Τρίτη βράδυ, Μενού με 10 ευρώ: 4 εστιατόρια για να βγεις απόψε στη Θεσσαλονίκη!
Μερικές προτάσεις σε ανατολικά, δυτικά και κέντρο για απόψε.
Η «κληρονομιά» του Φεστιβάλ Γαστρονομίας και του προγράμματος «Τρίτη βράδυ τρώμε έξω με 10€» συνεχίζεται ως έναν βαθμό στην πόλη και αλλάζει τις νύχτες της Τρίτης, δίνοντας μας την επιλογή να βγούμε επιτέλους από το σπίτι και να δοκιμάσουμε τις κουζίνες διαφορετικών μαγαζιών.
Παρακάτω, σας προτείνουμε 4 εστιατόρια στα οποία μπορείτε να κλείσετε τραπέζι για απόψε και να δειπνήσετε με χαμηλό budget.
Cin Cin
To πολυεπίπεδο Cin Cin έχεις λόγους να το επισκέπτεσαι όλο τον χρόνο αλλά όταν ανοίγει ο καιρός έναν παραπάνω. Στην μεγάλη πίσω αυλή του, σε έναν ευρύχωρο χώρο πλάι στο εμβληματικής αρχιτεκτονικής κτίριο του bar restaurant και δίπλα στο εκκλησάκι του Τιμίου Προδρόμου, ξεδιπλώνεται ένα σύγχρονο πεδίο σύγχρονου αστικού backyard. To πρώτο barless bar της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στον πεζόδρομο της Ικτίνου, και διαθέτει επίσης έναν no smoking πανέμορφο εσωτερικό χώρο.
Το μενού της Τρίτης με 10 ευρώ για σήμερα 4 Ιουνίου είναι το εξής:
Πρώτο πιάτο
Πράσινη σαλάτα με ροδάκινο, μοτσαρέλα και ντρέσινγκ από λευκό ξύδι κρασιού με μέλι και δυόσμο ή Ανάμεικτη σαλάτα με ψητά λαχανικά, σουσάμι και βινεγκρέτ βαλσάμικο
Κυρίως πιάτο
Φιλετίνι κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα και country πατάτα ή κριθαρότο με τσορίθο, λαχανικά, πέστο πιπεριάς Φλωρίνης και τσιπς γραβιέρας
Επιδόρπιο
Πορτοκαλόπιτα με φύλο κρούστας και παγωτό βανίλια ή ποτήρι με λευκό ή κόκκινο κρασί
*Cin Cin, Ικτίνου 22, κρατήσεις: 2310 223 350, facebook
Το Μανιτάρι
Τίποτα δεν μπορεί να μας κρατήσει μακριά από αυτό το εστιατόριο, το «Μανιτάρι» που φύτρωσε στα ανατολικά της πόλης και εκ τότε μας μύησε σε ολοκληρωμένες γαστρονομικές εμπειρίες που εθίζουν. Ένα περισσότερο τώρα που ο καιρός άνοιξε.
Ο λόγος η ιδιαίτερη βεράντα του, με casual διακόσμηση που αποπνέει αέρα φινέτσας και σύγχρονου boheme. Εκεί όπου υπό τους ήχους chill out μουσικών, ανάμεσα σε αρωματικά φυτά και με εξαιρετική θέα στην καταπράσινη Σοφούλη, μπορείς να απολαύσεις πιάτα που θα συγκινήσουν τους γευστικούς σου κάλυκες. Ένα αστικό, υπέροχο περιβάλλον σε μια συνοικία που κάποτε ήταν εξοχή της πόλης.
Το μενού της Τρίτης με 10 ευρώ για σήμερα 4 Ιουνίου είναι το εξής:
Ατομική πράσινη σαλάτα
Κυρίως πιάτο (επιλογή από τα παρακάτω):
Μοσχαρίσιο μπιφτέκι με σάλτσα μανιταριών και σπιτικό πουρέ πατάτας
Πέννες με σολομό, κολοκύθι και άρωμα ούζο
Λιγκουίνι καρμπονάρα με μανιτάρια και κρέμα γάλατος
Επιδόρπιο
Ένα ποτήρι κρασί ή αναψυκτικό
*Το Μανιτάρι, Θ. Σοφούλη 57, κρατήσεις: 2310 415 289, facebook
Oval
Στον ατμοσφαιρικό χώρο του Oval, απέναντι από τον Λευκό Πύργο, μπορείς όχι μόνο να απολαύσεις το εσωτερικό του, αλλά να βρεθείς επίσης στην αυλή του για να υποδεχτείς τις θερινές νύχτες με δροσιά και απαράμιλλης νοστιμιάς γεύσεις. Σε ένα μοναδικό σημείο της πόλης, με φόντο τον Θερμαϊκό, δίνεις στο καλοκαίρι το ατόφιο του νόημα.
Το μενού της Τρίτης με 10 ευρώ για σήμερα 4 Ιουνίου είναι το εξής:
Πράσινη σαλάτα με γκότζι μπέρι
Φιλέτο κοτόπουλο με λαχανικά ζουλιέν
Ένα ποτήρι λευκό ή κόκκινο κρασί
*Oval, Φιλικής Εταιρείας 1, κρατήσεις: 2310 254 533, facebook
Πόρτα Ανοιχτή
Το νέο γαστρονομικό meeting point στα δυτικά, η Πόρτα Ανοιχτή, προσφέρει φαγητό φτιαγμένο με ποιοτικά αλλά και φρέσκα, αγνά υλικά. Μοντέρνες γεύσεις, εμπνευσμένες από την Ελληνική και τη Μεσογειακή κουζίνα, σε συνδυασμό με την δεκαπενταετή εμπειρία του Σεφ του καταστήματος απογειώνουν κάθε πιάτο! Στα Summer Bonus φυσικά συγκαταλέγεται ο Αυλόκηπος που δίνει άλλη αίσθηση στο αστικό μας καλοκαίρι!
Κυρίως πιάτο
Χοιρινές μπουκίτσες με φρέσκα μανιτάρια και κρέμα μουστάρδας ή μπαβέτε με κοτόπουλο, εστραγκόν τυρί κρέμα και άρωμα λεμονιού
Επιδόρπιο
Ρεβανί με παγωτό βανίλια και σιρόπι καραμέλας
*Πόρτα Ανοιχτή, Κολοκοτρώνη 13 (Σταυρούπολη, περιοχή Μονής Λαζαριστών), κρατήσεις: 2311 265 325, facebook