Θεσσαλονίκη: Έρευνα αποκαλύπτει 2 στους 3 νιώθουν αρνητικά συναισθήματα

Άγχος, αγωνία και φόβος είναι αυτά που κυριαρχούν

Parallaxi
θεσσαλονίκη-έρευνα-αποκαλύπτει-2-στου-845165
Parallaxi

Το InfinityGreece, σε συνεργασία με την Ierax Analytix, πραγματοποίησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την έρευνα με τίτλο: “Αυτό που θέλουν οι νέοι”. Μετά από τα αποτελέσματα της πρώτης έρευνας, ήταν σημαντικό να καταγράψουμε και να συγκρίνουμε τις αλλαγές στις ανάγκες των νέων της Θεσσαλονίκης.

Η ταυτότητα της έρευνας

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 12 με 29 Δεκεμβρίου, η συλλογή έγινε online και το δείγμα της έρευνας ήταν 600 νέες και νέοι, από 16 έως 30 ετών.

Τα κυριότερα σημεία της έρευνας:

Περίπου 2 στους 3 νέους βιώνουν ένα αρνητικό συναίσθημα με εντονότερο το άγχος.

Οι συνθήκες διαβίωσης στη χώρα φαίνεται να επηρεάζουν τον τρόπο σκέψης των νέων αφού στην ερώτηση: “Ποιο συναίσθημα κυριαρχεί αυτή την περίοδο στη ζωή σου;” το 39%, αναφέρει πώς το άγχος, η αγωνία και ο φόβος είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν.

Ο μισθός αποτελεί σημαντικό κριτήριο για τους νέους στην αγορά εργασίας.

Ο ικανοποιητικός μισθός κερδίζει για ακόμη μία χρονιά την μάχη στην ερώτηση: “Τι είναι πιο σημαντικό για εσένα στην αγορά εργασίας;”, γεγονός που εξηγείται από τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα. Στις γυναίκες, το καλό περιβάλλον εργασίας ξεπερνάει το 61%.

1 στους 2 θεωρεί ότι από την αγορά εργασίας λείπει η «πρόσληψη νέων χωρίς εμπειρία».

Το 54% των απαντήσεων στην ερώτηση: “Τι πιστεύεις ότι λείπει από την αγορά εργασίας;”, αφορά στην πρόσληψη νέων χωρίς εμπειρία, αφού πολλοί νέοι πτυχιούχοι -και όχι μόνο- δεν βρίσκουν εύκολα εργασία στον τομέα τους λόγω έλλειψης εμπειρίας.

Η ανάγκη για κοινωνικοποίηση φαίνεται να έχει μειωθεί ενώ παράλληλα οι στεγαστικές συνθήκες φαίνεται πως απασχολούν πολύ τους νέους Θεσσαλονικείς.

Στην ερώτηση: “Κατοικώντας στη Θεσσαλονίκη ποιες θεωρείς πως είναι οι βασικές σου ανάγκες;”, το ποσοστό των νέων που διάλεξαν την κοινωνικοποίηση μειώθηκε κατά 30% από το αντίστοιχο περσινό (από 57% σε 27%), ενώ αύξηση παρατηρήθηκε στις στεγαστικές συνθήκες, σε ποσοστό 47% (59% σε εργαζόμενους).

Αυτό που θέλουν οι Νέοι: Έρευνα για τις ανάγκες των νέων της Θεσσαλονίκης [2023]

Διάβασε ολόκληρη την έρευνα

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα