Επικαιρότητα

Η Τούμπα θα αποκτήσει το δικό της πάρκο για ΑμεΑ αλλά για… όλους!

Εγκρίθηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και του Υπουργείου Εργασίας

Parallaxi
η-τούμπα-θα-αποκτήσει-το-δικό-της-πάρκο-338080
Parallaxi
Εικόνα Αρχείου

Τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την δημιουργία πάρκου για άτομα με αναπηρία ενέκρινε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Η έκταση, άνω των δύο στρεμμάτων, στην οποία θα δημιουργηθεί το πάρκο παραχωρήθηκε δωρεάν στο δήμο Θεσσαλονίκης από το υπουργείο και βρίσκεται μεταξύ των οδών Γρ. Λαμπράκη, Παυσιλύπου και Ολυμπίας στην περιοχή της Μαλακοπής ‘Ανω Τούμπας.

Στη σχετική πρωτοβουλία της προηγούμενης κυβέρνησης αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς, ενώ διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για ένα πάρκο για ΑμΕΑ, αλλά για άτομα με αναπηρία και για άλλα άτομα. Ο ίδιος τόνισε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν “εξονυχιστική και μακρόχρονη”, είπε ότι “άργησε η προγραμματική σύμβαση” και πρόσθεσε πως ήταν “απίστευτες” οι διαδικασίες που έπρεπε να γίνουν. “Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Αλληλεγγύης πρέπει να εκδώσει μια απόφαση συγκεκριμένα για ένα ποσό 450.000 ευρώ για να κατασκευαστεί αυτό το έργο” τόνισε και ανέφερε ότι έδωσε εντολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε, μόλις τελειώσει η υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας, να γίνει τροποποίηση του ισχύοντος ρυμοτομικού σχεδίου, για να επιβεβαιωθεί η χρήση και ο χαρακτηρισμός ως πάρκου.

Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Κουράκης επισήμανε ότι μετά από οκτώ χρόνια συζητείται στο δημοτικό συμβούλιο η συγκεκριμένη εισήγηση για τη μετατροπή του ακινήτου όπου στεγαζόταν παλιά το ορφανοτροφείο “Μέγας Αλέξανδρος” σε μια παιδική χαρά για άτομα με ειδικές ανάγκες. Σημείωσε ότι το θέμα πέρασε από πολλά κύματα και τόνισε ότι στη νέα αυτή παιδική χαρά δεν θα πρέπει τα άτομα αυτά να είναι απομονωμένα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα