Το κέντρο της Θεσσαλονίκης γέμισε με αφίσες που γράφουν “Απαγωγή”
Τα δράμα των απαχθέντων Ισραηλινών στους δρόμους της Θεσσαλονίκης!
Την ώρα που χιλιάδες Ισραηλινοί ζουν δραματικές στιγμές και άνθρωποι αγνοούνται, στη Θεσσαλονίκη, αναρτημένες αφίσες καλούν τον κόσμο να ευαισθητοποιηθεί για τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς.
Κανείς δε γνωρίζει ή δεν μπορεί να προβλέψει τις επόμενες εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου και η κατάσταση παραμένει κρίσιμη σε κοινωνικό και όχι μόνο επίπεδο. Μάλιστα, και στην χώρα μας πολλοί Ισραηλινοί βρίσκονται σε απόγνωση, ψάχνοντας σημάδια ζωής για συγγενικά τους πρόσωπα και φωνάζοντας για λίγη αλήθεια.
Στην Θεσσαλονίκη, όπως πολλοί είδαν σήμερα αφίσες αγνοούμενων σε διάφορα σημεία της πόλης, έφτασε η καμπάνια Kidnapped From Israel η οποία έχει ως στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον πόλεμο.
Το κέντρο της πόλης έχει γεμίσει με αφίσες οι οποίες γράφουν ΑΠΑΓΩΓΗ, παρουσιάζοντας τα στοιχεία και τις φωτογραφίες ανθρώπων που απήχθησαν από την Χαμάς μέσα από τα σπίτια τους!
Όλες οι αφίσες συνοδεύονται από το εξής μήνυμα: «Στις 7 Οκτωβρίου, σχεδόν 200 αθώοι πολίτες απήχθησαν από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Η τοποθεσία τους παραμένει άγνωστη. Περισσότεροι από 3,000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά από τριών μηνών ως 85 ετών, τραυματίστηκαν, σκοτώθηκαν, χτυπήθηκαν, βιάστηκαν και απομακρύνθηκαν από τους αγαπημένους τους από την Χαμάς».
H καμπάνια δημιουργήθηκε από μια μικρή ομάδα Ισραηλινών με έδρα τη Νέα Υόρκη, με επικεφαλής τους καλλιτέχνες Nitzan Mintz και Dede Bandaid, και σχεδιάστηκαν από τον Tal Huber σε συνεργασία με τη Shira Gershoni. Όπως περιγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα της καμπάνιας, οι καλλιτέχνες με έδρα το Τελ Αβίβ, οι οποίοι έβλεπαν τη φρίκη αυτού του πολέμου να εκτυλίσσεται ενώ ήταν μακριά από τους φίλους και τις οικογένειές τους στο Ισραήλ, αποφάσισαν να δράσουν αμέσως. Αυτή η εκστρατεία δεν χρηματοδοτείται και έχει γίνει πλέον ένα από τα πιο διαδεδομένα αντάρτικα δημόσια έργα τέχνης στην ιστορία, καθώς συνεχίζει να εξαπλώνεται με νέες εικόνες αφισών που βγαίνουν στην επιφάνεια σε δρόμους, σταθμούς, πανεπιστήμια, διαδηλώσεις και πολλά άλλα.