Ό,τι απόμεινε από ένα πάρκο καλών προθέσεων
Το χτες και το σήμερα του πάρκου top payday lenders direct loans Στις 4 Οκτωβρίου του 2013, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο πόλεων, το παρκάκι της Πλατείας Καραϊσκάκη, απέναντι από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, βαπτίστηκε Πάρκο Δυρραχίου. Σε “ανταπόδοση” ένα πάρκο στο Δυρράχιο θα ονομαζόταν Πάρκο Θεσσαλονίκης. Η τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε τότε παρουσία αστυνομικής […]
Το χτες και το σήμερα του πάρκου
Στις 4 Οκτωβρίου του 2013, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο πόλεων, το παρκάκι της Πλατείας Καραϊσκάκη, απέναντι από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, βαπτίστηκε Πάρκο Δυρραχίου. Σε “ανταπόδοση” ένα πάρκο στο Δυρράχιο θα ονομαζόταν Πάρκο Θεσσαλονίκης. Η τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε τότε παρουσία αστυνομικής δύναμης, καθώς κάτοικοι της περιοχής και διάφοροι άλλοι κρατώντας ελληνικές σημαίες, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη ονομασία του πάρκου σε «Δυρράχιο – Αλβανία» με συνθήματα κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης και των μεταναστών. Λίγες μερες αργότερα άγνωστοι έγραψαν με μαύρο σπρέι πάνω στην τιμητική μαρμάρινη στήλη συνθήματα όπως: «Εδώ Ελλάς» και «Φωτιά και Τσεκούρι στους προσκυνημένους», ενώ έκλεψαν και την αλβανική σημαία.
Τότε ο Σάκης Ιωαννίδης είχε κάνει ένα πλήρες ρεπορτάζ για το θέμα μιλώντας και με κατοίκους της περιοχής. Διαβάστε εδώ
Ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε τότε για την βανδαλιστική ενέργεια: «Είναι αναμενόμενο. Έχουμε πολύ κόσμο στην πόλη, ο οποίος εξακολουθεί και έχει την αντίληψη ότι όλοι οι ξένοι είναι κακοί κι εμείς είμαστε οι καλοί. Αυτό θα υπάρχει και δε νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα, πέρα από το να καθαρίσουμε το μνημείο. Και όποιος κουραστεί πρώτος».
Η στήλη δεν καθαρίστηκε ποτέ. Γράφτηκε και ξαναγράφτηκε πολλές φορές και το θέμα ξεχάστηκε ενώ το πάρκο αφέθηκε στην τύχη του. Σήμερα τίποτα δεν φαίνεται πάνω στη στήλη από ό,τι είχε χαραχτεί αρχικά, η ταμπέλα που έγραφε το όνομα του πάρκου έχει κλαπεί, όπως και η άγκυρα που βρισκόταν πάνω στη στήλη.