάτι να ξεχαστεί, να διαβάσει και καμία εφημερίδα και να φύγει μετά».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα