Θεσσαλονίκη

Βραχυχρόνια μίσθωση εκτός κέντρου Θεσσαλονίκης – Από ισόγεια οικοδομής μέχρι βίλες των 400€

Τι «παίζει» σε δέκα περιοχές εκτός κέντρου της Θεσσαλονίκης - Οι τιμές, τι προσφέρουν, αλλά και πώς «πλασάρονται» στις πλατφόρμες

Ραφαήλ Γκαϊδατζής
βραχυχρόνια-μίσθωση-εκτός-κέντρου-θε-1164265
Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνεις όταν προγραμματίζεις την επίσκεψη σου σε έναν προορισμό και έχεις αποφασίσει να επιλέξεις ένα κατάλυμα βραχυχρόνιας μίσθωσης  για να διαμείνεις εκεί, είναι σίγουρα να συγκρίνεις τις τιμές και φυσικά το πού βρίσκεται αυτό.

Ας σκεφτούμε σαν Θεσσαλονικείς. Έρχεσαι ως επισκέπτης την πόλη. Και θες να δεις όλα της τα μουσεία, να πας στα κάστρα, να απολαύσεις την παραλία της, τη νυχτερινή της ζωή, τα εστιατόρια της.

Σε μία πόλη που η μοναδική διαθέσιμη δημόσια συγκοινωνία είναι ο ΟΑΣΘ, το κέντρο μοιάζει μονόδρομος.

Επομένως, σχεδόν όλοι θα πιστεύαμε ότι τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης στην πόλη θα περιορίζονται μόνο στην «καρδιά» της πόλης και περιμετρικά από το κέντρο της.

Και όμως. Κάνοντας μια αναζήτηση στις γνωστές πλατφόρμες, θα διαπιστώσει κανείς ότι υπάρχει πληθώρα καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, από μικρά δωμάτια έως ονειρικές βίλες.

Αναζητήσαμε λοιπόν 10 περιοχές εκτός κέντρου της Θεσσαλονίκης για να δούμε τι τιμές παίζουν, αλλά και φυσικά τι προσφέρουν τα καταλύματα αυτά, αλλά και πώς «πλασάρονται» στους ενδιαφερόμενους.

Ξεκινώντας από τα δυτικά, στο Κορδελιό τα διαθέσιμα καταλύματα κινούνται μεταξύ 36-47 ευρώ για μια βραδιά, την ώρα που στον Εύοσμο οι τιμές «παίζουν» από 55 έως 110 ευρώ.

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα τα καταλύματα βρίσκονται ακόμα και σε οικοδομές, δηλαδή είναι σπίτια της διπλανής πόρτας.

Στην περίπτωση του Κορδελιού και Ευόσμου προτάσσεται η εύκολη πρόσβαση στον Περιφερειακό, αλλά και το γεγονός ότι είναι περιοχές που μπορείς να βρεις ό,τι χρειάζεσαι στην καθημερινότητά σου.

Λίγο πιο πέρα, στους Αμπελόκηπους οι τιμές δεν ξεπερνούν τα 50 ευρώ.

Αρκετά είναι και τα καταλύματα που μπορεί να βρει κανείς στη Νικόπολη και γύρω από αυτήν και μάλιστα σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 60 ευρώ τη βραδιά.

Στην Ευκαρπία οι τιμές «παίζουν» από 60 έως 110 ευρώ. Στην περιοχή αυτή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο και το γεγονός ότι βρίσκεται πολύ κοντά σε δύο μεγάλα νοσοκομεία.

Στο Ασβεστοχώρι οι τιμές για μια βραδιά κυμαίνονται από 60 έως 130 ευρώ, ενώ ανάλογες είναι οι τιμές και στην Πυλαία. Στις περιοχές αυτές γενικότερα οι επιλογές έχουν να κάνουν με ποιο μεγάλα καταλύματα όσον αφορά το μέγεθος σε σχέση με τα δυτικά.

Από 60 έως και λίγο πάνω από 100 ευρώ η βραδιά σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης στη Θέρμη, με τα περισσότερα εξ αυτών πέραν των υπηρεσιών που προσφέρουν να προτάσσουν και την εγγύτητα στο αεροδρόμιο.

Όλοι οι χώροι προσφέρουν αυτά που αναζητεί και περιμένει κάποιος, δηλαδή wifi, θέρμανση, κλιματισμό, πάρκινγκ, ενώ σε πολλές περιπτώσεις αυτό που σημειώνεται είναι ότι το κατάλυμα ενδείκνυται για επαγγελματίες που ταυτόχρονα με τη διαμονή τους θέλουν να το χρησιμοποιήσουν και για την εργασία τους.

Και πάμε και στην κατηγορία «ότι πληρώσεις παίρνεις». Σε περιοχές όπως το Πανόραμα, το Τριάδι, οι Ταγαράδες, το Νέο Ρύσιο.

Εκεί όπου οι τιμές για μια βραδιά μπορεί να φτάσουν έως και τα 400 ευρώ.

Βέβαια, μιλάμε σε κάποιες περιπτώσεις για μονοκατοικίες ή και βίλες ολόκληρες. Με πολλά υπνοδωμάτια, μπάνια, τζακούζι, θέα, μεταξύ των υπόλοιπων στάνταρ που προσφέρονται.

Μα καλά θα αναρωτηθεί κάποιος. Γιατί να κλείσεις ένα τέτοιο κατάλυμα μακριά από το κέντρο;

Η απάντηση είναι απλή. Δεν χρειάζεται να είσαι επισκέπτης στην πόλη για να το κάνεις. Όπως σημειώνουν παράγοντες της αγοράς, πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν τέτοια καταλύματα για να κάνουν ακόμα και τα πάρτι τους!

Καταλύματα της μιας βραδιάς στα οποία μαζεύονται παρέες φίλων, μαγειρεύουν, τρώνε, χορεύουν, συζητάνε, κάνουν καραόκε, χωρίς να έχουν το άγχος τι θα πει η γειτονιά ή η οικοδομή. Πράγματα δηλαδή που δε θα μπορούσαν να τα κάνουν με την ίδια άνεση στο σπίτι τους.

Ακόμα και στην περίοδο της πανδημίας και των lockdown, σίγουρα κάπου θα πήρε το αυτί σας για άτομα που συγκεντρώνονταν σε καταλύματα της μιας βραδιάς.

Και φυσικά το ερώτημα που θέσαμε σε άτομο που ασχολείται με το χώρο της βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι από τη μία γιατί ένας που διαθέτει ακίνητο να το διαθέσει προς αυτό το σκοπό και από την άλλη πλευρά γιατί κάποιος να επιλέξει να πάει να μείνει σε ένα τέτοιο χώρο, αντί να πάει σε ένα ξενοδοχείο.

Όσον αφορά το πρώτο σκέλος η απάντηση έχει να κάνει με τις προθέσεις των ιδιοκτητών των ακινήτων. Κάποιος δηλαδή που έχει σπίτια σε αυτές τις περιοχές, αλλά δεν τα χρησιμοποιεί για τον ίδιο, για ποιο λόγο να τα κρατάει κλειστά; Αποφασίζει να τα εντάξει στη βραχυχρόνια μίσθωση και ό,τι βγάλει. Από το να μπλέκει με ιδιοκτήτες, συμβόλαια, να έχει το φόβο μήπως ο ενοικιαστής θα είναι κακοπληρωτής, επιλέγει τη συγκεκριμένη χρήση τους.

Από την άλλη πλευρά έχει να κάνει με τη ψυχολογία του ατόμου που θα επιλέξει να μείνει σε αυτά τα καταλύματα. Και εδώ το «κλειδί» είναι η αίσθηση του να τον κάνεις τον άλλο να αισθανθεί σαν στο σπίτι του ή να του προσφέρεις έναν χώρο που να ταιριάζει σε αυτά που ψάχνει ή και να είναι τελείως διαφορετικός από την καθημερινότητα του, εάν πρόκειται δηλαδή για μια συγκεκριμένη περίσταση.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα