Θεσσαλονίκη: Για το “challenge” στο TikTok κρεμιούνται νεαροί από λεωφορεία του ΟΑΣΘ
Αντίστοιχα περιστατικά είχαν συμβεί και το 2019 στην περιοχή των Μετεώρων
Άλλο ένα επικίνδυνο challenge με νεαρούς να κρέμονται από το πίσω μέρος των λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη και να ανεβοκατεβαίνουν στο ογκώδες όχημα, φαίνεται να είναι η νέα «τάση» στις επικίνδυνες δοκιμασίες που κάνουν νεαρά άτομα για να ανεβάσουν τα κατορθώματα τους στο διαδίκτυο.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Άγγελου Λαμπίδη στο newsit.gr, το βίντεο με τους νεαρούς που κρεμάστηκαν από αστικό λεωφορείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αγνοώντας τους κινδύνους για τη σωματική του ακεραιότητα, έχει γίνει viral τα τελευταία 24ωρα σε όλα τα social media.
Στο οπτικό υλικό από τη λεωφόρο Εγνατία, οι τρεις νεαροί κρατούνται από το πίσω μέρος του λεωφορείου, ενώ οι άκρες των ποδιών τους ξύνουν το οδόστρωμα. Πεζοί και διερχόμενοι οδηγοί τους κοιτάζουν άναυδοι, ενώ οι τρεις νεαροί, όταν το λεωφορείο σταματάει, κατεβαίνουν από αυτό για να ξεκουραστούν και στη συνέχεια ανεβαίνουν και πάλι σε αυτό.
Από την πλευρά του, ο οδηγός του λεωφορείου, που δεν έχει ορατότητα σε εκείνο το σημείο, συνεχίζει κανονικά την πορεία του, αφού δεν έχει καταλάβει ότι 3 άτομα κρέμονται στην πίσω πλευρά του οχήματος.
«Αυτό που έκαναν οι νεαροί είναι η λεγόμενη σκαλομαρία. Είναι πολύ επικίνδυνο για όλους. Κρατιούνται από το πίσω μέρος του λεωφορείου, εκεί που βρίσκεται ο κινητήρας. Για αυτόν που το κάνει υπάρχει ο φόβος να πέσει, να χτυπήσει πολύ σοβαρά στο κεφάλι, στα πόδια» , λέει o πρόεδρος εργαζόμενων του ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας, και συνεχίζοντας προσθέτει:
«Είναι επικίνδυνο και δεν πρέπει να γίνεται. Ο οδηγός δεν έχει ορατότητα για να δει τι συμβαίνει γιατί το λεωφορείο ελέγχεται με τους εξωτερικούς καθρέφτες. Αυτό γινόταν και παλιότερα, γινόταν και πριν 2-3 χρόνια στην περιοχή των Μετεώρων όπου το αντιληφθήκαμε και σταμάτησε. Ουσιαστικά γίνεται για παιχνίδι, από νεανική αμέλεια», συνέχισε.
Ο μηχανολόγος – μηχανικός και δικαστικός πραγματογνώμονας, Λάμπρος Γκλαβόπουλος, δήλσωσε για το επικίνδυνο εγχείρημα.
«Θα το χαρακτήριζα ακόμα και ταρζανιά. Προκύπτει κίνδυνος σαφώς και για τους ίδιους άλλα και για τους άλλους οδηγούς που βρίσκονται στο δρόμο. Αν πέσει κάποιος από εκεί και βρεθεί π.χ. ένα δίκυκλο από πίσω, μπορεί να προκληθεί σοβαρό ατύχημα. Όσον αφορά τον Κ.Ο.Κ, δυστυχώς βαραίνει τον οδηγό του λεωφορείου. Αυτός θα πρέπει να αποδείξει ότι δεν ήξερε και δεν μπορούσε να δει πίσω από το λεωφορείο τα άτομα που κρεμόντουσαν.
Πιθανότατα οι νεαροί επιλέγουν να το κάνουν αυτή τη δοκιμασία για να την ανεβάσουν στο Tik Tok, για το λεγόμενο cloud. Ακόμα και για να το στείλουν απλά σε φίλους τους για τη φήμη στο διαδίκτυο ή απλά για ένα παιχνίδι. Αυτό όμως αποτελεί παντελή έλλειψη σεβασμού και μια συμπεριφορά πλήρως αντικοινωνική», συνέχισε.