Featured

Θέμα ωρών η τοποθέτηση του Φίλιου Στάγκου ως νέου γενικού διευθυντή στην ΕΡΤ – 3

Μετά από έντονες διεργασίες

Parallaxi
θέμα-ωρών-η-τοποθέτηση-του-φίλιου-στάγ-538428
Parallaxi

Ζήτημα ωρών είναι η ανακοίνωση του ανθρώπου που θα τεθεί επικεφαλής της ΕΡΤ – 3 αναλαμβάνοντας καθήκοντα γενικού διευθυντή. Σύμφωνα με πληροφορίες και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τη θέση αναμένεται να λάβει ο δημοσιογράφος Φίλιος Στάγκος ο οποίος από το 2011 διετέλεσε γενικός διευθυντής των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΔΕΠΘΕ).

Σχεδόν πέντε μήνες μετά την τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Ζούλα ως προέδρου και του Γιώργου Γαμπρίτσου στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου απ’ ότι φαίνεται έχει έρθει η στιγμή να ολοκληρωθεί το πλαίσιο των αλλαγών. Η τελική απόφαση αναμένεται να παρθεί κατά τη διάρκεια της αυριανή συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ, ενώ η ανακοίνωση ενδέχεται να γίνει από την ηγεσία της ΕΡΤ Α.Ε στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Ζούλας αναμένεται να βρεθεί στην πόλη με αφορμή μια συναυλία που έχει προγραμματίσει η Χορωδία της ΕΡΤ, για την ίδια μέρα στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να προξενεί έκπληξη το πεντάμηνο που απαιτήθηκε για να υπάρξει η σχετική απόφαση καθώς αξίζει να σημειωθεί πως η θέση προκηρύχθηκε 2 φορές, με συμμετοχές να υπάρχουν αρκετές και στις δυο διαδικασίες τόσο από την ΕΡΤ – 3 όσο και εκτός από τους κόλπους της με χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτά των δημοσιογράφων Ξάνθου Χύτα και Θωμά Τσίμπα αλλά και του δημοτικού συμβούλου με την παράταξη “Θεσσαλονίκη υπεύθυνα” Βασίλη Γάκη.

Κατά τη διάρκεια των διαδικασιών δεν έλειψαν και οι πολιτικές “ενστάσεις” καθώς ορισμένοι θεωρούν πως θα ήταν προτιμότερη μια επιλογή από το “εσωτερικό” της ΕΡΤ – 3 παρά η τοποθέτηση ενός ανθρώπου εκτός ΕΡΤ, ενώ σημείο τριβής στάθηκε και η στήριξη του κ. Στάγκου στη συμφωνία των Πρεσπών που αποτέλεσε κόκκινο πανί για στελέχη της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη που έβαζαν βέτο.

Για τον Φίλιο Στάγκο πάντως, σε περίπτωση τοποθέτησης του, δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα συνεργαστεί με δομές του Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα καθώς στο παρελθόν  και σύμφωνα με το βιογραφικό του εξέδιδε το εβδομαδιαίο ειδησεογραφικό περιοδικό ‘Eurocentrics’ για την ΕΡΤ, ενώ από το 2008 έως το 2010 συνεργάστηκε με το ειδησεογραφικό περιοδικό World Correspondents (ΕΡΤ).

Ποιος είναι ο Φίλιος Στάγκος 

Ο Φίλιος Στάγκος είναι δημοσιογράφος με άφθονη εμπειρία στις παγκόσμιες υποθέσεις. Έχει εργαστεί ως ανταποκριτής στις Βρυξέλλες (1994-1997 και 2002-2005) όπου εξέδιδε το εβδομαδιαίο ειδησεογραφικό περιοδικό ‘Eurocentrics’ για την ΕΡΤ ( Ελληνική Ραδιοφωνική Τηλεόραση). Έχει καλύψει εκτενώς αρκετές εμπόλεμες ζώνες ανά την υφήλιο όπως οι πόλεμοι στη Σερβία / Κοσσυφοπέδιο (1999) και στη Γεωργία / Νότια Οσσετία (2008), καθώς και στο Πακιστάν (μετά την 9/11 1991), στο Αφγανιστάν (2005) και στο Ιράκ (2007). Έχει δημιουργήσει πολυάριθμες ταινίες ντοκιμαντέρ [“Η Παναγία έφυγε με το νερό” (Σρι Λάνκα 2004), “Αφγανιστάν: ταξίδι στο χρόνο” (2005), “Η Τουρκία σε σταυροδρόμι” (2007) κ.α.]. Από το 2008 έως το 2010 συνεργάστηκε με το ειδησεογραφικό περιοδικό World Correspondents (ΕΡΤ). Το 2005 για τις ανταποκρίσεις του από το τσουνάμι της Ν.Α. Ασίας (2004), το Ίδρυμα Μπόμπολα του απένειμε το βραβείο “Καλύτερου τηλεοπτικού ρεπορτάζ”. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών / Διεθνών Σχέσεων (ULB) και έχει διατελέσει Σύμβουλος Τύπου του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Γιάννου Κρανιδιώτη (1998-1999). Μιλάει άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Από το 2011 είναι Γενικός Διευθυντής των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων του Δήμου Θεσσαλονίκης (DEPTHE) που περιλαμβάνουν ένα περιφερειακό τηλεοπτικό δίκτυο (TV100) και δύο τοπικά ραδιοφωνικά δίκτυα (FM100 & FM100,6).

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα