Θεσσαλονίκη

Ψιλά γράμματα σε μια χώρα που η ανθρώπινη ζωή χάνει κάθε αξία

Μία πικρή εμπειρία από την επαφή με ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ

Ραφαήλ Γκαϊδατζής
ψιλά-γράμματα-σε-μια-χώρα-που-η-ανθρώπι-999342
Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Το δικό της… Γολγοθά μία εβδομάδα μετά τα Πάθη του Χριστού, ανέβηκε μια γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη η οποία βρέθηκε αντιμέτωπη με το σκληρό πρόσωπο της προσπάθειας του να βγάλεις άκρη με μια δημόσια υπηρεσία στη χώρα. Μία θέση στην οποία, λίγο ή πολύ, όλοι μας έχουμε βρεθεί κάποια στιγμή στη ζωή μας.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα αναφέρει στην parallaxi, την Παρασκευή 21 Απριλίου η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή της παροχής ρεύματος στην κατοικία της.

Την ίδια μέρα κιόλας η ίδια προχώρησε διακανονισμό, πλήρωσε την πρώτη δόση και ενημέρωσε για τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, καθώς βρίσκεται σε διαδικασία ανάρρωσης, αφού τους τελευταίους μήνες βρίσκεται αντιμέτωπη με πιεστικές και επείγουσες καταστάσεις υγείας.

Παρά τις ενέργειες στις οποίες προέβη, η ηλεκτροδότηση δεν αποκαταστάθηκε, καθώς όπως ενημερώθηκε από το τηλεφωνικό κέντρο του ΔΕΔΔΗΕ, το σαββατοκύριακο δεν γίνονται επανασυνδέσεις και τώρα θα πρέπει να περιμένει από Δευτέρα.

Μάλιστα, η ίδια σημειώνει, ότι με περίσσιο θράσος την ενημέρωσαν ότι αν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας, να μεταβεί σε κάποιο νοσοκομείο ή κέντρο υγείας.

«Θέλω αρχικά να σας ευχαριστήσω που εδραιώσατε μέσα μου την απόφαση να φύγω οριστικά από αυτή τη χώρα. Να αποτινάξω από πάνω μου τη ντροπή του να είσαι Έλληνας. Ένα λιγότερο θύμα για το περίφημο ελληνικό δημόσιο, μια σάρκα λιγότερο να ξεσκίζεται από τις ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες» σημειώνει στην επιστολή που έστειλε προς την ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ.

Μια επιστολή, στην οποία όπως αναφέρει, δεν υποβάλλει κάποιο αίτημα, καθώς τα αιτήματά της τα έκανε τηλεφωνικά, αλλά έπεσαν στο… κενό.

«Σας εύχομαι να είστε καλά και να έχετε όσο τον δυνατό περισσότερες συναλλαγές με το κατ’ ευφημισμό «ελληνικό κράτος», προσθέτει, αφού όπως υπογραμμίζει δεν μπορεί να φανταστεί μεγαλύτερη απαξίωση της ζωής και της αξιοπρέπειας από τη συστηματική συναλλαγή με το ελληνικό δημόσιο.

Αυτό πάντως που προκαλεί (δυσάρεστη) εντύπωση και πολλά ερωτηματικά, στην περίπτωση της γυναίκας που επικοινώνησε με την parallaxi, έχει να κάνει με το γεγονός για ποιο λόγο εφόσον δεν πραγματοποιούνται επανασυνδέσεις το Σάββατο, να γίνονται κανονικά διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή.

Έτσι, άνθρωποι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, δεν έχουν καμία ευκαιρία να αντιδράσουν, αλλά ακόμα και αν το κάνουν, θα πρέπει να περιμένουν από Δευτέρα για να δουν ξανά… φως.

Αλλά μάλλον αυτά είναι ψιλά γράμματα σε μια χώρα που η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμιά αξία, όπως ακριβώς γράφει και η γυναίκα που κάνει την καταγγελία, στην επιστολή της.

«Θα προσπαθήσω να ξεχάσω την ελληνική καταγωγή μου και αν τα φέρει έτσι η ζωή να πάψω να μιλάω ελληνικά» αναφέρει με πικρία, η ίδια και κλείνει με μία… παράκληση – παρότρυνση προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«ΝΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΕΙ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ. Είναι πρωτίστως θέμα υγείας αλλά και αξιοπρέπειας να μη ζούμε σε αυτή τη χώρα».

*τα στοιχεία της καταγγέλλουσας είναι στη διάθεση της parallaxi

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα