Θεσσαλονίκη

5+1 fashion brands γεννημένα στην Θεσσαλονίκη

Fashion brands γεννημένα στην Θεσσαλονίκη και μήν έχοντας διάθεση για παγιέτες μας έβγαλαν από τα (παλιά)ρούχα μας και μας άρεσε.

Έλενα Ταξίδου
51-fashion-brands-γεννημένα-στην-θεσσαλονίκη-112380
Έλενα Ταξίδου

Γεννήθηκαν στην Θεσσαλονίκη, συντελεστές μερικά από τα πιο ακαταμάχητα παιδιά της, κινούνται δημιουργικά καθημερινά από τα στενά της και επιχειρηματικά από τα διαδικτυακά της, έστειλαν στην ανακύκλωση μισές από τις παγιέτες της πόλης και πλέον φοράνε στην Νύφη του Θερμαικού λίγο περισσότερο ντένιμ, ξύλινα παπιγιόν και κολάν με φλαμίνγκο. Και θέλουμε και άλλο!

Iδιαίτερη αισθητική, φρέσκες ιδέες και σχέδια που ανταποκρίνονται όχι στην επιταγή της μόδας αλλά προτάσεις που δημιουργούν οι ίδιες τους μόδα. Και όμως η Θεσσαλονίκη μας ως άλλη “μεγάλη fashionμάνα, αυτή που βγάζει τα καλύτερα τα brands” σε συνδυασμό με τους αρχιτέκτονες, το κράμα σχεδιαστών, καλλιτεχνών επιχειρηματιών και δημιουργικών ανθρώπων της, κρύβει και fashion brands τα οποία όχι μόνο την έχουν ως έδρα, αλλά κινούν την οικονομία της, λατρεύονται και είναι από τα πλέον αναγνωρίσιμα πανελλαδικά.

Οικογενειακές επιχειρήσεις τρίτης γεννιάς ή “brand” new με το όραμα της διαφορετικότητας των συντελεστών τους. Τα brands της πόλης κατάφεραν να διακρίνεται η ταυτότητά τους στον οργασμό της υπερπληθώρας που βιώνει ο κόσμος ακόμα και της εγχώριας βιομηχανίας της μόδας, αναβιώνοντας την -έτσι και αλλιώς- ιστορική σχέση της Θεσσαλονίκης με την αυτήν. Λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά, προσεγμένες και αυστηρές επιλογές υφασμάτων, στήριξη της τοπικής οικονομίας, εξαιρετικής ποιότητας δέρματα και φαντασία στις πρώτες ύλες, τα κορυφαία online fashion brands της πολης κάνουν τους fashion bloggers να τα επιλέγουν, να τα συνδυάζουν, να τα προτείνουν και τα πιο it κορίτσια και αγόρια δρόμων και νησιών να μην τα αποχωρίζονται ποτέ. Αυτό θα πει brand και αυτά είναι τα 5+1 κορυφαία της πόλης τα οποία έχουν καταφέρει να αποκτήσουν φανατικό κοινό, διακρίνοντας μέσα σε δευτερόλεπτα το στίγμα τους κάθε φορά που συναντάς κομμάτι τους εκεί έξω.

ΕLENA ATHANASIOU str.52 

Λίγοι γνωρίζουν ότι πρόκειται για ένα brand το οποίο εκρήγνυται καθημερινά εδώ και μία πενταετία περίπου από τους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης σε ένα οικογενειακό εργαστήριο που πάει πίσω στον χρόνο, αλλά πολλοί περισσότεροι γνωρίζουν τις Elena Athanasiou Exlusive Bags. Τις δερμάτινες μοναδικά σχεδιασμένες και κατασκευασμένες από την ίδια (και την μητέρα της) τσάντες τις οποίες χαρακτηρίζουν οι απλές γραμμές, το καθαρό δέρμα η μίνιμαλ δυναμική τους και οι λεπτομέρειες που επιβάλλουν οι τάσεις της μόδας τις οποίες όταν η νεαρή σχεδιάστρια της πόλης δεν αγνοεί, ενσωματώνει μοναδικά στην ταυτότητα του brand. Όταν συναντάτε εκεί έξω τσάντα και σχεδόν την θέλετε απεγνωσμένα χωρίς fake labels κατά ένα μεγάλο ποσοστό να είστε σίγουροι ότι πρόκειται για Elena Athanasiou Exlusive και πώς αλλιώς άλλωστε.

elena athanasiou 1
Online στο eabags.gr

PCP clothing 

Στην Ελλάδα της κρίσης και στην Θεσσαλονίκη των περιορισμένων επιλογών δύο αδέρφια, η Χριστίνα και ο Πέτρος Παπαχρήστου, ανέλαβαν μία οικογενειακή επιχείρηση που πάει πίσω τρεις γενιές. Tότε, οι πόλεις γέμισαν clutch bags μαγιό και προτίστως κολάν με φλαμίνγκο έντονα πάτερν cozy χρώματα με ιδανική φόρμα και πειραματισμούς πάνω σε ευφάνταστα υλικά, στα οποία υποκλίθηκε ένας ολόκληρος στρατός από φαν σε social media και δρόμους. Τα PCP έκαναν την πόλη να περηφανεύεται σαν γύφτικο σκεπάρνι, το διαδίκτυο να προσκυνάει σε κάθε νέο hashtag του brand που ποστάρεται και τις γυναίκες που τα φοράνε να νιώθουν γεμάτες αυτοπεποίθηση. Το καυτό brand της πόλης έκανε το κολάν statement και την φιλοσοφία τους μότο «We are the cool kids of the 80s and this is our party era».

01b-682x1024
Online στο pcpclothing.com

Ancient Κallos 

Δύο αδερφές, από και στην, Θεσσαλονίκη, η Λαμπρινή και η Στέλλα Σταύρου βρίσκονται πίσω από το πρώτο ουσιαστικά Greek Resort wear brand. Κάθε συλλογή του brand είναι χειροποίητη και εμπνευσμένη αποκλειστικά από την αρχαία εκδοχή της ομορφιάς (εξού και το κάλλος), από δαντέλα. μετάξι και φυσικά υφάσματα, μοτίβα και αρχαιοελληνικά πάτερν τα οποία σχεδιάζονται και εκτυπώνονται αποκλειστικά για τις συλλογές του brand. Περιλαμβάνει όσα ψάχνεις να φορέσεις ή και να ζήσεις γιατί όχι, στις ελληνικές διακοπές. Ήλιος, θάλασσα, σοκάκια, φορέματα παραλίας, μαγικά καφτάνια, τσάντες και πετσέτες θαλάσσης, σορτς και πολλά ακόμα έκαναν τις Ελληνίδες και όχι μόνο, να ταυτίσουν τους καλοκαιρινούς προορισμούς με την ταυτότητα των Ancient Kallos. Τα ρουχα τους εκτός από ταμεγαλα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής ταξιδεύουν στα νησιά του Αιγαίου απ’ όπου πια τα προμηθεύονται προσωπικότηες του διεθνους jet set όπως η συζυγος του Tom Hanks και η εγγονή του Σταυρου Νιάρχου.

ancient kallos
Online στο ancientkallos.com

Salt & Pepper 

Tα σκισμένα με ευφάνταστους κωδικούς στιλ και τεχνικές, χειροποίητα jeans, η θεσσαλονικιώτικη καρμική αγάπη στα “χαλαρά” denim και η τεράστια ανταπόκριση στο κάλεσμα αυτoύ του στιλάτου fashion brand της πόλης. Πληθωρικά και πιο διακριτικά, στενά, loose ή boyfriend (κυριολεκτικά ή μεταφορικά γιατί έχει και καθαρά αντρική συλλογή) είναι ελάχιστοι εκείνοι που λατρεύουν την μόδα και δεν έχουν έστω ένα salt n’ pepper denim στην ντουλάπα τους. Δύο νέοι άνθρωποι από την Θεσσαλονίκη, λατρεύουν το denim και δουλεύουν αποκλειστικά πάνω σε αυτά, fashion bloggers επιλέγουν τα σχέδιά τους και αληθινά κορίτσια των πόλεων και στενών προσκυνούν την εφαρμογή τους ανεβάζοντας συνέχεια τις salt n’ pepper φωτογραφίες τους στα social media. Εξαιρετική ποιότητα στις πρώτες ύλες, προσεκτική και λεπτομερή δουλειά σε ραφές, τα salt & pepper, η Ιωάννα και ο Βασίλης κατάφεραν να δώσουν άλλη διάσταση στο casual της πόλης.

10959385_617714295021515_4577678802634448905_n
Οnline στο saltandpepperjeans

KATERINA IOANNIDIS & CO

Ίσως το πιο αναγνωρίσιµο brand χειροποίητου κοσµήµατος της πόλης. Το brand που φέρει από το 1998 την υπογραφή της δηµιουργού Κατερίνας Ιωαννίδη και του επιχειρηµατία Νικόλαου Ναβροζίδη, από και με έδρα την Θεσσαλονίκη αμφότερων. Η φιλοσοφία του brand βασίζεται στον σχεδιασμό και την παραγωγή σύγχρονων κοσμημάτων από ασήμι και χρυσό, σχέδια ανατρεπτικά ως προς την παραδοσιακή εκδοχή και τεχνοτροπία των κοσμημάτων τουλάχιστον, κομμάτια εμπνευσμένα από την Τέχνη και μία έκδηλη επιρροή από την ελληνική κουλτούρα σε τόσο σύγχρονη εκδοχή. Γιατί είναι μοναδικά πολύτιμα και διαχρονικά; Γιατί όλη η πόλη και οι φανατικοί πλέον θαυμαστές του brand από όλη την Ελλάδα, γνωρίζουν ότι τα σχέδιά τους ακριβώς επειδή είναι χειροποίητα και απαιτείται πολύς χρόνος και κόπος για την δημιουργία τους, βγαίνουν στην παραγωγή σε πολύ-πολύ περιορισμένες εκδόσεις.

Online στο katerinaioannidis.com
Online στο katerinaioannidis.com

Papigion

To brand που αγαπήθηκε και διαθώθηκε ταχύτατα σαν λέξη-κωδικός, ξαναέβαλε το ομόνυμο ανδρικό αξεσουάρ στον μοδάτο χάρτη της πόλης και όχι μόνο, το Papigion του Γιώργου Γονιάδη, το οποίο δημιουργεί μοναδικά limited edition χειροποίητα παπιγιόν. Οι πρώτες ύλες από τις οποίες δημιουργούνται τα αξεσουάρ του Papigion προέρχονται προσεκτικά, εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά με υλικά που αγοράζονται από τα μικρά καταστήματα της πόλης και αυτή είναι μία από τις βασικότερες φιλοσοφίες πίσω από το papigion. Το brand έγινε γνωστό όχι μόνο για τα σχέδιά του αλλά και για την εμμονή στην λεπτομέρεια, που κρύβει αποκλειστικά δουλειά στο χέρι, με βελόνα κλωστή και χωρίς καθόλου κόλλα. Ιδιαίτερα famous έως και λατρεμένα, τα ξύλινα ακαταμάχητα που έχουν μετατρέψει τις it προσωπικότητες της πόλης σε εντυπωσιακά unisex στιλάτες.

11951793_1898440760381909_408380788979958449_n
Οnline στο papigion.gr
#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα