Θεσσαλονίκη

Τι συμβαίνει με τα Ανομολόγητα της πόλης;

Ανομολόγητα: Δώσε πόνο εδώ, ανώνυμα και εμπιστευτικά!

Έλενα Ταξίδου
τι-συμβαίνει-με-τα-ανομολόγητα-της-πόλ-169724
Έλενα Ταξίδου

ανομολόγητα

77.685 ακολούθους μετρά η σελίδα των Ανομολόγητων του ΑΠΘ. Η πρώτη σελίδα με ανομολόγητα στην χώρα ήταν ιδέα, γέννημα θρέμμα, φοιτητικού μυαλού από το ιστορικό Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Έπειτα ακολούθησαν πολλές αντίστοιχες σελίδες οι οποίες πλέον συγκεντρώνουν χιλιάδες ενεργούς χρήστες ή πιστούς αναγνώστες. Πιο πρόσφατο παράδειγμα τα Ανομολόγητα του ΟΑΣΘ, τα οποία μάλιστα διασπώνται σε περισσότερες από μία υπεράριθμες σελίδες κρατώντας σε χιουμοριστική εγρήγορση το ταλαίπωρο επιβατικό κοινό της πόλης.

Όπως και να ‘χει επισκεφθείτε ‘τες. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να εξομολογείται ανώνυμα πόσο του άρεσε ο τρόπος που δάγκωνες την τυρόπιτα στην στάση ή ότι θέλει να γίνεις η μάνα των παιδιών του.

Τι έχει τελικά να κρύψει η φοιτητική ζωή; Μίνι sneak previews στα ενδότερα των Πανεπιστημίων. Εκεί που υπάρχει δίψα. Για καφέ, μάθηση και έρωτα. Το gossip girl πάει ξεκάθαρα Πανεπιστήμιο.

Τα “Ανομολόγητα” είναι διαδικτυακές σελίδες όπου οι χρήστες μέσω μιας πολύ απλής εφαρμογής στο google μπορούν να γράφουν ανώνυμα τις ιστορίες τους από το Πανεπιστήμιο (στην προκειμένη), να τις λαμβάνει ο διαχειριστής της σελίδας και να τις δημοσιεύει αν πληρούν τους βασικούς κανόνες διαχείρισης (βλ. παρακάτω), στην αντίστοιχη σελίδα στο Facebook.

Έτσι δημιουργείται ένα feed γεμάτο γέλιο μέχρι δακρύων ή οικειοθελούς αυτομαστιγώματος -εξαρτάται από τα ποστ που αντικρίζουν τα μάτια σου- το οποίο είναι ικανό να δώσει μία ενδελεχή εικόνα για τις ανομολόγητες μέχρι πρότινος σκέψεις των χιλιάδων νέων προσωπικοτήτων αυτής της πόλης.

Ανομολόγητα σχόλια 1

Ανομολόγητα 7

Ο διαχειριστής και ιδρυτής των Ανομολόγητων ΑΠΘ, ξεκίνησε την φόρμα-σελίδα το 2014, έχει καταφέρει να παραμείνει άγνωστος/η/οι μέχρι και σήμερα διατηρώντας ακριβώς την ουσία της ανωνυμίας σε όλο το σκηνικό, μην μπορώντας να δει και ο ίδιος τα στοιχεία των χρηστών που στέλνουν τις ιστορίες τους στην ειδική φόρμα.

Εξαίρεση φυσικά αποτελούν τα μηνύματα που δέχεται απευθείας στην ομώνυμη σελίδα στο Facebook η οποία λειτουργεί με τους ήδη γνώριμους κανόνες. Οι ιστορίες συνήθως κυμαίνονται από σχόλια για την εξεταστική μέχρι έρωτες, σεξ, μπουγάτσες, κλάμα, φαντασιώσεις, inside σκηνικά στα αμφιθέατρα και πολλά ακόμα.

Ανομολόγητα 9

Η φόρμα στην οποία εισέρχεται ο επίδοξος “Ανομολόγητος” για να στείλει την ιστορία του σε βάζει στο κλίμα απευθείας μέσα σε μόλις μία πρόταση:

“Φοιτητής/Φοιτήτρια του Α.Π.Θ.; Με απωθημένα, μυστικά, σώψυχα, εξομολογήσεις, παράπονα; Δώσε πόνο εδώ, ανώνυμα και εμπιστευτικά!”

Ανομολόγητα σχόλια 2

Η συνέχεια είναι απλή. Γράφεις το μήνυμά σου, επιλέγεις την σχολή σου και προχωράς στην αποστολή ανώνυμα και ωραία. Ο διαχειριστής της σελίδας ενημερώνει πάντως σχετικά με κάποιους απαράβατους κανόνες καλής λειτουργίας των “Ανομολόγητων”. Σύμφωνα με τους πιο βασικούς κανόνες τους λοιπόν:

“Τα ανομολόγητα είναι καλοδεχούμενα, από την στιγμή που αποστέλλονται μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας, η οποία διατηρεί και την ανωνυμία σας. Όχι μηνύματα στο inbox (της σελίδας στο facebook), εκτός προσωπικών παρατηρήσεων ή παραπόνων.”

“Μηνύματα που αποτελούν προσωπική επίθεση σε επώνυμα πρόσωπα και προσβάλλουν την προσωπικότητα τους, θα αγνοούνται.”

“Αν εντοπίσετε κάποιο ποστ που προσβάλλει εσάς, γνωστό σας πρόσωπο, αποστείλτε εις το inbox όσο τάχιστα as possible, για να διευθετηθεί το ζήτημα.”

“Τα πολύ προσωπικά, τα πολύ εν οίκω, μη εν δήμω, ούτε εν Ανομολόγητα Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.”

Ανομολόγητα σχόλια 3

Μετά από την πρώτη σελίδα Ανομολόγητων του ΑΠΘ, πλέον συναντάμε αντίστοιχες σελίδες σχεδόν σε όλα τα σπουδαστικά ιδρύματα της πόλης -όπως και σε όλη την χώρα με σελίδες που αφορούν ακόμα και ολόκληρες πόλεις- αλλά και σε υπηρεσίες οι οποίες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής στην Θεσσαλονίκη.

Από τα Ανομολόγητα του ΑΤΕΙΘ μέχρι και τα Ανομολόγητα του ΟΑΣΘ οι Θεσσαλονικείς ξέρουν πλέον να διαχειρίζονται άψογα την ανωνυμία τους και να μοιράζονται ιστορίες με γερές δόσεις γέλιου, αυτοσαρκασμού αλλά και με μετα-μοντέρνο σεξιστικό χιουμοράκι. Άλλωστε η ζωή στην Θεσσαλονίκη είναι το απόλυτο σκηνικό για να λειτουργήσει σαν το βούτυρο στο ψωμί των ασυγκράτητων νέων της.

Ανομολόγητα ΟΑΣΘ 1Ανομολόγητα ΟΑΣΘ 3

Η parallaxi γνωρίζει τη Θεσσαλονίκη καλύτερα. Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για όλα τα θέματα που αφορούν την πόλη απλά κάνε like εδώ.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα