Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Εξαπατούσαν ηλικιωμένους -Απέσπασαν μεγάλα χρηματικά ποσά

Στη σύλληψη δύο ατόμων προχώρησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης. 

Parallaxi
θεσσαλονίκη-εξαπατούσαν-ηλικιωμένο-899654
Parallaxi

Στη σύλληψη δύο ατόμων που εμπλέκονται σε περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων προχώρησαν, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες, αστυνομικοί της Διεύθυνσης ‘Αμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Παρασκευής 4 Νοεμβρίου συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ ένας 28χρονος για απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στην περιοχή Χαριλάου.

Ο άνδρας πλησίασε 84χρονη και με το πρόσχημα ότι είναι υπάλληλος συνεργείου που επισκεύασε το αυτοκίνητο του ανιψιού της, της ζήτησε το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ. Για να γίνει πιστευτός έδωσε στην ηλικιωμένη το κινητό του, προκειμένου να μιλήσει με άγνωστο άνδρα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι ο ανιψιός της.

Στη συνέχεια, μετέβησαν με αυτοκίνητο σε υποκατάστημα τράπεζας στην ίδια περιοχή, όπου η 84χρονη πραγματοποίησε χρηματικές αναλήψεις και παρέδωσε στον 28χρονο το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας, συνέλαβαν επίσης το μεσημέρι της Παρασκευής 4 Νοεμβρίου, στην περιοχή της Καλαμαριάς, 33χρονο, ο οποίος από αρχές του έτους, μαζί με συνεργό του, επισκέπτονταν την οικία 85χρονου, όπου διαμένει με τη σύζυγό του και εκμεταλλευόμενοι τα προβλήματα υγείας τους κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των περίπου 10.000 ευρώ, με το πρόσχημα ότι τους οφείλει διάφορα χρηματικά ποσά.

πηγή – ΕΘΝΟΣ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα