Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Οικιακή βοηθός ξάφριζε σπίτια-Άνω των 200.000 ευρώ η λεία

Πήγαινε να δουλέψει και τους «έγδυνε» με τη βοήθεια συνεργών τους - Πώς δρούσαν

Parallaxi
θεσσαλονίκη-οικιακή-βοηθός-ξάφριζε-σ-903313
Parallaxi

Ηλικιωμένοι έπεσαν «θύματα» μιας 46χρονης γυναίκας και των συνεργών της σε Λαγκαδά και Συκιές στη Θεσσαλονίκη.

Η γυναίκα έμπαινε στα σπίτια τους για να δουλέψει ως οικιακή βοηθός, όμως κατάφερε να τους «γδύσει» αποσπώντας χρήματα και κοσμήματα η αξία των οποίων ξεπερνούν τα 200.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Η συστηματική και επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά, οδήγησε στην εξιχνίαση περιπτώσεων κλοπών από οικίες και το σχηματισμό σχετικής δικογραφίας σε βάρος πέντε εμπλεκομένων ατόμων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, 46χρονη ημεδαπή, εργαζόμενη ως οικιακή βοηθός σε σπίτια ηλικιωμένων στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά και των Συκεών, από τον Φεβρουάριο του 2019 έως τον Ιούλιο του 2022 και με τη βοήθεια τεσσάρων ακόμη ατόμων, προχώρησε σε κλοπές:

χρηματικών ποσών το συνολικό ύψος των οποίων ανέρχεται σε (150.000) ευρώ και κοσμημάτων με εκτιμώμενη αξία (60.000) ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης ήταν η επιτηδευμένη προσέγγιση των ηλικιωμένων υποψήφιων θυμάτων από τη 46χρονη, η οποία μόλις ξεκινούσε την εργασία στις οικίες τους, αυτόματα αποκτούσε γνώση και πρόσβαση στα σημεία όπου εναπόθεταν χρηματικά ποσά και κοσμήματα. 

Σε μία περίπτωση μάλιστα, προσέγγισε ηλικιωμένη γυναίκα το διάστημα που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο και αφού της συστήθηκε ως αποκλειστική βοηθός, την επισκέφθηκε σε δεύτερο χρόνο στην οικία της, όπου της απέσπασε πληροφορίες ως προς το σημείο απόκρυψης των χρημάτων.

Εκμεταλλευόμενη τις συνθήκες και με τη συνέργεια τεσσάρων ακόμη ατόμων στους οποίους παρείχε πληροφορίες υποδεικνύοντας ταυτόχρονα πώς να δράσουν, προχώρησαν σε κλοπές από τέσσερις κατοικίες.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.