Επικαιρότητα

Τι λέει η αστυνομία για τους τραυματισμούς και τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Προσαγωγές και συλλήψεις ατόμων κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας χθεσινών προγραμματισμένων πορειών.

Parallaxi
τι-λέει-η-αστυνομία-για-τους-τραυματισ-386498
Parallaxi
Εικόνα: Δημήτρης Κανονίδης

Σε πενήντα δύο προσαγωγές προχώρησαν αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας προγραμματισμένων πορειών που έλαβαν χώρα χθες (06-12-2018), στη Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων οι δεκαπέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, πρόκειται για άτομα διαφόρων ηλικιών (16 – 27 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για Διατάραξη της κοινής ειρήνης, Επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού εν ώρα Υπηρεσίας, Εμπρησμό, Απείθεια, Αντίσταση, παραβάσεις του Νόμου περί όπλων, βεγγαλικών και εκρηκτικών υλών και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Μετά το πέρας των πορειών, ομάδες ατόμων εισήλθαν στους χώρους του ΑΠΘ, απ’ όπου εξέρχονταν κατά διαστήματα, εκσφενδονίζοντας πέτρες, αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς, φωτοβολίδες σε ευθεία βολή και διάφορα αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες προκειμένου να περιορίσουν τις επιθέσεις και τις φθορές πραγματοποίησαν αναγκαία χρήση μέσων και τακτικών.

Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί. Από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης διενεργείται Προανάκριση. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΔΕΙΤΕ: 

Σκληρή δήλωση ΕΕΘ για τα επεισόδια στο κέντρο της πόλης

Η ανακοίνωση του ΑΠΘ για την καταστροφή στη Θεολογική Σχολή

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα