Θεσσαλονίκη

ΤΩΡΑ: Διαμαρτυρία μουσικών στην Αριστοτέλους – Δηλώσεις της μουσικού που προσήχθη

Διαμαρτυρόμενοι για την προσαγωγή μουσικού του δρόμου το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Parallaxi
τωρα-διαμαρτυρία-μουσικών-στην-αριστ-371615
Parallaxi

Video – Eικόνες: Δέσποινα Αθανασιάδη

Ξεκίνησε η διαμαρτυρία του Συλλόγου Μουσικών Βόρειας Ελλάδας μπροστά από το ΑΤ Λευκού Πύργου. Οι μουσικοί διαμαρτύρονται για την προσαγωγή της νεαρής μουσικού την περασμένη Κυριακή στην πλατεία Αριστοτέλους. Όπως έγινε γνωστό, η προσαγωγή από πλευράς αστυνομίας έγινε με την αιτιολογία της επαιτείας και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ανάλογο περιστατικό στην πόλη.

Μουσικός του δρόμου, μιλάει για την κατάσταση με την οποία έρχονται αντιμέτωποι συχνά οι μουσικοί στον δρόμο, καθώς έχει συμβεί και στον ίδιο αντίστοιχο περιστατικό. Δείτε όσα αναφέρει σχετικά με το θέμα που εγείρει αντιδράσεις:

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης δηλώνει σχετικά με την διαμαρτυρία και την παρουσία των μουσικών έξω από το ΑΤ Λευκού Πύργου ότι “Γι’ αυτό γίνεται η διαμαρτυρία για να τελειώσουν οι συλλήψεις εις βάρος των μουσικών” ενώ λίγο αργότερα τόνισε πως “κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή από τον Παρασκευόπουλο. Σε λίγες ώρες πιθανόν να έχουμε και κατάργηση του νόμου.”

Στο σημείο κατευθύνονται και τα καλλιτεχνικά σχολεία για να συμμετέχουν στην διαμαρτυρία ενώ στο σημείο έφτασε και η μουσικός Μαίρη Στεφάνου, που προσήχθη την Κυριακή από την αστυνομία.

Δείτε τις δηλώσεις και την δική της μαρτυρία για το πώς ακριβώς εξελίχθηκε το περιστατικό:

Στην διαμαρτυρία εθεάθη και ο Μάνου Τσάο. Ο διάσημος καλλιτέχνης μπορεί να μην τραγούδησε αλλά μίλησε στο μικρόφωνο. Δείτε αναλυτικά το στιγμιότυπο ΕΔΩ

H διαμαρτυρία συνεχίζεται με μουσικές και χορό από το κοινό και τους μουσικούς που βρίσκονται στο σημείο.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα