Θεσσαλονίκη

Στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου οι “εχθροί” είναι οι πολίτες.

του Δημήτρη Φωτιάδη Η προσπάθεια απαξίωσης του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου από την πλευρά του Ελληνικού στρατού συνεχίζεται. Πριν λίγες μέρες είχαμε στρατιώτες να κλείνουν την πρώτη πύλη για να αποτρέψουν την ελεύθερη είσοδο των πολιτών, αναγκάζοντάς τους να μπαίνουν από τα συρματοπλέγματα. Δεν είναι το πρώτο τέτοιο κρούσμα. Οι επισκέψεις αρμάτων στο χώρο είναι πολύ […]

Parallaxi
στο-πρώην-στρατόπεδο-καρατάσιου-οι-ε-19756
Parallaxi
prohtes1.jpg

του Δημήτρη Φωτιάδη

Η προσπάθεια απαξίωσης του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου από την πλευρά του Ελληνικού στρατού συνεχίζεται. Πριν λίγες μέρες είχαμε στρατιώτες να κλείνουν την πρώτη πύλη για να αποτρέψουν την ελεύθερη είσοδο των πολιτών, αναγκάζοντάς τους να μπαίνουν από τα συρματοπλέγματα.

Δεν είναι το πρώτο τέτοιο κρούσμα. Οι επισκέψεις αρμάτων στο χώρο είναι πολύ συχνές και πάντα γεμάτες «δραστηριότητα», αδιαφορώντας για τους πολίτες ή και τα παιδιά που πολλές φορές βρίσκονται στο χώρο, αλλά ακόμη και για τα δέντρα, που συχνά πέφτουν θύματα των ελιγμών των οχημάτων.

Το Μάρτιο του 2013 εμφανίστηκε στην είσοδο του Καρατάσιου πινακίδα που απαγόρευε την πρόσβαση στους πολίτες, και μετά από καταγγελία του στρατού εμφανίστηκε η αστυνομία απειλώντας με αυτόφωρο οποιονδήποτε κυκλοφορούσε στο χώρο. 

Για όλα αυτά έγινε την ίδια εποχή καταγγελία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρατάσιου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο χώρος ανήκει στην ανταλλάξιμη περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου, έχουν δοθεί περισσότερα από 1 εκ. ευρώ για ανάπλαση ώστε μέρος του να είναι επισκέψιμο, όμως αυτά είναι ψιλά γράμματα για το στρατό που, αν και ήταν πάντα φιλοξενούμενος, κάνει ότι μπορεί για να ξεπουληθεί το πρώην στρατόπεδο, γεγονός που θα οδηγήσει σε βέβαιη οικοπεδοποίηση και τσιμεντοποίησή του.

 

Βίντεο σχετικό με σχολείο που επισκέπτεται το Στρατόπεδο. Στο 5:26 έρχονται τα άρματα και στο 7:54 φεύγουν.

Μπείτε και κάντε like εδώ για να ενημερώνεστε για όλα τα γραμμένα αποκλειστικά για το parallaximag.gr άρθρα

 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα