Πέντε ωραία πιάτα που ταιριάζουν στο φθινόπωρο και δοκιμάσαμε στην πόλη

Γεύσεις που δεν πρέπει να χάσετε στη Θεσσαλονίκη!

Parallaxi
πέντε-ωραία-πιάτα-που-ταιριάζουν-στο-φ-828253
Parallaxi

Το φθινόπωρο έφτασε και οι πρώτες βροχές έκαναν την εμφάνιση τους. Έτσι ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στα αγαπημένα μας στέκια για να απολαύσουμε γευστικά πιάτα. Σήμερα σας παρουσιάζουμε πέντε πιάτα, που μπορείτε να επιλέξετε αυτό το σαββατοκύριακο και μυρίζουν χειμώνα. Ας ξεκινήσουμε:

Χιουνκιάρ μπεγεντί –Ντάνγκαρα

Αυθεντική πολίτικη συνταγή με μοσχαράκι κοκκινιστό και πουρέ  καπνιστής μελιτζάνας! Με περίεργο όνομα αλλά πολύ νοστιμιά. Το όνομα του φαγητού στην τουρκική γλώσσα σημαίνει “όπως ο Σουλτάνος” ή “όπως αρέσει στο Σουλτάνο”, υποδηλώνοντας τη νοστιμιά.

Το γαστριμαργικό μπαρ Μακεδονικής κουζίνας της πλατείας Αγίου Γεωργίου – στη σκιά του αιώνιου μνημείου – με καταβολές από τη Φλώρινα, σας περιμένει και φέτος για να ανακαλύψετε τις πραγματικές γευστικές του εκπλήξεις.

*ΝΤΑΝΓΚΑΡΑ, Πλατεία Αγίου Γεωργίου 7, Ροτόντα, Τηλ: 2310 204 452 – Facebook Page: Η Ντανγκαρα

Απάκι carpaccio – Χαρούπι

Απάκι «carpaccio» με ξυδάτη σάλτσα, κρέμα παλαιωμένης γραβιέρας, τζελ πορτοκαλιού, αράπικο φιστίκι, ροζ πιπέρι και φρέσκο θυμάρι σε συνδυασμό ένα υπέροχο ζυμωτό ψωμί.

Δημιουργική κουζίνα διά χειρός Μανώλη Παπουτσάκη.

Το Χαρούπι που γεννήθηκε στα Λαδάδικα, μέσα από την αγάπη του σπουδαίου Κρητικού Chef, Μανώλη Παπουτσάκη για τον τόπο του και την παράδοση του, επιμένει στην ποιότητα και μας χαρίζει απίστευτα γευστικά πιάτα.

*ΧΑΡΟΥΠΙ, Δόξης 4, Λαδάδικα, Τηλ: 2310 526 262 – Facebook Page: Χαρούπι

Αρνάκι φρικασέ – Tzaki ‘Ho • Country Eating

Για το συγκεκριμένο πιάτο δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις – παρά μόνο δύο λέξεις. Αρνάκι φρικασέ, ακριβώς όπως μας το έμαθε η μαμά μας.

Αν αποφασίσεις να ξεμακρύνεις από το κέντρο της πόλης για να γευματίσεις, τότε το TZAKI ‘HO είναι ο κατάλληλος προορισμός, καθώς βρίσκεται  ένα μισάωρο μακριά από το κέντρο της πόλης, στον Χορτιάτη.

*Tzaki ‘Ho – Country Eating, Δράγου 2, Τηλ: 2310349266 – Facebook Page: Tzaki ‘Ho – Country Eating

Τραχανάς ξυνός – Νέα Φωλιά

Τραχανάς ξυνός με πέστο δυόσμου κολοκυθάκι και σος παντζαριού.

Η δημιουργική κουζίνα του Γιώργου Χλουζά στο αγαπημένο μας στέκι δημιουργικής κουζίνας.

*Νέα Φωλιά, Αριστομένους 4, Τηλ: 231 096 0383, Facebook Page: Η Νέα Φωλιά

Kιουνεφέ – Ανώπολις

Το κιουνεφέ είναι πρόβειο τυρί τυλιγμένο σε φύλλο κανταΐφι ψημένο στο τηγάνι, με σιρόπι λεμονιού, σουμάκ & καβουρντισμένο φιστίκι Αιγίνης.

Με μοναδική θέα τα τείχη της Άνω Πόλης, το «Ανώπολις» είναι ένα σύγχρονο καφενείο, που θυμίζει Ανατολή με κουζίνα που «μυρίζει» παράδοση.

*Ανώπολις, Aκροπόλεως 128, Άνω Πόλη, Τηλ: 231 024 5245, Facebook Page: Ανώπολις

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα