Θεσσαλονίκη

Εικόνες – video: Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης για τα αρχαία της Βενιζέλου

Εν αναμονή της αυριανής συνεδρίασης του ΚΑΣ

Parallaxi
εικόνες-video-πλήθος-κόσμου-στη-συγκέντρ-528771
Parallaxi

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν εδώ και λίγη ώρα στον σταθμό της Βενιζέλου, του Μετρό Θεσσαλονίκης μέλη της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και πλήθος κόσμου με βασικό αίτημα τη διατήρηση στο σταθμό των σημαντικών αρχαιοτήτων που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Αυτήν την ώρα έχει κλείσει η οδός Εγνατία με τα μέλη της κίνησης να προσπαθούν να διοχετεύσουν τον κόσμο σε μέρη που δεν θα εμποδίζουν την κίνηση των οχημάτων και των αστικών λεωφορείων:

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους η σχετική διαμαρτυρία πραγματοποιείται ενάντια στις μεθοδεύσεις της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ να περάσει από το ΚΑΣ την αλλαγή της μελέτης κατασκευής του Σταθμού Βενιζέλου και να ακυρώσει την κατά χώραν διατήρηση των αρχαιοτήτων.

Μέχρι στιγμής ο κόσμος είναι ο περισσότερος που έχει μαζευτεί σε συγκέντρωση για το συγκεκριμένο θέμα κρατώντας μάλιστα και πλακά με συνθήματα όπως “Βγάλτε βόλτα τα πρόβατα και όχι τα μνημεία” και “Άσε στο Μετρό τα αρχαία στα υπόγεια είναι η θέα”! 

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν δεκάδες πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες και αρχαιολόγοι μαζί με τους πολίτες, ενώ πριν από λίγη ώρα η συγκέντρωση απέκτησε και μουσική!

Υπενθυμίζεται ότι η συνεδρίαση του ΚΑΣ είναι προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη, ενώ στάση εργασίας αύριο από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη της βάρδιας έχουν προκηρύξει για αύριο τα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα