Ομιλία: Το information design σε σχέση με την ποιότητα ζωής
Το σαββατοκύριακο 4-6 Απριλίου η πόλη γέμισε με νέους γραφίστες, οι οποίοι αναζητούσαν ερεθίσματα για να ενισχύσουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες και τη δημιουργική δουλειά τους. Η συνάντηση νέων γραφιστών Toolkit Startup τους υποδέχτηκε και τους προσέφερε εξειδικευμένες γνώσεις γραφιστικής, μέσω workshop, ομιλιών, διαγωνισμών σχεδιασμού αφίσας, εκθέσεων και ειδικών καλεσμένων από το εξωτερικό και την […]
Το σαββατοκύριακο 4-6 Απριλίου η πόλη γέμισε με νέους γραφίστες, οι οποίοι αναζητούσαν ερεθίσματα για να ενισχύσουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες και τη δημιουργική δουλειά τους. Η συνάντηση νέων γραφιστών Toolkit Startup τους υποδέχτηκε και τους προσέφερε εξειδικευμένες γνώσεις γραφιστικής, μέσω workshop, ομιλιών, διαγωνισμών σχεδιασμού αφίσας, εκθέσεων και ειδικών καλεσμένων από το εξωτερικό και την Ελλάδα. Οι 5 ομιλίες που παρουσιάστηκαν δωρεάν για το κοινό της πόλης στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, που τις φιλοξένησε, προσέγγισαν τη γραφιστική με έναν καινοτόμο τρόπο και έδωσαν σε νέους γραφίστες την δυνατότητα να εκπαιδευτούν άμεσα από ειδικούς στο χώρο.
Για όσους δεν πρόλαβαν να παρευρεθούν στην εκδήλωση, εξασφαλίσαμε τις ομιλίες online, και σας τις παρουσιάζουμε ξεκινώντας από την ομιλία:
Το information design σε σχέση με την ποιότητα ζωής
Σχεδίαση σήμανσης σε δημόσιους χώρους. Ένα ζήτημα ιδιαίτερης σημασίας στο οποίο ο σχεδιαστής πρωταγωνιστεί και ο ρόλος του design είναι καθοριστικός στην επικοινωνία ενός χώρου με τους επισκέπτες του. Μια ομιλία σχετικά με τη σημασία του information design και τη συμβολή του στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στα αστικά κέντρα. Τι σημαίνει, ποιος είναι ο ρόλος του και οι ανάγκες του και ποιοι παράγοντες μπορούν να δώσουν ιδιαίτερη μορφή στο λεκτικό μήνυμα, μεταφέροντας την πληροφορία με τρόπο τόσο καλαίσθητο όσο και λειτουργικό.
Ο Λευτέρης Κοντογιάννης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976 και σπούδασε γραφιστική στο North College. Μετά από μια δεκαετή περίοδο συνεργασιών με διαφημιστικές εταιρίες και design studios εδραίωσε το 2007 το δημιουργικό γραφείο idcreative, όπου δημιούργησε μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών οπτικής επικοινωνίας για branding, διαφήμιση, εταιρική ταυτότητα, εκδόσεις, συσκευασία κ.α., αναλαμβάνοντας projects στον χώρο του print design αλλά και εφαρμογές video/ animation.
Από το 2008 διδάσκει τυπογραφία, οπτική επικοινωνία, animation και desktop publishing software στο AKTO Art & Design College στη Θεσσαλονίκη. Έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις σχετικά με την οπτική επικοινωνία και το design και η δουλειά του έχει διακριθεί στα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής & Εικονογράφησης (ΕΒΓΕ).