Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Αρχίζει η τοποθέτηση των καφέ κάδων – Τι πετάμε εκεί

Με σύνθημα "Βρες το νέο καφέ της γειτονιάς σου"

Parallaxi
θεσσαλονίκη-αρχίζει-η-τοποθέτηση-των-613937
Parallaxi

Με σύνθημα “Βρες το νέο καφέ της γειτονιάς σου”, αρχίζει η τοποθέτηση των καφέ κάδων στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλη Γεράνη, στους καφέ κάδους, βάζουμε το υπόλοιπο της κουζίνας μας, όπως μαγειρεμένο φαγητό, όχι όμως νωπά κρέατα για λόγους υγιεινής, φρούτα και λαχανικά, γαλακτοκομικά, ακόμη και χαρτοπετσέτες. Ο εξοπλισμός έχει παραδοθεί ήδη στους 38 δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ στο 95% δόθηκαν τα απορριμματοφόρα.

Όπως τόνισε ο κ. Γεράνης, η διαχείριση απορριμμάτων αποτελεί δείκτη πολιτισμού.

Ένας συνοικιακός κομποστοποιητής έχει τοποθετηθεί στην Άνω Πόλη, είπε η υπεύθυνη αστικής καινοτομίας, Σόφη Σαρρή, ώστε οι πολίτες να αρχίσουν να βλέπουν τα οργανικά υπολείμματα, φρούτα λαχανικά, το κατακάθι του καφέ ή του τσαγιού, ως κάτι πολύτιμο που δεν αξίζει να καταλήγει στους κάδους απορριμμάτων.

Η κομποστοποίηση είναι μία φυσική διαδικασία, η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μία πλούσια σκούρα ουσία. Αυτή η ουσία λέγεται κομπόστ ή χούμος ή εδαφοβελτιωτικό.

Η κομποστοποίηση είναι ένας πολύ άμεσος και σημαντικός τρόπος πρόληψης και ανακύκλωσης. Έχει υπολογιστεί ότι το 35% των οικιακών απορριμμάτων μπορούν να κομποστοποιηθούν.

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα