Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Στη δημοσιότητα βίντεο με διαρρήκτες σπιτιού για ποσό 247.000 € στη Θέρμη

Η κινηματογραφική διάρρηξη που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας

Parallaxi
θεσσαλονίκη-στη-δημοσιότητα-βίντεο-μ-1051412
Parallaxi

Οι δύο από τους τέσσερις διαρρήκτες που αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο από ένα σπίτι στη Θέρμη και διέφυγαν με αυτό, παραπέμπονται σε δίκη. Επιπλέον, κατηγορούνται για την κλοπή του ποσού των 247.000€.

«Κάποιοι ήρθαν, σου πήραν αυτά που απέκτησες εσύ με τόσο κόπο για να κάνεις ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά σου και ξαφνικά σε 3-4 λεπτά φύγαν όλα», ανέφερε τα θύμα διάρρηξης.

Η κινηματογραφική διάρρηξη που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας συνέβη τον Σεπτέμβρη του 2020 όταν τέσσερις άντρες εισέβαλαν στην αυλή μονοκατοικίας πάνω από τη μάντρα.

Με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και γρήγορο βάδην κατευθύνθηκαν προς την είσοδο το σπιτιού. Το ξανασκέφτηκαν και άλλαξαν πορεία.

«Αυτό που αντικρίσαμε ήταν μία εικόνα λες και έγινε πόλεμος μέσα στο σπίτι. Όλα ήταν άνω κάτω, σπασμένα τα παντζούρια, γυαλιά κάτω, τα πράγματά μας ήταν άνω κάτω».

Ήταν εξοπλισμένοι με λοστούς, κατσαβίδια μέχρι και βαριοπούλα για να καταφέρουν να μπουν στο εσωτερικό του σπιτιού. Κατάφεραν να διαλύσουν το παντζούρι, να διαρρήξουν την μπαλκονόπορτα και να πάνε αμέσως στην κρεβατοκάμαρα που υπήρχε κρυμμένο χρηματοκιβώτιο.

«Χαίρομαι από τη μία που δεν ήμασταν μέσα στο σπίτι, θα μπορούσε να συμβεί κάποιο κακό στους δικούς μου ανθρώπους, στην οικογένειά μου».

Ο ένας από τους τέσσερις βγαίνει με το χρηματοκιβώτιο παραμάσχαλα και φεύγει με 247.000€. Δεν υπολόγιζαν όμως πως έναν μικροτραυματισμός άφησε πίσω τους στοιχεία.

«Για καλή μας τύχη ο ένας κόπηκε προφανώς από τα τζάμια, δόξα τω Θεώ ταυτοποιήθηκε από το DNA. Θέλουμε δικαίωση. Για αυτό που μας έκαναν να περάσουμε».

«Μπήκαν και στην επιχείρησή μου»

Στα βίντεο ντοκουμέντα που είχε παρουσιάσει το LIVE NEWS από επιχείρηση στη Δράμα διακρίνουμε την ομοιότητα της σπείρας που συνελήφθη.

«Είναι πολύ δύσκολο οι ομοιότητες αυτές να είναι τυχαίες. Τέσσερις και στις δύο περιπτώσεις», δήλωσε το θύμα διάρρηξης, Νίκος Χαρακίδης.

Ο ένας από τους τέσσερις διαρρήκτες φοράει και στις δύο περιπτώσεις ίδια μπλούζα και κρατάει με το δεξί του χέρι λοστό. Από την επιχείρηση της Δράμας έφυγαν με το υπέρογκο ποσό των 128.000€

«Ευελπιστούμε τώρα σε μία σχετική απόφαση που θα μας δώσει και τη νομική κάλυψη να συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα χρήματα», ανέφερε ο δικηγόρος θυμάτων διάρρηξης, Θοδωρής Καραγιάννης.

Αν και οι δύο από τους τέσσερις σεσημασμένους έχουν συλληφθεί, οι οικονομίες και οι κόποι μίας ζωής της οικογένειας από την Θέρμη έκαναν φτερά.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα