Θεσσαλονίκη

Συζήτησαν για τα «μεγάλα έργα» στη Θεσσαλονίκη

Σύσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στο Διοικητήριο

Parallaxi
συζήτησαν-για-τα-μεγάλα-έργα-στη-θεσ-940792
Parallaxi

Σύσκεψη κλιμακίου κυβερνητικών στελεχών πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Διοικητήριο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τον Συντονισμό των Κυβερνητικών Πολιτικών ‘Ακης Σκέρτσος, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, ο Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας, Νίκος Ταγαράς, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς και η επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.

Ανάμεσα στα έργα που συζητήθηκαν ήταν το έργο του μετρό, τα αντιπλημμυρικά έργα σε Λαχαναγορά και Καλαμαριά, το cluster των δικαστικών Μεγάρων σε πόλεις της Β. Ελλαδας και οι δεκαεπτά ιατρικές μονάδες υγείας, το μητροπολιτικό πάρκο του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά και η αξιοποίηση άλλων πρώην στρατοπέδων, η αναβάθμιση νοσοκομείων και κέντρων υγείας σε Μακεδονία και Θράκη και η χωροθέτηση του ογκολογικού νοσοκομείου στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι και ακολουθούν επισκέψεις του κυβερνητικού κλιμακίου σε έργα που είναι σε εξέλιξη, στο Σέιχ Σου, στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, στο περιαστικό Δάσος του Δήμου Παύλου Μελά και στο στρατόπεδο Ζιάκα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα