Θεσσαλονίκη

Το Στέκι Μεταναστών χρειάζεται την βοήθεια μας

Τους τελευταίους μήνες, ένα παλιό χρέος απειλεί την ύπαρξη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας και του Στεκιού Μεταναστών στη Θεσσαλονίκη.

Parallaxi
το-στέκι-μεταναστών-χρειάζεται-την-βο-195678
Parallaxi

Τους τελευταίους μήνες, ένα παλιό χρέος απειλεί την ύπαρξη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας και του Στεκιού Μεταναστών στη Θεσσαλονίκη.

Στέκι ΜεταναστώνΠρόκειται για το χρέος του παλιού Ξενώνα Προσφύγων προς τη ΔΕΗ και το Δήμο Θεσσαλονίκης, ύψους 85.000 και 5.000 € αντίστοιχα. Το χρέος αυτό έχει φορτωθεί στην πλάτη της Αντιρατσιστικής και του Στεκιού, αφού, όταν πριν από 6 περίπου χρόνια ο ξενώνας αυτός απειλήθηκε με κλείσιμο, προσφέραμε το δικό μας όνομα ως τη μοναδική άμεση λύση για να μην κοπεί το ρεύμα και να μην μείνουν οι πρόσφυγες στο δρόμο.

Στο www.keepstekipluggedin.com παραθέτονται τα βασικά σημεία της δύσκολης, αλλά και ενδιαφέρουσας από τη σκοπιά της έμπρακτης αλληλεγγύης, ιστορίας του Ξενώνα και εξηγείται με ποιο τρόπο μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το χρέος. Συγκεκριμένα μέσα την οικονομική συνδρομή όποιου θέλει να βοηθήσει μέσω της παραπάνω πλατφόρμας crowdfunding. Κατά τα γνωστά, ακόμα και λίγα ευρώ είναι χρήσιμα, δίνουν κουράγιο και λειτουργούν προωθητικά για την καμπάνια. Αν κάποιος/α (άτομο ή συλλογικότητα) θέλει και μπορεί να δώσει ένα σχετικά μεγάλο ποσό, μπορεί να απευθυνθεί στην Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία για να γίνει απευθείας η δωρεά και όχι μέσω του foundraising.

Η διαδικτυακή παρουσία της καμπάνιας:
  • Η κεντρική σελίδα της καμπάνιας, με όλο το υλικό, το ιστορικό της υπόθεσης, τις πληροφορίες για το πώς μπορείτε να συμβάλετε: http://keepstekipluggedin.com/. Πάνω δεξιά, μπορείτε να επιλέξετε γλώσσα. Τα βασικά ενημερωτικά κείμενα είναι σε αρκετές γλώσσες, καθώς βασική στόχευση είναι και η αλληλεγγύη από το εξωτερικό.
  • Η πλατφόρμα στο YouCaring, όπου μπορούν να γίνουν οι δωρεές: https://www.youcaring.com/KeepStekiPluggedIn
  • Η σελίδα της καμπάνιας στο Facebook (αναμένεται η εμφάνισή μας και σε άλλα Social Media): https://www.facebook.com/KeepStekiPluggedIn/
  • Το δελτίου τύπου στη σελίδα του Στεκιού: http://socialcenter.espivblogs.net/keepstekipluggedin2/
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα