Agenda

Θεσσαλονίκη: Παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Λάλα «Στέλιος Καζαντζίδης. Θηρίο Ανήμερο»

Τη Δευτέρα στο Κτήμα Γεροβασιλείου.

Parallaxi
θεσσαλονίκη-παρουσίαση-του-βιβλίου-τ-830815
Parallaxi

Το Κτήμα Γεροβασιλείου & οι Εκδόσεις Αρμός σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Λάλα «Στέλιος Καζαντζίδης. Θηρίο ανήμερο» τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 στις 19.00 στο Κτήμα Γεροβασιλείου (Επανομή).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Θανάσης Γιώγλου, ο Γιώργος Καζαντζής, ο Θωμάς Κοροβίνης, ο Στάθης Παχίδης και ο συγγραφέας του βιβλίου Θανάσης Λάλας. Οι μουσικοί Γιώργος Καραμφίλλης (μπουζούκι) και Πέτρος Πετράκης (κιθάρα-φωνή) θα κλείσουν τη βραδιά με τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη. 

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της εμφιάλωσης του οινοποιείου. Στο πλαίσιο της παρουσίασης, το μουσείο οίνου θα είναι επισκέψιμο από τις 18:00 μέχρι τις 19:00. 

Λόγω των μέτρων κατά του covid-19, η είσοδος θα επιτραπεί μόνο με την επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης και της πρόσκλησης, ηλεκτρονικής ή εκτυπωμένης. Θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα μέτρα για την ασφάλεια της υγείας του προσωπικού, των καλεσμένων και του κοινού. 

Είσοδος δωρεάν μόνο με πρόσκληση: https://bookings.gerovassiliou.gr/event/stelios-kazantzidis-thirio-animero/4/

Λίγα λόγια για το βιβλίο

192 ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ

61 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ

14 ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ

1 ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΕ

Για πρώτη φορά μιλάει για τη φήμη, το χρήμα, το αναγκαίο της ζωής, τα δώρα του Θεού, για τον πολλαπλασιαστή της αντοχής του βασανισμένου ανθρώπου, για την καταγωγή του θυμού του, για το κόστος της ειλικρίνειας, τα λάθη, τις εμμονές, τα κουσούρια, για τους ανθρώπους που αδίκησε και γι’ αυτούς που τον αδίκησαν, για τα κοροϊδιλίκια των ανθρώπων της νύχτας, για τους ανθρώπους που χτίζουν θεόρατα σπίτια για να ζήσει μέσα ο «κύριος Κανένας», για τον εθισμό της συνήθειας, για τη μεγάλη φωνή που έχει ανάγκη την ψυχή, για τον μετρονόμο της ευτυχίας, τη Ζωή, τη σεναριογράφο της ζωής, για την πείνα, το «ξύλο χωρίς όρια», τα ναρκωτικά, τον τζόγο. Κλείνει τη διαμάχη με τον Χρήστο Νικολόπουλο και ο Χρήστος δίνει στη δημοσιότητα για πρώτη φορά ένα από τα γράμματα που του έστελνε ο Στέλιος από την Αμερική.

Μιλούν για τον Στέλιο: Α. Πάνου, Μαρινέλλα, Μ. Χατζιδάκις, Σ. Μάλαμας, Γ. Νταλάρας, Γ. Μπιθικώτσης, Ε. Βιτάλη, Δ. Σαββόπουλος, Στ. Κουγιουμτζής, Χ. Αλεξίου, Β. Καζαντζίδη, Σ. Χανούμ, Χρ. Νικολόπουλος και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος.

Ο Θανάσης Λάλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έπαιξε ποδόσφαιρο, συναντήθηκε νωρίς με την τύχη του. Σε πολύ νεαρή ηλικία είχε την ευκαιρία να ζήσει δίπλα στον Στρατή Τσίρκα, ένα σπουδαίο Έλληνα συγγραφέα, και να τον καθοδηγήσει στο χώρο της ποίησης ο Μανώλης Αναγνωστάκης, ο Νίκος Καρούζος και ο Μίλτος Σαχτούρης. Στην ηλικία των 23 γνώρισε τυχαία τον Άντι Γουόρχολ και αυτή η συνάντηση άλλαξε την πορεία της ζωής του. Ξεκίνησε να παίρνει συνεντεύξεις και να επιδιώκει συναντήσεις με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες και λόγιους, άρχισε να κάνει καθημερινότητά του αυτές τις συναντήσεις. Μέχρι σήμερα έχει δημοσιεύσει 3500 συνεντεύξεις με μοναδικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο.

Έχει δουλέψει ως δημοσιογράφος σε μεγάλα Ελληνικά περιοδικά και εφημερίδες και έχει διακριθεί ως δημιουργός νέων περιοδικών, έχει δημιουργήσει 33 καινούργια concept για περιοδικά. Σήμερα δραστηριοποιείται δημιουργικά στη ζωγραφική, την γλυπτική και συνεχίζει επιλεκτικά στη γραφή.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα