Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Αποχώρησε η Δέσποινα Κετογλίδου από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Parallaxi
θεσσαλονίκη-αποχώρησε-η-δέσποινα-κετ-1027530
Parallaxi

Νέα αποχώρηση μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, αποχώρησε η Δέσποινα Κετογλίδου, που διαμένει στη Θεσσαλονίκη. Με επιστολή προς τους γραμματείς κ.κ. Σβίγκου και Βασιλειάδη σημειώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό την νέα ηγεσία μεταμορφώνεται σε ένα αρχηγικό σχήμα, χωρίς πολιτική και ιδεολογική ταυτότητα».

«Θα συνεχίσω μαζί με άλλους συναγωνιστές τον αγώνα για τα δίκαια του κόσμου της εργασίας»

Ακολούθως τονίζει για τον Στέφανο Κασσελάκη ότι «οι τοποθετήσεις του σε θέματα που αποτελούν βασικούς πυλώνες πολιτικής όπως η Ανώτατη Εκπαίδευση και η σχέση με το Κεφάλαιο, βρίσκονται σε αντίθεση με τις ιδεολογικές αρχές του κόμματος και τις διατυπωμένες πολιτικές του θέσεις και τα οποία αποτελούν μείζονα ζητήματα σύγκρουσης με τη δεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό».

Σημειώνεται ότι σήμερα έχουν ανακοινωθεί ακόμη 18 αποχωρήσεις μελών από τον ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, 90 μελών του τομέα δικαιωμάτων του κόμματος και 21 μελών από τις οργανώσεις του Πειραιά.

Η Δέσποινα Κετογλίδου

Αναλυτικά η επιστολή αποχώρησής της: «Αγαπητή συντρόφισσα,

Αγαπητή Ράνια,

Η πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα λειτούργησε για όλους εμάς ως μια εναλλακτική προοδευτική λύση για τη χώρα αλλά και την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου με την κοινωνία για μια νέα πολιτική πλειοψηφία. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δοκιμάστηκε στη συγκρότηση της προοδευτικής κοινωνικής συμμαχίας και της διεύρυνσης και απέτυχε. Ο λόγος ήταν οι μηχανισμοί των τάσεων – που δεν λειτούργησαν ως ρεύματα ιδεών αλλά ως οχήματα ανέλιξης στην κομματική ιεραρχία – η αδυναμία πραγματικής διεύρυνσης στην κοινωνία καθώς και ανάδειξης νέων στελεχών που χαρακτηρίζονται από επιστημονική επάρκεια και εργασιακή εμπειρία. Κάθε προσπάθεια που καταβάλλαμε να υπερβούμε τα προβλήματα, έβρισκε εμπόδια. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά τη βαριά ήττα των εκλογών και την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα απέκτησε χαρακτηριστικά ακυβέρνητου καραβιού. Η κρίση ηγεσίας και πολιτικής κλυδώνισε σοβαρά τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ως κόμμα.

Με την εκλογή της νέας ηγεσίας το κόμμα υφίσταται πλέον πολιτική μετάλλαξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπό την νέα ηγεσία μεταμορφώνεται σε ένα αρχηγικό σχήμα, χωρίς πολιτική και ιδεολογική ταυτότητα. Οι τοποθετήσεις του νέου προέδρου περιλαμβάνουν απαξιωτικούς και προσβλητικούς όρους για τα κομματικά στελέχη, τις κομματικές διαδικασίες και την εν γένει κομματική λειτουργία. Μιλάει για «κομματίλα» και αδιαμεσολάβητη σχέση που θέλει με τους πολίτες, αποκαλύπτοντας έτσι την δεξιά και βαθιά συντηρητική άποψή του περί των κομμάτων και των ανθρώπων που συμμετέχουν στις κομματικές διεργασίες. Οι τοποθετήσεις του σε θέματα που αποτελούν βασικούς πυλώνες πολιτικής όπως η Ανώτατη Εκπαίδευση και η σχέση με το Κεφάλαιο, βρίσκονται σε αντίθεση με τις ιδεολογικές αρχές του κόμματος και τις διατυπωμένες πολιτικές του θέσεις και τα οποία αποτελούν μείζονα ζητήματα σύγκρουσης με τη δεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό.

Κατόπιν των παραπάνω, υποβάλλω την παραίτησή μου τόσο από την Κεντρική Επιτροπή όσο και από μέλος του Κόμματος. Όσον με αφορά, θα συνεχίσω μαζί με άλλους συναγωνιστές τον αγώνα για τα δίκαια του κόσμου της εργασίας, για την κοινωνική δικαιοσύνη και την κοινωνική ευημερία, για την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη δίκαιη διανομή του πλούτου, την Δημόσια Παιδεία και Υγεία και την αξιοπρέπεια όλων, μέσα από την προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της χώρας και του προοδευτικού κινήματος και την επικράτηση των προοδευτικών δυνάμεων στις Ευρωεκλογές.

Με εκτίμηση

Δέσποινα Κετογλίδου

Μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα