Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Οι εκδηλώσεις και δράσεις στη Θεσσαλονίκη
Όσα πρέπει να ξέρεις για το πώς θα τιμήσει η πόλη την Ημέρα
Σάββατο, 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας. Γιορτάζουμε τις γυναίκες κάθε ημέρα – όπως πρέπει – αλλά τη συγκεκριμένη ημέρα, θυμόμαστε όσα οφείλουμε να μην ξεχάσουμε.
Η πρώτη τήρηση της Ημέρας τη Γυναίκας πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1909 στη Νέα Υόρκη. Όμως, η 8η Μαρτίου προτάθηκε από τη Διεθνή Διάσκεψη Γυναικών του 1910 ώστε να καθιερωθεί μια «Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας». Αφού οι γυναίκες κέρδισαν το δικαίωμα ψήφου στη Σοβιετική Ρωσία το 1917, η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως εθνική αργία εκεί. Την εποχή εκείνη εορταζόταν κατά κύριο λόγο από το σοσιαλιστικό κίνημα και τις κομμουνιστικές χώρες μέχρι την υιοθέτησή της το 1975 από τα Ηνωμένα Έθνη.
Η αυριανή ημέρα μνήμης αφιερώνεται στους αγώνες του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών, τα οποία μέχρι σήμερα σε αρκετές χώρες του κόσμου καταπατούνται, ενώ σε άλλες συνεχίζονται οι διεκδικήσεις περί ισότητας μεταξύ των δύο φύλων.
Η Θεσσαλονίκη, για ακόμα μία χρονιά, θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας με εκδηλώσεις, δράσεις, διαδηλώσεις και όμορφα events.
Γυναίκες και Ζωή: Ρόλοι, Μετάβαση & Εξέλιξη στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Η δημοτική παράταξη “Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη” διοργανώνει μια ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στις γυναίκες, με τίτλο “Γυναίκες και Ζωή: Ρόλοι, Μετάβαση & Εξέλιξη”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 7 Μαρτίου, στις 17:00, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη Γιορτή της Γυναίκας.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της πορείας και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε διάφορους τομείς της ζωής τους, όπως η εργασία, η υγεία, η ψυχολογία και η κοινωνική τους θέση. Το πρόγραμμα θα χωριστεί σε δύο μέρη, με εξειδικευμένους ομιλητές και ομιλήτριες που θα προσφέρουν γνώσεις, έμπνευση και ενδυνάμωση.
Πρώτο μέρος – Ώρα: 17:00: “Η γυναίκα, η άνθρωπος”
Στο πρώτο μέρος, θα παρουσιαστούν θέματα όπως η διαφορετικότητα της γυναίκας, η θέση της στις διοικητικές δομές, η συμβολή της στην κοινωνία και η σημασία της φυσικής κατάστασης.
Ομιλητές:
- Χρήστος Αραμπατζής – Επόπτης προσωποκεντρικής ψυχοθεραπείας, NLP & Life coaching master, Υπνοθεραπευτής N.G.Y.
- Δρ. Εύη Δεκούλου – Επίκουρη Καθηγήτρια Οργάνωσης και Διοίκησης Οργανισμών Επικοινωνίας, ΑΠΘ
- Δρ. Αθανασία Ζουρλαδάνη – Ειδική Επιστήμων σε θέματα fitness για μακροζωία και αποκατάσταση
- Δρ. Παρθενόπη Παντελίδου – Προϊσταμένη Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ
- Αναστασία Μουλά Χατζή – Λογοτέχνης, Υπεύθυνη Ηλεκτρονικού Μικροσκοπίου στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ
- Σοφία Σκαμπαρδώνη – Ειδική σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα ΑΜΕΑ
Δεύτερο μέρος – Ώρα: 19:00: “Κύκλοι Γυναικών: Μετάβαση στην Εμμηνόπαυση”
Στο δεύτερο μέρος, θα συζητηθούν οι μεταβάσεις που βιώνουν οι γυναίκες στη ζωή τους, με έμφαση στην εμμηνόπαυση, την ενδυνάμωση και την υποστήριξη τους σε διαφορετικές πτυχές της καθημερινότητας.
Ομιλητές:
- Χρυσάνθη Σαρδέλη – Εκπρόσωπος ΕΛ.ΕΤ.ΕΜ. Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Αναπλ. Καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας ΑΠΘ
- Πολύμνια Σφήκα – Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt
- Ελένη Φραγκουλίδου – Εναλλακτική θεραπεύτρια
- Κυριακή Γούτα – Διαιτολόγος με εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές
- Δρ. Κυριακή Ουδατζή – Διευθύντρια/CEO Ολυμπιακού Μουσείου, Γεν. Διευθύντρια Olympic Day Run
- Χρύσα Γρανούζη – Αναπλ. Πρόεδρος Οργανισμού Τουρισμού
Η εκδήλωση αποτελεί μια ευκαιρία για ενημέρωση, διάλογο και έμπνευση. Η “Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη” σας καλεί να συμμετάσχετε και να γιορτάσουμε μαζί τη δύναμη και την προσφορά των γυναικών στην κοινωνία.
*Πληροφορίες: Παρασκευή 7 Μαρτίου | 17:00 | Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, Αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης
Δήμος Νεάπολης Συκεών: Αφιέρωμα στις γυναίκες που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Στο πρόσωπο πέντε ξεχωριστών δημοτισσών του τιμά φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας ο δήμος Νεάπολης-Συκεών,ενώ την βράβευσή τους θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας «Η δουλειά της» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που έχει προγραμματιστεί για τις 7 αύριο το απόγευμα (Παρασκευή 7 Μαρτίου), στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρήγα Φεραίου και Μεγάρων), ο δήμος, η δημοτική Επιτροπή Ισότητας και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών, θα βραβεύσουν πέντε γυναίκες οι οποίες με τη ζωή και το έργο τους συμβάλλουν στη διαμόρφωση μιας καλύτερης κοινωνίας αγάπης, δύναμης, αλληλεγγύης, ενσυναίσθησης, επιμονής και γνώσης.
Πιο συγκεκριμένα, θα βραβευθούν η «εκπαιδευτικός της Χρονιάς 2024» Ιωάννα Ζαφειρίου, η χάλκινη παραολυμπιονίκης του Παρισιού (2024) στο Tae-Kwon-Do Χριστίνα Γκέντζου, η εθελόντρια υπεύθυνη λειτουργίας του συσσιτίου της ενορίας του Ι. Μ. Ναού Αγ. Γεωργίου Νεαπόλεως Κυράννη Κολιαβιά, η «συνεπέστερη» εθελόντρια αιμοδότρια Βασιλική Κρεμμυδά και η υπεύθυνη του Ενοριακού Φιλόπτωχου Ταμείου του Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Ροδοχωρίου Συκεών Οσία Φουρμούζη.
Μετά την βράβευση θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας «Η δουλειά της» σε σκηνοθεσία του Νίκου Λαμπότ, με τους Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου Δημήτρη Ήμελλο, Μαρία Φιλίνη κ.ά..
Πρόκειται για την ιστορία μίας νοικοκυράς που αναζητά μέσα από την αγορά εργασίας το δικό της μονοπάτι προς τη χειραφέτηση, που αξίζει να παρακολουθήσουν όλες και όλοι. Ήταν το ντεμπούτο του Νίκου Λαμπότ που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο, ταξίδεψε και διακρίθηκε σε πολλά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, όπου κέρδισε το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας για τη Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου.
*Πληροφορίες: Παρασκευή 7 Μαρτίου | Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρήγα Φεραίου και Μεγάρων) | 19:00 | Είσοδος ελεύθερη
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ στο ΙΜΜΑ: «Εμβληματικές Γυναικείες Προσωπικότητες της Μακεδονίας»
Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας (ΙΜΜΑ) πραγματοποιεί και σας προσκαλεί σε διαδραστική εκδήλωση για την ανάδειξη τεσσάρων εμβληματικών γυναικών που έδρασαν στον χώρο της Μακεδονίας, την Παρασκευή 7 Μαρτίου και ώρα 18.30 στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα.
Η «Καπετάνισσα» Περιστέρα Κράκα, η δασκάλα Άννα Τριανταφυλλίδου, η Ερυθροσταυρίτισσα Άννα Μελά-Παπαδοπούλου και η ζωγράφος Θάλεια Φλωρά-Καραβία, «ζωντανεύουν» και αφηγούνται στιγμές από την πολυτάραχη ζωή τους, μέσα στους χώρους του Μουσείου που μετατρέπεται σε θεατρικό σκηνικό και μας μεταφέρει στις αρχές του 20ου αιώνα.
Η Καθηγήτρια του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) και Διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης (ΚΕΜΙΤ) του ΙΜΜΑ, κ. Σταυρούλα Μαυρογένη, μελετώντας αρχειακό υλικό ακολουθεί την πορεία των τεσσάρων γυναικών και συγγράφει κείμενα που αποτυπώνουν το όραμα και τους αγώνες τους για έναν κόσμο ενσυναίσθησης και προσφοράς.
Η κάθε μία τους, ξεπερνώντας τις κοινωνικές αγκυλώσεις της εποχής της, προσέφερε στην απελευθέρωση της Μακεδονίας, στην εκπαίδευση, στον τομέα της υγείας, στον πολιτισμό. Οι τέσσερις γυναικείες προσωπικότητες φωτίζονται μέσα από ένα θεατρικό δρώμενο, όπου ο λόγος, το δράμα και η ιστορική αφήγηση έρχονται σε διάλογο με το κοινό.
Στη θεατρική εμψύχωση συμμετέχουν οι φοιτήτριες του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ, Κατερίνα-Μαρίνα Μπετχάβα και Αναστασία Ζαπρούδη.
Επιστημονική επιμέλεια – Κείμενα: Σταυρούλα Μαυρογένη, Καθηγήτρια ΠΑΜΑΚ-Διευθύντρια ΚΕΜΙΤ ΙΜΜΑ
Γενικός συντονισμός: Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας
Η συμμετοχή για το κοινό είναι ελεύθερη με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής συμπληρώνοντας τη φόρμα ΕΔΩ
*Πληροφορίες: Παρασκευή 7 Μαρτίου | 18.30 | Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα
Τις γυναίκες – προέδρους όλων των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής τιμάει ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου στο πλαίσιο της Ημέρας της Γυναίκας
Όλες οι γυναίκες που διετέλεσαν ή διατελούν σήμερα πρόεδροι των πολιτιστικών συλλόγων του Ευόσμου και του Ελευθερίου – Κορδελιού θα τιμηθούν για την προσφορά τους στο χώρο του πολιτισμού από τον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργανώνει για την Ημέρα της Γυναίκας.
Πρόκειται για μία ενέργεια που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου. Στις βραβευθείσες θα δοθεί το λεύκωμα του δήμου με ειδική αφιέρωση, ενώ θα αποδοθεί φόρος τιμής και στις γυναίκες – προέδρους των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής που δεν βρίσκονται σήμερα στη ζωή.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Μαρτίου, στις 7:00 το απόγευμα, στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» – Πολυλειτουργικό Κέντρο Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου (συμβολή των οδών Παρατσίκογλου και Χρυσοστόμου Σμύρνης, Ελευθέριο – Κορδελιό).
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στην καθιέρωση της Ημέρας της Γυναίκας και θα γίνει αναφορά σε ονόματα γυναικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στους χώρους της επιστήμης και του πολιτισμού.
Την εκδήλωση θα «ντύσει» μουσικά το σχήμα TRINITY, το οποίο αποτελείται από τρεις γυναίκες μουσικούς.
«Στο πλαίσιο της Ημέρας της Γυναίκας τιμούμε με τον δέοντα σεβασμό όλες τις γυναίκες. Τιμούμε τις μητέρες, τις συζύγους, τις κόρες, τις αδελφές, που με ένα λόγο αγάπης ή με ένα ζεστό χαμόγελο, που με την προσφορά της ίδιας τους της ύπαρξης, μας στηρίζουν στην καθημερινότητά μας. Τιμούμε όλες τις γυναίκες που αγωνίστηκαν και συνεχίζουν να αγωνίζονται για να γίνει καλύτερη η κοινωνία μας, αλλά και όλες όσες δίνουν καθημερινή μάχη με αυτοθυσία για να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό στα παιδιά τους και τις οικογένειές τους. Μετά από πολλούς κόπους και αγώνες οι γυναίκες κατάφεραν να αποκτήσουν τη θέση που τους αξίζει στην κοινωνία. Εμείς οι άντρες οφείλουμε να στεκόμαστε απέναντί τους με θαυμασμό για τον πολυσχιδή τους ρόλο», αναφέρει ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.
*Πληροφορίες: Σάββατο 8 Μαρτίου | 19:00 | Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» – Πολυλειτουργικό Κέντρο Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου (συμβολή των οδών Παρατσίκογλου και Χρυσοστόμου Σμύρνης, Ελευθέριο – Κορδελιό).
8 Μάρτη 2025: ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ – ΑΓΩΝΕΣ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΟΞΥΓΟΝΟ ΚΑΙ ΖΩΗ!
Η διαδρομή για την 8 Μάρτη (Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών) φέτος, μοιραία καθορίζεται από τις μεγαλειώδεις πανελλαδικές κινητοποιήσεις για το έγκλημα των Τεμπών. Κινητοποιήσεις που ανέτρεψαν αυτό που επί δύο χρόνια αντιμετώπισαν οι συγγενείς των θυμάτων, τα άτομα που επιβίωσαν και μαζί τους κι εμείς: ψεύτικες υποσχέσεις, κοροϊδία και μια απίστευτη εκστρατεία συγκάλυψης, ώστε κανένα υψηλό στέλεχος να μη βρεθεί υπεύθυνο και να μην παρθεί κανένα μέτρο για πιο ασφαλείς συγκοινωνίες επειδή θα μειώσει την κερδοφορία.
Πριν δύο χρόνια, μια εβδομάδα μετά τη μαζική δολοφονία 57 ανθρώπων στα Τέμπη, η ΑΔΕΔΥ, επεκτείνοντας την διακηρυγμένη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε 24ωρη απεργία, και συμπληρώνοντας τις φεμινιστικές διεκδικήσεις με την απαίτηση «για απόδοση των πραγματικών ευθυνών και ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις», καλεί την πρώτη μεγάλη διαμαρτυρία. Εκείνη τη χρονιά, η διαδήλωση της 8ης Μάρτη, ήταν μια λαοθάλασσα από ανθρώπους που πενθούσαν, σοκαρισμένοι και εξοργισμένοι για το πόσο «φτηνή» είναι η ζωή μπρος στο κέρδος. Βαδίζοντας για την 8η Μάρτη του 2023, είχαμε κάνει τη διαπίστωση ότι, παρά τους αγώνες-φεμινιστικούς και άλλους- που είχαν αναπτυχθεί προηγούμενα, οι νίκες ήταν μικρές και επισφαλείς. Το σύστημα συνέχιζε να επιτίθεται και να καταστρέφει τις ζωές μας σε κάθε επίπεδο, με τέτοιο κυνισμό, που έφτανε να δολοφονεί όπως στον covid και την Πύλο. Έτσι καταλήξαμε να διατυπώσουμε το σύνθημα «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ» χωρίς να φανταζόμαστε μια τόσο άμεση τραγική επιβεβαίωση.
Στις επιτυχίες του φεμινιστικού κινήματος περιλαμβάνεται και η συχνότερη και πολύπλευρη συλλογή στοιχείων για την κατάσταση των γυναικών όπου για πρώτη φορά γίνεται μια σοβαρή έρευνα από το ΕΚΚΕ. Τα στοιχεία είναι αμείλικτα: Σε ένα πολύ δυσχερές πλαίσιο για όλες και όλους, οι γυναίκες παραμένουν φτωχότερες, πρωτοστατούν στην ανεργία και δη στη μακροχρόνια, προηγούνται στην ελαστική και επισφαλή εργασία, εργάζονται με μικρότερες αμοιβές, ενώ το ποσοστό των γυναικών που δεν έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας αυξάνεται. Με την αυξανόμενη απόσυρση του κοινωνικού κράτους λόγω των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, μία στις τρεις γυναίκες -και μόνο ο ένας στους δέκα άνδρες- μένει εκτός αγοράς εργασίας λόγω των ευθυνών της φροντίδας. Η απλήρωτη εργασία της φροντίδας του νοικοκυριού παραμένει «γυναικεία» υπόθεση, και οι γυναίκες καθίστανται όλο και περισσότερο εξαρτημένες από το οικογενειακό εισόδημα και εγκλωβισμένες σε κακοποιητικά περιβάλλοντα.
Οι περεταίρω περικοπές των κοινωνικών παροχών έχουν ενταθεί και λόγω της στροφής στην πολεμική οικονομία. Η αύξηση των δαπανών για πολεμικούς εξοπλισμούς στο 3% του ΑΕΠ των εθνικών οικονομιών, όπως χαρακτηριστικά πρότεινε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ και βιάστηκαν να συμφωνήσουν μαζί του αξιωματούχοι της Ε.Ε. και ο Μητσοτάκης, στην Ελλάδα θα στραγγαλίσει ότι έχει απομείνει από τη διαρκή επέλαση των μνημονίων, της λιτότητας, των αρπακτικών της αγοράς και των τελευταίων, θηριωδών εξοπλιστικών εξόδων. Όποιος επενδύει σε τέτοια όπλα μπαίνει και στον πειρασμό να τα χρησιμοποιήσει. Δεν είναι «αμυντικά» τα όπλα που το βεληνεκές τους φτάνει στο Ιράν. Αντίθετα καθιστούν την εμπλοκή μας σε πολεμικά μέτωπα, μια πολύ πιθανή πραγματικότητα. Εξάλλου με τις περαιτέρω περικοπές, οι νεκροί του covid που δεν μπόρεσαν να νοσηλευτούν γιατί «δεν αντέχει το σύστημα», οι νεκροί των Τεμπών «εξ’ αιτίας του σταθμάρχη», θα γίνουν κανονικότητα. Και για την πλειοψηφία των γυναικών και των ευάλωτων ομάδων που ήδη βρίσκονται σε δυσμενέστερη θέση, οι επιπτώσεις θα πολλαπλασιαστούν.
Η νεοφιλελεύθερη πολιτική όλων των κυβερνήσεων, δίνει την άνεση στα ακροδεξιά μορφώματα να εμφανίζονται ως μοναδική αντιπολίτευση, με ριζοσπαστικό λόγο και δήθεν διεκδίκηση κοινωνικών πολιτικών μόνο για γηγενείς. Σε όποια περιοχή του πλανήτη κι αν βρίσκονται, κατηγορούν μετανάστ(ρι)ες και μειονοτικούς πληθυσμούς για την εγκληματικότητα και την αλλοίωση του δυτικού πολιτισμού, τα ΛΟΑΤΚΙΑ+ άτομα και τη woke ατζέντα για ανηθικότητα και υπερβολές και τις γυναίκες για την υπογεννητικότητα (παρά την επιστημονική έρευνα που αποδεικνύει τα αντίθετα), ενώ ο εθνικιστικός και μισαλλόδοξος λόγος τους προσαρμόζεται ανάλογα. Δεν έχει τίποτα να φοβηθεί ο νεοφιλελευθερισμός από τα παραπάνω. Δεν ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση Ντράγκι άνοιξε το δρόμο στη Μελόνι, ο Μακρόν εκτρέφει την Λεπέν, ο Μέρτς ανοίγει το δρόμο στη Βάιντελ και η πολιτική του Μπάιντεν παλινόρθωσε τον Τράμπ τον οποίο έσπευσε να μιμηθεί ο Μητσοτάκης δηλώνοντας ότι «τα φύλα είναι δύο».
Αυτή η άγρια πολιτική παράγει βία και στηρίζεται στη βία και την καταστολή. Αυτό εξηγεί κατά ένα μέρος την αναισθησία των Κυβερνήσεων της Δύσης στη ζωντανή μετάδοση της γενοκτονίας των Παλαιστινίων και την ταυτόχρονη καταστολή των κινημάτων αλληλεγγύης. Αυτό εξηγεί την κοροϊδία και τον κυνισμό απέναντι στα θύματα και τους συγγενείς των Τεμπών. Ίδιος κυνισμός και για τον πνιγμό των μεταναστών της Πύλου. Προκλητική και χωρίς προηγούμενο ήταν και η στάση της αστυνομίας στην έκκληση της Κυριακής για προστασία, που κατέληξε στη δολοφονία της μπροστά στα μάτια τους. Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για τη βία κατά των γυναικών. Όχι μόνο δε συμμαζεύει στελέχη της που καταφέρονται ενάντια στα δικαιώματά γυναικών και ΛΟΑΤΚΙΑ+ αλλά εργαλειοποιεί τις ανάγκες μας. Ο κατ’ ευφημισμό νόμος για την έμφυλη βία που ψηφίστηκε πρόσφατα, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει στο παραμικρό το φαινόμενο, ούτε στο επίπεδο της πρόληψης ούτε στο επίπεδο της φροντίδας ενώ ταυτόχρονα αρνείται να συμπεριλάβει τη γυναικοκτονία, αλλά προβάλλει την αυστηροποίηση της ποινής σαν λύση όπως και σε άλλα κοινωνικά φαινόμενα. Η τιμωρία ποτέ δεν αντιμετώπισε αποτελεσματικά τα κοινωνικά ζητήματα. Έτσι οι γυναίκες και τα ΛΟΑΤΚΙΑ+ άτομα παραμένουν έκθετες στη σεξιστική βία και τα θύματα, χωρίς κοινωνική φροντίδα.
Η μόνη πραγματική αντιπολίτευση είναι οι αγώνες μας. Η κινητοποίηση των ανθρώπων για τα Τέμπη δείχνει ποιος είναι ο δρόμος. Ως φεμινιστικό κίνημα διαθεματικό και συμπεριληπτικό είμαστε μέρος κάθε θεματικού κοινωνικού κινήματος γιατί «δεν μπορεί καμιά να είναι ελεύθερη αν δεν είμαστε όλες». Ως ταξικό φεμινιστικό κίνημα κατακτήσαμε η 8η Μάρτη να ξαναγίνει μέρα διεκδίκησης και απεργιακής δράσης του εργατικού κινήματος για τα αιτήματα των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων. Είμαστε μέρος του διεθνούς φεμινιστικού κινήματος που διεκδικεί με το όπλο των αδυνάτων. Την Απεργία!
Την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας: Τιμούμε στο δρόμο τις γυναίκες εργάτριες του 1857 Εμπνεόμαστε από τον ανυποχώρητο αγώνα των Παλαιστινίων που συνέβαλαν στην εύθραυστη μεν ανακωχή αλλά αναγκαία, μετά από 15 μήνες βομβαρδισμών. Διεκδικούμε Ελευθερία, Ισότητα, Φεμινιστική Δικαιοσύνη. Διεκδικούμε Ειρήνη και Κοινωνικές Παροχές. Οραματιζόμαστε έναν κόσμο ασφαλή, χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση. Διεκδικούμε οξυγόνο, διεκδικούμε τη Ζωή!
*Πληροφορίες: Σάββατο 8 Μαρτίου | 12μμ | άγαλμα Βενιζέλου
«Γυναικών ψίθυρος» με τη Ανθή Θάνου και την Κατερίνα Δούκα στον Πολυχώρο Τέχνης Alte Fablon
Στον Πολυχώρο Τέχνης Alte Fablon, με τη Ανθή Θάνου και την Κατερίνα Δούκα γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας με ιστορίες, μύθους, τραγούδια, ψίθυρους στο χρόνο!
Παράσταση Αφήγησης μόνο για ενήλικες
Δύο γυναίκες επί σκηνής ψιθυρίζουν τραγουδούν, αφηγούνται, μουρμουρίζουν ιστορίες γυναικών. Μια φορά λοιπόν κι έναν καιρό, σε κάθε τόπο, σε κάθε εποχή η γυναίκα γεννιέται μέσα από τις λέξεις. Φανερώνεται μέσα από αρχέγονες δοξασίες, περπατά στα μονοπάτια των παραμυθιών, ανασαίνει την ιστορία του τόπου της και στήνει χορό στη σκιά του θεάτρου. Μια ιστοριογραμμή μνήμης για την γυναίκα! Η Ανθή και η Κατερίνα σ αυτό το ταξίδι στο χρόνο μιλούν για γυναίκες που τολμούν, για γυναίκες που δεν φοβούνται , για γυναίκες που χαίρονται τον έρωτα χωρίς όρια, γυναίκες που ακόμα και όταν αποφασίζουν να θυσιαστούν έχουν επίγνωση της αδάμαστης φύσης τους, για γυναίκες που έχουν τη δύναμη να πουν: πρόσεξε τι μου ζητάς γιατί το όνομά μου είναι Γυναίκα. Γυναίκες που αγωνίζονται ως το τέλος
Σύντομα βιογραφικά
Η Ανθή Θάνου γεννήθηκε στη Λαμία. Σπούδασε Νηπιαγωγός στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από το οποίο μεταπτυχιακά πιστοποιήθηκε για εξειδικευμένη επιμόρφωση στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Το παραμύθι στην εκπαίδευση: δημιουργική ανάγνωση και αξιοποίηση». Το 1999 αποφάσισε να ταξιδέψει στον κόσμο των παραμυθιών. Συντροφιά της είχε ένα σακούλι γεμάτο παραμύθια. Συχνά όλα αυτά τα χρόνια κοντοστέκεται και αφηγείται παραμύθια σε Μουσεία (από το 2009 συνεργάζεται με το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας Θράκης καθώς επίσης και με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, προγράμματα αφήγησης για παιδιά και ενήλικες με αφορμή εκθέματα από τις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις τους ), σε Θέατρα, Μουσικές σκηνές, Πολιτιστικά Κέντρα, Φυλακές, Βιβλιοθήκες (συνεργάστηκε σε προγράμματα φιλαναγνωσίας των βιβλιοθηκών του Έβρου , Ξάνθης και Βέροιας), σε Φεστιβάλ στην Ελλάδα (Γιορτή Παραμυθιών στην Κέα, φεστιβάλ Αφήγησης Ολύμπου, Αθηνών) και στο εξωτερικό στη Γαλλία, Νορβηγία και Κύπρο. Συμμετέχει σε πανεπιστημιακά συνέδρια με αφηγήσεις και σεμινάρια στην Ελλάδα και στην Κύπρο.Διοργανώνει βιωματικά εργαστήρια για την τέχνη της αφήγησης προσπαθώντας να επι-κοινωνήσει την τέχνη της και να μοιραστεί ιστορίες με άλλους. Συνεργάζεται με το «Κέντρο Μελέτης και Διάδοση Μύθων και Παραμυθιών» και διδάσκει στη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.
Το Σεπτέμβριο του 2007 κυκλοφόρησε το βιβλίο CD «Ούτε ‘γω ήμουνα εκεί ούτε σεις να το πιστέψετε» από τις μουσικές εκδόσεις « Polytropon», το 2013 «το Δαφνοκού» βιβλίο- CD εκδόσεις «ΠΑΚΕΘΡΑ» », το 2016 «Ο βασιλιάς των πουλιών. . .» βιβλίο – CD, εκδόσεις Βάρφη, το 2018 «Παραμυθάκι Ρεβιθάκι» βιβλίο- CD, εκδόσεις Τζιαμπίρη το 2021 το βιβλίο- CD «Φτου ξελευτερία», εκδόσεις Τζιαμπίρη, το 2022 το βιβλίο «Κικιρίκουου, κλιμακωτά παραμύθια και δραστηριότητες για παιδιά» εκδόσεις Κέντρο Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.
Η Κατερίνα Δούκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη . Μέσα απ’ το οικογενειακό τηςπεριβάλλον έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με το τραγούδι και το χορό. Συμμετείχε στη Χορευτική Ομάδα Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης (Χ.Ο.Φ.Ε.Θ.) στην αρχή ως χορεύτρια και στη συνέχεια διδάσκοντας παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Η χρόνια μελέτη της μουσικοχορευτικής παράδοσης και ταυτόχρονα η ενασχόλησή της με το παραδοσιακό τραγούδι οδήγησαν στην δισκογραφία. Από το 2010 μαζί με τον Σταμάτη Πασόπουλο δημιούργησαν το “ραΔΥΟφωνο”. το 2012 μαζί με τους Λευτέρη Τσικουρίδη, Μανώλη Πορφυράκη και Χρήστο Παππά δημιουργούν τους «πληρη νταξει» ερμηνεύοντας προπολεμικά ρεμπέτικα τραγούδια και μουσικές και εκδίδουν 4 ψηφιακούς δίσκους με πρωτότυπες εκτελέσεις/συνθέσεις του σχήματος. Το 2018 μαζί με την Ανθή Θάνου δημιουργούν τις «Λιόστρες» ένα μουσικό-αφηγηματικό σχήμα όπου επενδύει μουσικά και ερμηνευτικά τις παραστάσεις. Ζει και έχει σαν βάση της τη Θεσσαλονίκη απ’ όπου ταξιδεύει στην Ελλάδα και το εξωτερικό ως ερμηνεύτρια και παραδίδοντας μαθήματα και σεμινάρια ελληνικού παραδοσιακού τραγουδιού.
Δισκογραφία – Συμμετοχές: “ηλιοβασίλεμα στον Έβρο”, Βαγγέλης Δημούδης /“Έβρος”, θρακιώτικο παραδοσιακό σχήμα «Μεθόριος»/«Απόψε», Σοφία Νάτσιου / «Άρωμα Χαλκιδικής», Λ.Ο.Π./ «Από την Πόλη στη Σμύρνη», Δημήτρης Μάρκου. Το 2016 εκδίδεται ο πρώτος προσωπικός της δίσκος, σε στίχους και μουσική της συνθέτριας/στιχουργού Σοφίας Νάτσιου
Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό παίρνοντας αφορμή τις ιστορίες που ακούστηκαν.
*Πληροφορίες: Σάββατο 8 Μαρτίου 2025 | 21:15 | Πολυχώρος Τέχνης Alte Fablon | Φιλίππου 71 & Χριστοπούλου – Θεσσαλονίκη | Τηλ: 2314014430 | ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ Γενική είσοδο: 10 ευρώ
«Γυναίκες»: Η Καλαμαριά τιμά τους πολλαπλούς ρόλους της γυναίκας του σήμερα
Η 8η του Μάρτη δεν είναι άλλη μια Παγκόσμια Ημέρα, αλλά ο συμβολισμός της λειτουργεί κάθε χρόνο ως μνήμη των μεγάλων αγώνων και πάνω απ’ όλα ως υπενθύμιση των πολλαπλών ρόλων της γυναίκας, αλλά και των προκλήσεων που σήμερα, ίσως περισσότερο από ποτέ, έχει να αντιμετωπίσει.
Ο Δήμος Καλαμαριάς, η Αντιδημαρχία Ισότητας Φύλων και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Φύλων τιμούν και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας με μια ιδιαίτερη εκδήλωση, μια ξεχωριστή πολυδράση.
Ημερομηνίες σταθμοί, όπως 1857, 1909, 1914 1917…. 2025.
Ο Δήμος Καλαμαριάς κάνει ένα ταξίδι στον χρόνο, μέσα από τον χορό, το τραγούδι και το θέατρο και παρουσιάζει το Σάββατο 8 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στο θέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» την εκδήλωση «Γυναίκες».
Η Πρότυπη Σχολή Χορού του Δήμου Καλαμαριάς θα παρουσιάσει μια ιδιαίτερη χορογραφία που θα αναδείξει τα βάρη που καλείται να σηκώσει η σύγχρονη γυναίκα, η χορωδία του Ε’ ΚΑΠΗ θα τραγουδήσει για τη γυναίκα, ενώ το Εργαστήρι Θεατρικής Δημιουργίας του Δήμου θα παρουσιάσει ένα έργο που θα ταξιδέψει τους θεατές από τη «φωτιά» των αγώνων για ίσα δικαιώματα στη σημερινή εποχή, αναδεικνύοντας τα πολλά και διαφορετικά πρόσωπα της γυναίκας.
Ξεχωριστό ρόλο στην εκδήλωση έχει η παρουσίαση «Οι γυναίκες μέσα από τα μάτια των παιδιών μας», όπου παιδιά όλων των ηλικιών μιλούν για το πώς βλέπουν τη γυναίκα.
*Πληροφορίες: Σάββατο 8 Μαρτίου | 19:00 | Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς («Σταύρος Κουγιουμτζής»)
Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ Η ΜΑΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΑΥΤΟΣΗΜΕΣ: ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ, ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
Η λέξη γυναίκα είναι ταυτόσημη στην πράξη με τη λέξη μάχη, καθημερινή, μη μετρήσιμη σε πολλές της εκφάνσεις, πολύτιμη, όμως, ορατή και μεγαλειώδης στα αποτελέσματά της, στην πρώτη γραμμή για ισότητα, αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη σε κάθε έκφανση της ζωής. Η ΓΣΕΕ και η Γραμματεία Ισότητας και Ατομικών – Κοινωνικών Δικαιωμάτων της Συνομοσπονδίας, με το βίντεο – μήνυμά μας δείχνουμε την αλλαγή που πρέπει να πετύχουμε πιστεύοντας στη δύναμή μας, στη συλλογική μάχη απέναντι στις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, απέναντι στην ανισότητα λόγω φύλου και σε όποια μορφή κι εάν αυτή έχει, σε βάρος της ανθρώπινης αξίας και αξιοπρέπειας, που κατατάσσει την Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις (25η) στην Ευρώπη ως προς το συνολικό ποσοστό του δείκτη ισότητας (59,3%).
Κι αυτό γιατί διατηρούνται οι πολιτικές, που συντηρούν ή ευνοούν τις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών σε νευραλγικά πεδία, όπως στην υγεία, στην εργασία, στην οικονομική κατάσταση, στη μόρφωση, στη διάθεση του χρόνου, στη συμμετοχή στη δημόσια ζωή και στη λήψη αποφάσεων, στην έμφυλη βία και στην παρενόχληση, στις πολλαπλές διακρίσεις, στα εμπόδια πρόσβασης στις Αρχές, αλλά και στο φόβο αντιποίνων και την έλλειψη εμπιστοσύνης σε περίπτωση καταγγελίας, που κρύβεται ηχηρά όμως πίσω από την αύξηση του αριθμού των γυναικοκτονιών. Μείζον ζήτημα που οφείλει το Κράτος να κοιτάξει στα μάτια, να πει με το όνομά του και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.
Διατηρείται επίσης, δυστυχώς η παρεμπόδιση θεσμικής συμμετοχής των συνδικάτων στην αξιολόγηση και στη διαμόρφωση των πολιτικών για την ισότητα στην εργασία, καθώς έχει διακοπεί η λειτουργία των σταθερών δομών θεσμικού κοινωνικού διαλόγου στο Υπουργείο Εργασίας, που θα αναδείκνυε όχι μόνο την ανάγκη διαφάνειας ως προς την αποτελεσματικότητα των πολιτικών για την προώθηση της έμφυλης ισότητας και τον έλεγχο της εφαρμογής της, αλλά και την υποχρέωση συνοχής τους, λόγω του κατακερματισμού της αρμοδιότητας για την ισότητα φύλου.
Τα στοιχεία της ΓΣΕΕ από τη δράση των μελών της δύναμής μας πανελλαδικά, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, πρωτοβάθμιων σωματείων είναι εκκωφαντικά ως προς τη μάχη των γυναικών για οικονομική και κοινωνική επιβίωση, για το τι υπάρχει πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, των κοινωνικών εκδηλώσεων, των επινικίων, των εταιρικών βραβεύσεων και των πολυσέλιδων εκθέσεων για την πρόοδο της νομοθεσίας στη χώρα μας, όπου βρίσκεται η μαύρη τρύπα της εργασιακής καθημερινότητας. Τα στοιχεία αυτά τα έδωσε η ΓΣΕΕ στη δημοσιότητα τον Δεκέμβρη του 2024 με την πρώτη μελέτη για την σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία στην Ελλάδα ύστερα από την κύρωση το 2021 της Διεθνούς Σύμβασης Εργασίας 190.
Η ισότητα στη ζωή, στη μόρφωση, στην υγεία, στην εργασία δεν είναι προνόμιο, ούτε παροχή του Κράτους ή των εργοδοτών στις γυναίκες, αλλά θεμελιώδες δικαίωμα άρρηκτα συνδεδεμένο με το σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Για αυτό το μήνυμά μας για την Ημέρα της Γυναίκας παραμένει σταθερό: «Η δύναμή μας είναι στο Μαζί!» Με τα συνδικάτα, μέσα στα συνδικάτα. Δυναμώνουμε τη φωνή μας , διεκδικούμε. Διεκδικούμε ρυθμίσεις για την προώθηση της ισότητας μέσα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Σπάμε τη σιωπή. Αξιοποιούμε τη δυνατότητα να γίνει η καταγγελία μας από το σωματείο μας, την Ομοσπονδία μας, το Εργατικό μας Κέντρο.
Η ΓΣΕΕ είναι δίπλα στις γυναίκες κάθε μέρα: Με τη Γραμματεία Ισότητας και Ατομικών – Κοινωνικών Δικαιωμάτων. Δυνατότητα καθημερινής ενημέρωσης για προσφυγές στις Αρχές με καταγγελίες διακρίσεων, βίας και παρενόχλησης στην εργασία στο isotita@gsee.gr Με το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ www.kepea.gr Με το Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ https://www.inegsee.gr/diktio-ipiresion-pliroforisis-simvouleftikis-ergazomenon-anergon/). Με τον Οδηγό της ΓΣΕΕ https://gsee.gr/deltia-typou/25-noemvri-pagkosmia-imera-gia-tin-eksaleipsi-tis-vias-kata-ton-gynaikon/ για την υποστήριξη των θυμάτων διακρίσεων, βίας και παρενόχλησης στην εργασία από τα σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα.
*Το Σάββατο 8 Μάρτη 2025 συμμετέχουμε και καλούμε στις εκδηλώσεις πανελλαδικά των Οργανώσεων Γυναικών, των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών για την Ημέρα της Γυναίκας. #ΓΙΑΤΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΑΖΙ!
Ο Δήμος Παύλου Μελά τιμά επτά γυναίκες για την Ημέρα της Γυναίκας
Επτά γυναίκες θα τιμήσει ο Δήμος Παύλου Μελά για την προσφορά τους στην κοινωνική και πολιτική ζωή, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί σε εκδήλωση με τίτλο «Γυναίκες σε πρώτο πλάνο» που διοργανώνεται την Κυριακή 9 Μαρτίου 2025 και ώρα 11:00 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης», στη Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη 221 (πρώην Λαγκαδά), στη Σταυρούπολη.
Θα τιμηθούν οι: Αθηνά Αηδονά – Αθανασιάδου, Καλλιόπη Καλαϊτζή, Ανθή Πορφυριάδου, Μάρα Τοπαρλάκη, Μαρία Τούρτα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα αποδοθούν τιμητικές πλακέτες στη μνήμη των Ιωάννα Τζάκη και Δώρα Ευσταθίου για την προσφορά τους. Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η Καλλιόπη Καλαϊτζή, Dr Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης. Θα πραγματοποιήσει ομιλία με τίτλο «Αυτοφροντίδα: Η βάση της γυναικείας ηγεσίας».
«Δεσμευόμαστε να στηρίζουμε πολιτικές που ενισχύουν τις γυναίκες, να δημιουργούμε δομές προστασίας και να διαμορφώνουμε ένα περιβάλλον όπου κάθε γυναίκα έχει τη δυνατότητα να προοδεύσει. Χρειαζόμαστε δομές στήριξης για κακοποιημένες γυναίκες, προγράμματα ενίσχυσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας, ποιοτικό δημόσιο ελεύθερο χώρο και ασφάλεια, προσχολική αγωγή – παιδικούς σταθμούς – παιδικές χαρές, ισχυρό δίκτυο κοινωνικής πολιτικής και υγείας, όπως και πρωτοβουλίες για τη συμφιλίωση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής», ανέφερε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Ασλανίδης.
Στη σκηνή του θεάτρου θα εκτεθούν έργα από την Ομάδα Τέχνης “Α(R)ΤΑΞΙΑ”. Την ομάδα απαρτίζουν οι εικαστικοί: Βιβέττα Σαρρή, Βίκυ Τσομάκου, Δήμητρα Αποστολίδου, Μάρα Τοπαρλάκη, Μερόπη Κιορπέ, Παναγιώτα Αγιαννίδου, Πηνελόπη Φωτοπούλου, όλες με παρουσία στα εικαστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας και του εξωτερικού.
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από το Δημοτικό Ωδείο Πολίχνης του Τμήματος Πολιτισμού Δήμου Παύλου Μελά υπό την καλλιτεχνική Διεύθυνση της Πελαγίας Τσοπουρίδου. Στο βιολί η Κατερίνα Παπαδοπούλου και η Νικολέτα Ξουρή.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας.
*Πληροφορίες: Κυριακή 9 Μαρτίου | 11:00 π.μ. | Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης», στη Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη 221 (πρώην Λαγκαδά)
Ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης τιμάει και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και σας προσκαλεί την Κυριακή 9/3 στις 7μ.μ. στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Αλέξης Μινωτής» (Πατρ. Γρηγορίου Ε’ 12, Αμπελόκηποι) σε μία μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στη γυναίκα με την συμμετοχή της Μεικτής Χορωδίας Ενηλίκων «Φιλομήλα» υπό τη διεύθυνση της Άννας Μαρίας Κότσιφα.
Στην εκδήλωση θα τιμηθεί η αγαπημένη ηθοποιός, γυναίκα και μητέρα Μελίνα Μποτέλλη. Είσοδος ελεύθερη. Σας περιμένουμε.
*Πληροφορίες: Κυριακή 9 Μαρτίου | 19:00 | Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Αλέξης Μινωτής» (Πατρ. Γρηγορίου Ε’ 12, Αμπελόκηποι) | Είσοδος Ελεύθερη