Θεσσαλονίκη

Στα είκοσι ευρώ η ταρίφα των ταξί για το αεροδρόμιο Μακεδονία

Σταθερή πλέον η χρέωση από και προς το αεροδρόμιο

Parallaxi
στα-είκοσι-ευρώ-η-ταρίφα-των-ταξί-για-το-211344
Parallaxi

Στα 20 ευρώ η κανονική και στα 28 ευρώ η νυχτερινή θα είναι στο εξής η χρέωση των ταξί για διαδρομές από το αεροδρόμιο Μακεδονία από αλλά και σε οποιοδήποτε σημείο του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση της συγκεκριμένης ταρίφας πάρθηκε εξαιτίας φαινομένων αισχροκέρδειας έναντι επιβατών που είχαν παρατηρηθεί πολλές φορές.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού, το κόμιστρο καθορίζεται στο ποσό των 20 ευρώ (τιμολόγιο 1) και στο ποσό των 28 ευρώ για διαδρομές μεταξύ 00.00 και  5:00. Οι προαναφερθείσες χρεώσεις, αφορούν τις  διαδρομές που εκτελούνται με σημείο έναρξης τον Διεθνή Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης Μακεδονία και σημείο λήξης εντός του ιστορικού κέντρου που οριοθετείται ως εξής: Από το Λευκό Πύργο, τις οδούς Νικολάου Γερμανού-Αγγελάκη-Εθνικής Αμύνης-Ολυμπιάδος, την Παλαιά Λαχαναγορά, την οδό Λαγκαδά, την Πλατεία Δημοκρατίας, τις οδούς 26ης Οκτωβρίου-Καρατάσου-Ναυάρχου Κουντουριώτου – Λεωφόρου Νίκης. Και βεβαίως, συμπεριλαμβάνεται και η αντίστροφη διαδρομή. Σημειώνεται ότι στα δρομολόγια των επιβατών τα οποία συμπίπτουν χρονικά με την αλλαγή του τιμολογίου, θα ισχύει το τιμολόγιο της ώρας λήξης της διαδρομής.

Παρόμοια πολιτική ακολουθείται σε πολλές πόλεις τους εξωτερικού και βέβαια στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα