Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Προσαγωγές οικολόγων στη Ρωμαϊκή Αγορά

Διαφωνούν με την κοπή δέντρων - Ανάμεσά τους ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη» Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Parallaxi
θεσσαλονίκη-προσαγωγές-οικολόγων-στ-983989
Parallaxi

Εικόνες: Γιώργος Τσιτιρίδης

Σε νέα κινητοποίηση προχώρησαν το πρωί μέλη οικολογικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων στην πλατεία Ρωμαϊκής Αγοράς, όπου είναι προγραμματισμένο να γίνουν κοπές δέντρων, σύμφωνα με απόφαση που είχε λάβει προηγουμένως η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ανταποκρινόμενοι σε διαδικτυακό κάλεσμα, διαδηλωτές βρέθηκαν στο σημείο και επιχείρησαν να εμποδίσουν το έργο των συνεργείων του δήμου Θεσσαλονίκης. Κλήθηκε η αστυνομία, που προχώρησε σε 14 προσαγωγές διαδηλωτών. Ανάμεσά τους, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη» Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Αυτή την ώρα στο σημείο υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη και ο κόσμος που διαμαρτύρονταν υποχρεώθηκε να αποχωρήσει.

Άνθρωποι συγκεντρώνονται στο αστυνομικό τμήμα της Αριστοτέλους όπου έχουν προσαχθεί 14 άνθρωποι.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

Τα δέντρα αυτά (41 λεύκες) χαρακτηρίζονται επικίνδυνα από τον δήμο και γι’ αυτό αποφασίστηκε η κοπή τους και η αντικατάστασή τους με διπλάσιο αριθμό δέντρων, «υγιών και καταλληλότερων για την περιοχή και το κλίμα της πόλης».

Κατά της απόφασης κοπής, ομάδες οικολόγων είχαν προσφύγει στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ζητώντας να «παγώσουν» οι εργασίες, αλλά το αίτημά τους απορρίφθηκε.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα