Στο Φίλυρο προτείνεται να γίνει το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Η εκτίμηση του διοικητή της 4ης ΥΠΕ, Στρατή Πλωμαρίτη.
Ένας χώρος 43 στρεμμάτων στο Φίλυρο προτείνεται για τη δημιουργία του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης από τη διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) στο υπουργείο Υγείας.
Ωστόσο, η τελική απόφαση για τον χώρο όπου θα οικοδομηθεί το Παιδιατρικό Νοσοκομείο με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος θα ληφθεί και θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Υγείας, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Στρατής Πλωμαρίτης.
Οι προτάσεις που απορρίφθηκαν
Ο κ. Πλωμαρίτης επισήμανε ότι πριν προταθεί ο συγκεκριμένος χώρος εξετάστηκαν και άλλοι, όπως το πρώην στρατόπεδο Φαρμάκη, το οποίο απορρίφθηκε λόγω του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, ο χώρος του πρώην στρατοπέδου Καρατάσου, ο οποίος ανήκει στο υπουργείο Άμυνας, δύο χώροι που πρότεινε ο δήμος Θέρμης (στη Ραιδεστό και κοντά στο αεροδρόμιο), οι οποίοι είναι μακριά από την πόλη, καθώς και ένας χώρος κοντά στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι μικρός και στον οποίο εμπλέκεται και η αρχαιολογική υπηρεσία.
«Το οικόπεδο των 43 στρεμμάτων ανεβαίνοντας στο Φίλυρο ιδιοκτησιακά είναι “καθαρό”, ανήκει στο Νομικό Πρόσωπο του Νοσοκομείου Λοιμωδών, δηλαδή είναι χώρος που ανήκει στο υπουργείο Υγείας. Το Υπουργείο φαίνεται να κλίνει προς αυτήν την επιλογή, αλλά αυτό θα το ανακοινώσει ο υπουργός, δεν είμαι εγώ αρμόδιος να το ανακοινώσω. Μέσα την πόλη δεν βρίσκονται πολλοί τόσο μεγάλοι χώροι. Ο χώρος αυτός απέχει 9,5 χιλιόμετρα από την Αριστοτέλους όπου είναι τα γραφεία της 4ης ΥΠΕ και τέσσερα χιλιόμετρα από τον Περιφερειακό, όπως βγαίνουμε για να πάμε στο Ασβεστοχώρι. Το νοσοκομείο Παπανικολάου (στο Ασβεστοχώρι) απέχει 10 χιλιόμετρα από αυτή τη διασταύρωση. Υπάρχει συγκοινωνία με την οποία εξυπηρετούνται 15.000 κάτοικοι του Φιλύρου. Άμα γίνει το Παιδιατρικό Νοσοκομείο φαντάζομαι ότι θα ληφθεί κάποια μέριμνα από τον ΟΑΣΘ ή όπως θα λέγεται τότε, για πιο συχνή συγκοινωνία» πρόσθεσε ο κ. Πλωμαρίτης.
Πηγή: ΑΠΕ