Θεσσαλονίκη

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Γιάννης Αγγελάκας έπαιξε χθες στο καφέ των νεαρών Τσιγγάνων στο Κορδελιό

Μια νίκη υπέρ της συμπερίληψης και της ανεκτικότητας αχνοφαίνεται.

Parallaxi
βιντεο-ο-γιάννης-αγγελάκας-έπαιξε-χθε-1017437
Parallaxi

Μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Parallaxi για την εμμονική ”προσπάθεια” να κλείσει μια συνεταιριστική επιχείρηση που άνοιξαν νέοι τσιγγάνοι στο Κορδελιό, το κύμα συμπαράστασης ήταν πολύ μεγάλο.

Δεκάδες δημοσιεύματα και αναδημοσιεύσεις, ενδιαφέρον πολιτικού και κοινωνικού συστήματος, πίεση από παντού να σταματήσει ένα καθαρά ρατσιστικό ξέσπασμα.

Εξαιρετικά ευαισθητοποιημένος σε κοινωνικά ζητήματα ο  Γιάννης Αγγελάκας βρέθηκε χθες βράδυ εκεί και έπαιξε πλάι στον πατέρα Αθηναγόρα και τα παιδιά μαζί με τους μουσικούς του. Επίσης μαζί του ήταν και ο Δημήτρης Μυστακίδης.

”Στο Κορδελιό μια ομάδα νεαρών τσιγγάνων άνοιξε το συνεταιριστικό καφέ Kherel. Κάτοικοι και φορείς της περιοχής δεν είδαν με καλό μάτι αυτή την προσπάθεια και βάζουν όσα εμπόδια μπορούν στη λειτουργία του. Εκεί βρεθήκαμε χθες με τη Λαμπρινή Γρηγοριάδου και τον Αλέκο Κόντζογλου από τους 100°C, καθώς και με το Δημήτρη Μυστακίδη. Μιλήσαμε με τα παιδιά για τα σχέδιά τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και στη συνέχεια παίξαμε μουσική και τραγουδήσαμε μαζί τους. Στην παρέα μας ήταν και ο πατέρας Αθηναγόρας που εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια στηρίζει τα παιδιά των τσιγγάνων της ευρύτερης περιοχής, βοηθώντας τα να μορφωθούν και να συνυπάρξουν ισότιμα και αξιοπρεπώς με την τοπική κοινωνία.”

Μια νίκη υπέρ της συμπερίληψης και της ανεκτικότητας αχνοφαίνεται. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τη μέρα που δημοσιεύσαμε το ρεπορτάζ του Γιώργου Τσιτιρίδη σταμάτησαν οι επισκέψεις αστυνομίας και ο φόβος του σφραγίσματος.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα