Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Στα 440.000 ευρώ το κόστος κάθε ηλεκτρικού λεωφορείου

Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τον τομέα των Μεταφορών, αναφέρθηκε στο κόστος αγοράς των λεωφορείων αλλά και τις εγγυήσεις που τα καλύπτουν

Parallaxi
θεσσαλονίκη-στα-440-000-ευρώ-το-κόστος-κάθε-1079065
Parallaxi

Τον Απρίλιο του 2024 αναμένεται να τεθούν σε κυκλοφορία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη τα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία που θα προμηθευτούν οι αστικές συγκοινωνίες από την κινεζική Yutong.

Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τον τομέα των Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, αναφέρθηκε στο κόστος αγοράς των λεωφορείων αλλά και τις εγγυήσεις που τα καλύπτουν, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Βιλιάρδου.

Στην τιμή αυτή συμπεριλαμβάνεται και το κόστος εκτελωνισμού, η προμήθεια του φορτιστή, εγγυημένη αντισκωριακή προστασία 18 ετών, περιβαλλοντικοί φόροι για ελαστικά και συσσωρευτές, κόστος μεταφοράς και ασφάλισης των οχημάτων για μέχρι και 45 ημέρες μετά από την άφιξή τους στους λιμένες Πειραιά και Θεσσαλονίκης. Επεσήμανε μάλιστα ότι η τιμή διάθεσης ενός τυπικού (μήκους 12μ) ηλεκτρικού λεωφορείου αστικού κύκλου σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτή τη στιγμή υπολογίζεται στα 480.000 – 700.000 ευρώ. Σημείωσε επίσης πως η προμήθεια των 250 ηλεκτρικών λεωφορείων καλύπτεται στο σύνολό της από το Ταμείο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης.

Τέλος, υπογράμμισε την δέσμευση της χώρας να ακολουθεί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και πρακτικές σε θέματα εξοπλισμού και ποιότητας, ενώ τόνισε ότι η σύμβαση είναι απόλυτα επωφελής, με οικονομικούς όρους για το ελληνικό δημόσιο, αλλά και με κοινωνικούς όρους για το επιβατικό κοινό και τους πολίτες.

Πηγη – Reader.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα