Ελλάδα

Στον "δρόμο" αύριο φοιτητές για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Οι φοιτητικοί σύλλογοι ανακοίνωσαν κινητοποιήσεις την Πέμπτη σε Προπύλαια και Καμάρα

Parallaxi
στον-δρόμο-αύριο-φοιτητές-για-την-πα-920026
Parallaxi

Με αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων και Γενικών Συνελεύσεων οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας δίνουν συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους ενάντια στον νόμο – πλαίσιο και στην ένταση της καταστολής στα ιδρύματα. 

Oργανώνοντας νέα φοιτητική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας αύριο Πέμπτη (9/6) στις 6 μ.μ., στα Προπύλαια. Επίσης, καλούν σε συντονισμό των φοιτητικών συλλόγων μετά την κινητοποίηση (στις 8 μ.μ.) στη Νομική.

Μία ημέρα μετά, την Παρασκευή (10/6) δίνουν ραντεβού νωρίς το πρωί, στις πύλες των ιδρυμάτων που ετοιμάζονται να υποδεχτούν την πανεπιστημιακή αστυνομία:

  1. στην Πανεπιστημιούπολη,
  2. την Πολυτεχνειούπολη και
  3. το Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Διαδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη

Σε κινητοποίηση προχωρούν επίσης αύριο Πέμπτη (9/6), στη Θεσσαλονίκη, στην Καμάρα στις 7 μ.μ. οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ μαζί με τον Ενιαίο Σύλλογο Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού και τον Σύλλογο Διοικητικών Εργαζομένων του Ιδρύματος απαιτώντας την αποχώρηση της αστυνομίας από το ΑΠΘ, την μη εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας αλλά και να μην κατατεθεί ο νέος νόμος – πλαίσιο του υπουργείου Παιδείας.

Επίσης, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ, σε συντονισμό με τους καθηγητές και τους εργαζόμενους συνεχίζουν επίσης με σειρά αγωνιστικών δράσεων και το επόμενο διάστημα προχωρούν σε:

  1. Καμπάνια ενημέρωσης των φοιτητικών συλλόγων για τον νέο νόμο πλαίσιο με εκδήλωση από κοινού με τον ΕΣΔΕΠ και τους εργαζόμενους του Ιδρύματος.
  2. Αποχή από τα μαθήματα και αποκλεισμό του ιδρύματος αν η κυβέρνηση εγκαταστήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία στο πανεπιστήμιο και συγκέντρωση μαζί με τους εργαζόμενους και τα εργατικά σωματεία.
  3. Συντονισμό της δράσης με τους εργαζόμενους, μεταπτυχιακούς, διδάκτορες και καθηγητές των Ιδρυμάτων, με τα εργατικά σωματεία.
  4. Παρασκευή 10 Ιούνη μετά τις 8 μ.μ. συναυλία των φοιτητικών συλλόγων ενάντια στο νέο νόμο – πλαίσιο και την εγκατάσταση της ΟΠΠΙ στα γρασίδια φιλοσοφικής.
  5. Τετάρτη 15 Ιούνη παρέμβαση των Φοιτητικών Συλλόγων σχετικά με την παρουσία ναρκεμπόρων στο Πανεπιστήμιο
  6. Παρασκευή 17 Ιούνη θερινό σινεμά των ΦΣ στο αίθριο του Πολυτεχνείου
  7. Τουρνουά ποδοσφαίρου των ΦΣ για τον Άλκη Καμπανό.
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα