Αθλητισμός

Θεσσαλονίκη: Sold out τραπέζια, ψηστήρια και… γούρια για τον τελικό

Στους ρυθμούς του τελικού κυπέλλου θα κινηθεί η πόλη το βράδυ του Σαββάτου και σε περίπτωση επιτυχίας του ΠΑΟΚ, έως τα ξημερώματα της Κυριακής

Ραφαήλ Γκαϊδατζής
θεσσαλονίκη-sold-out-τραπέζια-ψηστήρια-και8230-904508
Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Το ένατο κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του θα διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ το βράδυ του Σαββάτου στις 20:00 στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Περισσότεροι από 21.000 φίλοι του Δικεφάλου του Βορρά θα βρεθούν στην πρωτεύουσα για να στηρίξουν την προσπάθεια των παικτών του Ράζβαν Λουτσέσκου στην προσπάθεια τους για να επιστρέψουν στην πόλη με την κούπα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Το ραντεβού των φίλων του ΠΑΟΚ που θα ξεκινήσουν από τη Θεσσαλονίκη και τις υπόλοιπες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας δόθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στα διόδια των Μαλγάρων, ώστε τα πούλμαν που θα τους μεταφέρουν να ταξιδέψουν με κομβόι προς την Αθήνα και τα διόδια των Αφιδνών.

Από εκεί σταδιακά τα πούλμαν θα αρχίσουν να κατευθύνονται προς το ΟΑΚΑ προκειμένου οι «ασπρόμαυροι» οπαδοί να πάρουν τη θέση τους στις εξέδρες του γηπέδου.

Την ίδια ώρα, η Θεσσαλονίκη ζει και αυτή σε ρυθμούς τελικού, καθώς πάρα πολλοί είναι οι φίλοι του ΠΑΟΚ που δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν στην Αθήνα και θα παρακολουθήσουν τον τελικό σε καταστήματα της πόλης.

paok-kypello.jpg

Οι καφετέριες της Θεσσαλονίκης, αλλά και ουζερί και ταβέρνες βρίσκονται σε… θέσεις μάχης με τα τηλέφωνα για κρατήσεις να έχουν «σπάσει» τις τελευταίες ημέρες.

Οι καλές καιρικές συνθήκες επιτρέπουν στα καταστήματα εστίασης με εξωτερικό χώρο να τοποθετήσουν και εκεί τηλεοράσεις και να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.

Σε μια προσπάθεια να αυξήσουν την κατανάλωση των πελατών τους, ιδιοκτήτες καφετεριών επιστρατεύουν και ψησταριές, προκειμένου να προσφέρουν και σουβλάκια μαζί με τη μπύρα, το ποτό, ακόμα και τον… καφέ!

Τα sports cafe που επέλεξαν να μην δουλέψουν με κρατήσεις το βράδυ του Σαββάτου, καλούν τους ενδιαφερόμενους πελάτες τους, να φροντίσουν να τα επισκεφτούν από νωρίς προκειμένου να βρουν θέση, ιδιαίτερα εάν πρόκειται για μεγάλες παρέες.

Όσοι πάλι θέλουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο και δε θέλουν να ψάχνονται την τελευταία στιγμή, μιας και το ματς καλύπτεται από συνδρομητική πλατφόρμα, έχουν φροντίσει ήδη εδώ και μέρες να «κλείσουν» το τραπέζι και τη θέση τους.

Και επειδή πρόκειται για παιχνίδι που κρίνει τρόπαιο, είναι φυσιολογικό για κάποιους που πιστεύουν σε αυτά, να ακολουθούν πιστά τα γούρια τους!

Έτσι, όπως επισημαίνουν ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι καφετεριών, υπάρχουν πελάτες που ζήτησαν να κάτσουν σε συγκεκριμένη θέση, την οποία θεωρούν γούρικη.

Δεν λείπουν βέβαια και τα γούρια από πλευράς καταστηματαρχών που θα ντύσουν τα χρώματα των μαγαζιών τους στα «ασπρόμαυρα» παραγγέλνοντας μέχρι και μπαλόνια με τον δικέφαλο αετό, καθώς τους είχε βγει σε… καλό στους τελικούς των προηγούμενων χρόνων.

Από νωρίς το πρωί στο κέντρο της πόλης και στον Λευκό Πύργο θα κάνουν την εμφάνισή τους και πλανόδιοι πωλητές με πάγκους ντυμένους στα ασπρόμαυρα και γεμάτους από φανέλες και κασκόλ του ΠΑΟΚ.

paok-kypello1.jpg

Επί ποδός φυσικά και για τις μεταμεσονύκτιες ώρες οι ιδιοκτήτες καντίνας που είναι έτοιμοι να κατέβουν στην παραλιακή με τα οχήματά τους, καθώς είναι βέβαιο ότι σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου από τον ΠΑΟΚ, το πάρτι θα μεταφερθεί στον Λευκό Πύργο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα