Θεσσαλονίκη

Save your Hood Θερμαϊκού: Η 1η δράση καθαρισμού μετά το καλοκαίρι είναι γεγονός

Και η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και ουσιαστική.

Parallaxi
save-your-hood-θερμαϊκού-η-1η-δράση-καθαρισμού-μετ-1061097
Parallaxi

Λέξεις: Δήμητρα Ζαφειρίου

“Σκεφτόμαστε Παγκόσμια, δρούμε Τοπικά”

Σ’ αυτή τη φράση που αποτελεί μία από τις βασικές αρχές του Save your Hood Greece, του ξεχωριστού αυτού εθελοντικού κινήματος που δημιουργήθηκε μέσα στην περίοδο του πρώτου lockdown (Άνοιξη 2020),  όλη η φιλοσοφία που το διέπει, δείχνοντας ξεκάθαρα τον ολιστικό τρόπο σκέψης και δράσης των ανθρώπων που το απαρτίζουν.

Γιατί το SYH είναι πραγματικά οι εθελοντές του…

Συλλογικές αποφάσεις, χώρος για πρωτοβουλίες, προτάσεις και δράσεις καθαρισμών κατά τόπους όπου κριθεί απαραίτητο από τα ίδια τα μέλη και όχι μέσα από κάποια “ιεραρχία”, δίνουν την αίσθηση της σύμπνοιας και της ενότητας μέσα σε έναν υγιή οργανισμό με σαφείς στόχους.

Έτσι αναπτύχθηκε ταχύτατα η ενεργή συμμετοχή δίνοντας άμεσα και πέρα των προσδοκιών αποτελέσματα.

Το Ραντεβού δόθηκε για το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στις 10:00 το πρωί και ως σημείο συνάντησης ορίστηκε το Σπίτι του Φύλακα της Αλυκής, στο Αγγελοχώρι.

Η ανταπόκριση  στο κάλεσμα του SYHThermaikos ήταν άμεση και ουσιαστική.

Συνάνθρωποι διαφορετικών ιδιοτήτων, επαγγελμάτων και ηλικιών συνευρέθησαν για έναν κοινό σκοπό.

Τον καθαρισμό της παραθαλάσσιας περιοχής σε ακτίνα περίπου 2 χιλιομέτρων από το Σπίτι του Φύλακα μέχρι τη Ριβιέρα.

Δόθηκε ραντεβού λίγο νωρίτερα με την Χριστίνα Μάντζαρη ιδρυτικό μέλος του SYHT (μεταξύ άλλων) για ενημέρωση και καθοδήγηση σχετικά με την συγκεκριμένη δράση αλλά και την όλη φιλοσοφία του εθελοντικού αυτού κινήματος όπως και έγινε.

Τα Χαμόγελα, οι εναγκαλιασμοί παλιότερων μελών και οι απαραίτητες συστάσεις με τους νεοφερμένους, δημιούργησαν το κλίμα για όσα ακολούθησαν.

Μοιράστηκαν τα απαραίτητα γάντια και οι σακούλες αποκομιδής και όλοι μαζί ξεκινήσαμε το έργο.

Λίγες ώρες μετά, με αρκετή κούραση, ολοκληρώθηκε η δράση,  δίνοντάς μας ικανοποίηση και πολλά περισσότερα απ’ όσο μπορεί να περιγράψει κανείς.

Ειλικρινά, μόνο η συμμετοχή μπορεί να δώσει σε κάποιον να καταλάβει τι συμβαίνει και σε πόσα διαφορετικά επίπεδα…

Οι άνθρωποι που οργάνωσαν την δράση καθοδηγούσαν με έναν γλυκό, πολύ όμορφο τρόπο.

Αυτόν που δεν επιβάλλεται και έχει πλήρη συναίσθηση του “εμείς”.

Αυτό ισχύει στο σύνολο των ανθρώπων που εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν το SYH Greece. Θεωρούν ότι δεν είναι επικεφαλής…

Λειτουργούν περισσότερο ως καθοδηγητές, χωρίς οι ίδιοι να αποδέχονται αυτόν  τον χαρακτηρισμό, δίνοντας με ανιδιοτέλεια χώρο για πρωτοβουλίες και ανάπτυξη σε όλους.

Η συνέπεια αυτής της νοοτροπίας αποδεικνύεται συνεχώς, φέρνοντας καινούριους ανθρώπους ως μέλη της Ομάδας και μεταδίδοντας αυτή τη φλόγα σε όλη την χώρα αλλά και εκτός.

Όλοι ανήκουμε σ’ αυτή την ομάδα γιατί πολύ απλά όλοι είμαστε κάτοικοι μιας γειτονιάς.

Το θέμα είναι το κατά πόσο θέλει ή μπορεί να ασχοληθεί ο καθένας μας.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών κατά τους οποίους η χώρα μας δοκιμάστηκε από τις καταστροφικές πυρκαγιές, το Save your Hood έδωσε το παρόν οργανώνοντας αποστολές διάσωσης Άγριας ζωής σε 18 συνολικά δράσεις, με δυναμικό 1509 εθελοντών, διασώζοντας 252 ζώα.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο…

Για τους ανθρώπους δημιουργούς που έκαναν την διαφορά να μας καλέσουν όλους ως ισότιμους συνδημιουργούς του κινήματος καθώς και για τις δράσεις και τα εντυπωσιακότατα αποτελέσματα βάσει στατιστικών στοιχείων.

[Στην επιστροφή στο αρχικό σημείο συνάντησης, υπήρξε μία αναπάντεχη έκπληξη. Η νεοσύστατη χορωδία “Soul for Singing” της κυρίας Νέλλης Γρηγοριάδου είχε την πρώτη της πρόβα χαρίζοντας μια πανέμορφη στιγμή.

Σύνδεση με το φυσικό περιβάλλον, σεβασμός, όμορφοι άνθρωποι και η ζεστή από καρδιάς φιλοξενία του οικοδεσπότη με τα φιλέματά του, έκλεισαν μία ακόμα ξεχωριστή ημέρα δράσης του SYHThermaikos.

“Η Ομορφιά θα σώσει τον Κόσμο” επανέλαβε στο κάλεσμα ο αγαπημένος Βαγγέλης Μίχος. Τα καθαρά κίνητρα, η απόλυτα θετική δράση και αλληλεπίδραση, η Αγάπη, η Αλληλεγγύη…

Ναι… αυτά είναι η Ομορφιά ..

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα