Η Θεσσαλονίκη αλλιώς

Μια νύχτα στο Μουσείο vol.2/Μια βραδιά στο Μέλλον

Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011 συνεχίσαμε τις παρεμβάσεις που ξεκινήσαμε με τις νύχτες στα Μουσεία, αυτή τη φορά στο ΝΟΗΣΙΣ (Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας), πάντα με στόχο να προσελκύσουμε το κοινό της πόλης στα μουσεία και να δημιουργήσουμε γεγονότα που αλλάζουν τα στερεότυπα που υπάρχουν για τα μουσεία της πόλης. Η δράση αυτή […]

Parallaxi
μια-νύχτα-στο-μουσείο-vol-2-μια-βραδιά-στο-μ-7239
Parallaxi
5437401653_6d2de8c3c5_o.jpg

Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011 συνεχίσαμε τις παρεμβάσεις που ξεκινήσαμε με τις νύχτες στα Μουσεία, αυτή τη φορά στο ΝΟΗΣΙΣ (Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας), πάντα με στόχο να προσελκύσουμε το κοινό της πόλης στα μουσεία και να δημιουργήσουμε γεγονότα που αλλάζουν τα στερεότυπα που υπάρχουν για τα μουσεία της πόλης. Η δράση αυτή τη φορά ήταν εμπνευσμένη από το μέλλον. Με τη συνεργασία μερικών από τα πιο λαμπρά μυαλά της εποχής στην πόλη φωτίσαμε πτυχές του μέλλοντος και κλείσαμε τη νύχτα με ένα εντυπωσιακό πάρτι με σπουδαίες μπάντες της πόλης.

* Στο Πλανητάριο έγινε προβολή της ταινίας «Στα όρια του Σύμπαντος» (8’, παραγωγή ΝΟΗΣΙΣ) και στη συνέχεια παρουσιάστηκε από τον καθηγητή Αστροφυσικής, Αστρονομίας & Μηχανικής του ΑΠΘ Γιάννη Σειραδάκη ένα εντυπωσιακό εικονικό “Ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο”.

* Στον εκθεσιακό χώρο πραγματοποιήθηκε ένα πρόγραμμα ρομποτικής εκπαιδευτικού διαδραστικού χαρακτήρα της Robotixlab για παιδιά

*  Η ομάδα του Οpen Coffee Θεσσαλονίκης παρουσίασε 10 νέους και νέες που μέσα από τις ιδέες τους, την εφαρμογή καλών πρακτικών και τη χρήση νέων τεχνολογιών επιδιώκουν να αλλάξουν το μέλλον όλων μας.

  • O Απόστολος Κρητικός, Ερευνητικός Συνεργάτης στο Τμήμα Πληροφορικής του Α.Π.Θ., εξηγεί πως η επαναχρησιμοποίηση λογισμικού (Software Reuse) μπορεί να ενισχύσει την τεχνολογική εξέλιξη και επιχειρηματικότητα.
  • O Απόστολος (@apas) Παπαδόπουλος, μαθητής της τρίτης λυκείου τότε, εκπροσώπευσε την νέα γενιά και μας είπε “keep calm, hack the world and do epic stuff”.
  • Η Μαντώ Καρβέλλη, project manager σε Ευρωπαϊκά έργα για την καινοτομία, δημιουργικότητα και την ανάπτυξη, δείχνει το μέλλον σε θέματα δημιουργικότητας στην εργασία.
  • Ο Άκης Παπαδόπουλος, ερευνητικός συνεργάτης ΙΠ.ΤΗΛ, Ε.Κ.Ε.ΤΑ μας ταξιδεύει ψηφιακά στον κόσμο με το ClustTour.
  • Καλλιτεχνικός τουρισμός: το μέλλον των συναυλιών επί τροχών, εξηγεί η Δήμητρα Παπαδοπούλου, υπεύθυνη επικοινωνίας της Art on the Road.
  • Επειδή ούτε ο Smith, ούτε ο Bond είναι οι μόνοι πράκτορες, τους πράκτορες λογισμικού Mertacor του ΤΗΜΜΥ φέρνει ο Κυριάκος Χατζηδημητρίου, Υπ. Διδάκτορας στο Τμήμα Ηλ. Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Α.Π.Θ.
  • O Θάνος (@klou) Παπαβασιλείου, Web Designer, ξυπνάει στο 2021.
  • Ο Γιάννης Μαλλίδης, Υπ Διδάκτορας στο τμήμα Μηχ. Μηχανικών του Α.Π.Θ. εξηγεί τη σημασία του Λιμένα Θεσσαλονίκης για την βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης μας.
  • Ο Γιώργος Γάτος, Οικονομολόγος, μετατρέπει τη Θεσσαλονίκη σε “Salonikon Valley”
  • Η Ελένη Ανδρεάδη, ειδικός σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης, δίνει τα απαραίτητα εφόδια σε παιδιά ώστε να μεταμορφωθούν σε “Πράκτορες του Πλανήτη”.

* Ένας Γενναίος Νέος Κόσμος, πρόκειται για μία σειρά μικρών διαλέξεων από εκπροσώπους επιστημονικών πεδίων, οι οποίοι καλούνται να μας παρουσιάσουν την μελλοντική εξέλιξη του κλάδου τους. Σκοπός είναι οι ακροατές μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν μία εικόνα για το πώς θα αλλάξει η ζωή μας μέσα από 5 βασικές θεματικές.

Ο Καθηγητής Φυσικής ΑΠΘ Άλκης Μπάης μας ξεναγεί στον 21ο αιώνα και αναλύει τη σχέση του Ανθρώπου με το Περιβάλλον. Ο Σταύρος Βεργόπουλος, καθηγητής Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ, θα μας παρουσιάσει τις νέες τάσεις στον τομέα της Αρχιτεκτονικής. Η ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης Αρετή Λεοπούλου, μιλά για τη δημιουργία Τέχνης Νέας Γενιάς με τη χρήση Νέων Μέσων. Η Ιφιγένεια Μυλωνά, Επικοινωνιολόγος, Λέκτορας στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Επιστημονική Συνεργάτης στο Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Πληροφοριακών Συστημάτων ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης μιλά για Χειρόγραφα σημειώματα και αστραπιαία πληκτρολόγια Ο Αντώνης Κάνουρας μηχανικός ρομποτικής αναρωτιέται… « Ρομπότ… ηλεκτρικά όνειρα του αύριο η μαλλιαρά πρόβατα του σήμερα;»

ΜΟΝΙΜΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Πλούσια συλλογή από αυτοκίνητα αντίκες. Η μαγεία της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας. Τεχνοπάρκο

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ Στο τέλος της βραδιάς ακολούθησαν συναυλίες. Εμφανίστηκαν οι Warriorz, Nasa Funk, Baildsa και οι Paranaue. Guest Dj o Μανώλης Σταυρούλακης

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις ήταν ελεύθερη!

Οι φίλοι του ποδηλάτου μπορούσαν να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία της ομάδας «Πολύχρωμοι Ποδηλάτες» που ήρθαν στο ΝΟΗΣΙΣ ποδηλατώντας.

Με τη χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς

Poster

thess_alliws-05.jpg

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα