Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Χωρίς ιερό και όσιο – Έρμαιο συμμοριών οι επισκέπτες των νεκροταφείων

Οι άνθρωποι εκτός από τον πόνο τους έχουν να διαχειριστούν και την παραβατική συμπεριφορά επιτήδειων - Ρημάζουν σταθμευμένα ΙΧ στη Θέρμη, κλέβουν σταυρούς και λάδια στον Εύοσμο

Ραφαήλ Γκαϊδατζής
θεσσαλονίκη-χωρίς-ιερό-και-όσιο-έρμα-967619
Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Σε μάστιγα τείνουν να εξελιχτούν το τελευταίο διάστημα τα περιστατικά κλοπών και ληστειών στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη και στα αντίστοιχα του Ευόσμου.

Συγγενείς που πηγαίνουν να ανάψουν ένα κεράκι στη μνήμη αγαπημένων τους προσώπων που έχουν φύγει από τη ζωή, καλούνται πέρα από τον πόνο τους να διαχειριστούν και την παραβατική συμπεριφορά επιτήδειων που ανενόχλητοι προχωρούν σε φθορές ΙΧ για να κλέψουν ότι πολύτιμο βρουν, αλλά ακόμα και στους ίδιους τους τάφους, παίρνοντας από σταυρούς μέχρι και λάδι από τα καντήλια!

Η parallaxi ανοίγει το «φάκελο» της κατάστασης που επικρατεί στα νεκροταφεία της πόλης, καθώς πέρα από τα περιστατικά των κλοπών, υπάρχουν και άλλα πολλά σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία τους.

Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου: Ρημάζουν σταθμευμένα αμάξια κάθε Κυριακή

Αναγνώστρια της parallaxi αναφέρεται σε ένα περιστατικό που βίωσε πρόσφατα η ίδια και οι συγγενείς της στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός με τον οποίο οι εμπλεκόμενες πλευρές αντιμετωπίζουν το θέμα, καθώς αστυνομικές αρχές και δήμοι γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει, αλλά κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια!

«Την περασμένη Κυριακή επισκεφτήκαμε τους οικογενειακούς τάφους, οι οποίοι για όσους γνωρίζουν τα κοιμητήρια βρίσκονται αρκετά ψηλά. Αφήσαμε το αυτοκίνητο στα 5 μέτρα από τα μνήματα.

Για 5 λεπτά είχαμε πλάτη προς το αμάξι για να ανάψουμε τα κεράκια και τα καντηλάκια στον τάφο. Επιστρέψαμε στο αμάξι και το βρήκαμε με σπασμένο τζάμι!

Καλέσαμε το 100, ήρθε η Ασφάλεια και κατέγραψε το περιστατικό. Εν συνεχεία μάθαμε ότι την ίδια ώρα είχαν “χτυπήσει” με τον ίδιο τρόπο και σε άλλα αυτοκίνητα εντός των κοιμητηρίων.

Όλοι οι παθόντες αποφασίσαμε να πάμε στο Α.Τ Πυλαίας. Εκεί μας είπαν ότι πρόκειται για πράγμα σύνηθες, καθώς κάθε Κυριακή υπάρχουν τουλάχιστον πέντε – έξι ανάλογα περιστατικά και ότι από την πλευρά τους έχουν ζητήσει να τοποθετηθούν κάμερες στο χώρο, ωστόσο το αίτημα τους δεν έχει εισακουστεί.

Επίσης ανέφεραν ότι πρόκειται για σπείρα η οποία σπάει τα τζάμια αυτοκινήτων και ψάχνει για τσάντες από τις οποίες αφαιρεί τα χρήματα από τα πορτοφόλια. Μετά συνηθίζουν να πετάνε τις τσάντες λίγα μέτρα παρακάτω και να μην παίρνουν κάτι άλλο όπως για παράδειγμα ταυτότητες κ.α. Ωστόσο, εγώ ακόμα και μετά από τόσες ημέρες δεν έχω ενημερωθεί ότι βρέθηκε κάπου η τσάντα μου».

14 κάμερες στα κοιμητήρια Ευόσμου

Συχνά περιστατικά κλοπών σημειώνονται και στα κοιμητήρια Ευόσμου. Εκεί μάλιστα, πέρα από τα σταθμευμένα οχήματα, στο στόχαστρο μπαίνουν και οι ίδιοι οι τάφοι.

Επιτήδειοι χωρίς ιερό και όσιο κλέβουν από τους τάφους το λάδι για τα καντήλια, τα καρβουνάκια, τα φιτίλια κ.α

Μπορεί τα περιστατικά και οι δράστες να γίνονται αντιληπτοί, τις περισσότερες φορές, από τους φύλακες των κοιμητηρίων, ωστόσο οι επισκέπτες έχουν θορυβηθεί με τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα και πίεσαν για να βρεθεί μια λύση προκειμένου να σταματήσει η δράση τους.

Γι’ αυτό το λόγο και ο Σύνδεσμος Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης «έτρεξε» τις διαδικασίες για να τοποθετηθούν 14 κάμερες εντός του χώρου, οι οποίες θα λειτουργούν από αργά το βράδυ έως τα ξημερώματα.

Εάν ούτε αυτό βάλει «φρένο» στη δράση των ληστών, τότε δεν αποκλείεται να ζητηθεί η λειτουργία τους σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι η τοποθέτηση καμερών πρόκειται για ένα ιδιαίτερα λεπτό ζήτημα, καθώς πρέπει να ξεπεραστεί και η ανάλογη γραφειοκρατία όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα