Επικαιρότητα

Θεοδωρικάκος: Ενισχύεται με 104 αστυνομικούς η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

«Η ασφάλεια αποτελεί έμπρακτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση μας», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Parallaxi
θεοδωρικάκος-ενισχύεται-με-104-αστυνομι-973457
Parallaxi

«Η ασφάλεια αποτελεί έμπρακτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση μας», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικακος μετά από σύσκεψη, το μεσημέρι, με την ηγεσία της αστυνομίας της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλαδας, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

«Ενισχύουμε με 104 πρόσθετους αστυνομικούς τη δύναμη μας στη Θεσσαλονίκη, ενισχύονται συνεχώς οι βραδινές περιπολίες, ήδη είναι πάνω από εξήντα», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας ότι ήδη «υπάρχουν αποτελέσματα». Σημείωσε δε ότι η μεσαία και χαμηλή παραβατικότητα σε όλη την χώρα το 2022 μειώθηκε κατά 25% σε σχέση με την περίοδο 2015-2019 και αντίστοιχη ήταν η μείωση και σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειες. Ικανοποιημένοι μπορούμε να είμαστε όταν όλοι οι πολίτες αισθάνονται ασφαλείς, αισθάνονται ότι μπορούν να λειτουργούν, να εργάζονται, να επικοινωνούν με άνεση και απολύτως κανονικά» συνέχισε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε: «Σημαντικό έργο έχει υπάρξει με τη λήξη διαφόρων καταλήψεων, παρανόμων, στις οποίες έβαλε τέλος η αστυνομία, με τα μέτρα ασφαλείας στο ΑΠΘ, αυτονόητες πράξεις, προκειμένου να διασφαλιστεί η κατασκευή της βιβλιοθήκης».

Ο υπουργός ζήτησε από τους αξιωματικούς της αστυνομίας να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας. Όπως διευκρίνισε παρά το γεγονός ότι υπάρχουν δύο «πλήρως στελεχωμένα γραφεία» στην αστυνομία, τα οποία κάνουν «εξαιρετική δουλειά», το πρόβλημα «είναι πολύ μεγάλο και θα χρειαστεί ένταση των προσπαθειών και συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση», ώστε οι γυναίκες που είναι συνήθως θύματα τέτοιων συμπεριφορών να προσέρχονται και να εμπιστεύονται την αστυνομία. Ζήτησε επίσης ένταση της αστυνόμευσης της κίνησης στους δρόμους από την Τροχαία για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις καταγγελίες ότι νεοπροσληφθέντες συνοριοφύλακες στον Έβρο σύναψαν σύμφωνα συμβίωσης, ώστε να εξασφαλίσουν περισσότερα μόρια για ευνοϊκότερη τοποθέτηση τους εντός του νομού, ο κ. Θεοδωρικακος απάντησε: «Είναι απαράδεκτο να ξεκινούν κάποιοι τη θητεία τους στην ΕΛΑΣ με προκλητικές μάλιστα παρανομίες».

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι νέοι συνοριοφύλακες, που τους δίνεται από την Πολιτεία η δυνατότητα να υπηρετούν κοντά στα σπίτια τους, καθώς στο σύνολο τους προέρχονται από τον Έβρο, πρέπει κι εκείνοι «να τιμήσουν το εθνόσημο που το φοράνε και να το έχουν στην καρδιά και στο μυαλό τους» και «να σταματήσουν οποιαδήποτε τέτοια παραβατική ενέργεια».

«Διατάξαμε έρευνα, η έρευνα διεξάγεται ήδη, σίγουρα θα έχει πειθαρχικό χαρακτήρα, ενδεχομένως πρέπει να έχει και ποινικό χαρακτήρα, νομίζω ότι και η δικαιοσύνη κινείται αντίστοιχα. Και καλά θα κάνουν να βάλουν ένα τέλος σε τέτοιου είδους παρανομίες, όσοι σκέφτηκαν ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούν να εξαπατήσουν το κράτος, την Πολιτεία, αλλά στην πραγματικότητα τον ίδιο τους τον εαυτό», κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο γενικός επιθεωρητής αστυνομίας Β. Ελλάδος αντιστράτηγος Γεώργιος Δούβαλης, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης υποστράτηγος Χρήστος Μπουλούμπασης και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής περιφέρειας Κ.Μακεδονίας ταξίαρχος Γεωργιος Τζήμας.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα