Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση κατά του πολέμου στην Ουκρανία αύριο στον Λευκό Πύργο
Η δεύτερη εκδήλωση της “Πρωτοβουλίας πολιτών Θεσσαλονίκης ενάντια στην εισβολή και στον πόλεμο στην Ουκρανία” θα πραγματοποιηθεί αύριο στις έξι το απόγευμα στο Λευκό Πύργο. Η πρώτη συγκέντρωση της πρωτοβουλίας πραγματοποιήθηκε πριν από δέκα μέρες και στο μεταξύ διάστημα πραγματοποιήθηκαν επαφές με εκπροσώπους φορέων, δήμων, πανεπιστημίων, επιμελητηρίων, για τον καλύτερο συντονισμό τους με στόχο την […]
Η δεύτερη εκδήλωση της “Πρωτοβουλίας πολιτών Θεσσαλονίκης ενάντια στην εισβολή και στον πόλεμο στην Ουκρανία” θα πραγματοποιηθεί αύριο στις έξι το απόγευμα στο Λευκό Πύργο.
Η πρώτη συγκέντρωση της πρωτοβουλίας πραγματοποιήθηκε πριν από δέκα μέρες και στο μεταξύ διάστημα πραγματοποιήθηκαν επαφές με εκπροσώπους φορέων, δήμων, πανεπιστημίων, επιμελητηρίων, για τον καλύτερο συντονισμό τους με στόχο την εκδήλωση αλληλεγγύης και με προοπτική την διερεύνηση διοργάνωσης κονβόι με ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία.
“Αδικαιολόγητη” και “παράλογη” χαρακτήρισε – σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείου Θεσσαλονίκης -την στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία, ο πρώην υφυπουργός Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, σημειώνοντας ότι “από την εισβολή παράγονται δραματικά αποτελέσματα, αιματοχυσία, κρίση, προσφυγιά”.
“Να πούμε όλοι οι φορείς στη συγκέντρωση κάτι για την ειρήνη. Δεν αφορά μόνο μια χώρα, προσβάλλεται η παγκόσμια αρχιτεκτονική ασφάλειας” είπε ο κ. Παρασκευόπουλος και διευκρίνισε ότι η “απερίφραστη” καταδίκη της εισβολής δε στρέφεται ενάντια στο ρωσικό λαό, αλλά στη ρωσική στρατιωτική εισβολή σε μια άλλη χώρα. Υπογράμμισε, επίσης, τις τραγικές συνέπειες της εισβολής και για τον ελληνισμό της Μαριούπολης.
“Μας ένωσε η συνείδησή μας για τις βασικές αξίες της ατομικής αξιοπρέπειας. Είμαστε ενάντια σε κάθε επιθετική αναθεωρητική πολιτική και πρακτική” δήλωσε ο πρώην υπουργός Γιάννης Μαγκριώτης και προσέθεσε: “Εχει καταστραφεί και ένα κομμάτι υποδομών σε χωριά και στη Μαριούπολη, τα οποία κατασκευάστηκαν πριν από χρόνια με λεφτά της τότε ελληνικής κυβέρνησης και του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού”.
Ο πρώην αντιδήμαρχος Νίκος Φωτίου ανέφερε ότι τα αιτήματα της πρωτοβουλίας είναι “ο τερματισμός της εισβολής, διαπραγματεύσεις για την ειρήνη, και η ανθρωπιστική αλληλεγγύη”. Πρόσθεσε ότι πρόκειται να ξεκινήσει και μια ψηφιακή πλατφόρμα για τους Ουκρανούς πρόσφυγες, ώστε να έρχονται σε επαφή ευκολότερα με ελληνικούς φορείς και με την ελληνική γραφειοκρατία.
“Είναι κινητοποιήσεις αποδοκιμασίας της βαρβαρότητας. Είναι αδιανόητο αυτό να εκτυλίσσεται στην καρδιά της Ευρώπης από την ρωσική εισβολή” σημείωσε ο εκδότης Πέτρος Παπασαραντόπουλος και συνέχισε: “Είναι ένας λόγος υπεράσπισης της δημοκρατίας, των φιλελευθέρων αξιών της δύσης. Στην πρώτη φάση είχαμε αρκετούς Θεσσαλονικείς μετα την αυριανή εκδήλωση θα περάσουμε στη φάση της έμπρακτης αλληλεγγύης”. “Μας ενώνει η εναντίωση στη βαρβαρότητα” δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ρακκάς.
Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλιδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης, ενώ μήνυμα στήριξης της πρωτοβουλίας έστειλε κι ο πρώην υφυπουργός, Σπύρος Βούγιας.
Πηγή: ΑΠΕ