Να λοιπόν τι έγιναν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στη Θεσσαλονίκη

Η ωραία πρωτοβουλία πήρε σάρκα και οστά.

Parallaxi
να-λοιπόν-τι-έγιναν-τα-χριστουγεννιάτ-400320
Parallaxi

Σε άλλη περίπτωση θα κατέληγαν στον ΧΥΤΑ όμως χάριν της ωραίας πρωτοβουλίας τα χριστουγεννιάτικα δέντρα της πόλης φέτος, έγιναν χρήσιμα ως εδαφοβελτιωτικό σε δασικές εκτάσεις.

Ανταποκρίνονται οι πολίτες στη δράση “κανένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο σε ΧΥΤΑ”, την οποία ξεκίνησαν πιλοτικά στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα μηνύματα που παίρνουμε από τους Δήμους και διά ζώσης είναι ότι μετά τον αποχιονισμό, άρχισε δυναμικά η συλλογή των φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων, τα οποία αφού ολοκλήρωσαν την αποστολή τους στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, θα μετατραπούν σε θρύμματα και θα διατεθούν ως εδαφοβελτιωτικό υλικό σε αναδασωτέες περιοχές που υπέδειξαν τα δασαρχεία” επισήμανε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, Μιχάλης Γεράνης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανάρτηση του κ. Λάζαρου Ζαχαριάδη, προϊσταμένου στον τομέα Καθαριότητας του Δήμου, 16 κυβικά μέτρα τεμαχισμένα δέντρα, που κάτω από άλλες συνθήκες θα κατέληγαν στον ΧΥΤΑ, προωθήθηκαν σε μια ημέρα ως εδαφοβελτιωτικό σε δασικές εκτάσεις που υπέδειξε ο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας και το έργο θα συνεχιστεί.

Ο κ. Γεράνης τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι αυτή η ενέργεια “βρίσκει ευήκοα ώτα από τους συμπολίτες μας και από τους οργανισμούς των δήμων, καθώς στόχος της συγκεκριμένης περιβαλλοντικής πράξης είναι να γίνει θεσμός, να εμπεδωθεί χρόνο με τον χρόνο και να εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας”. Ανέφερε, ακόμη, ότι όλοι οι δήμοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργείου και του φορέα και μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου θα συνεχιστεί η διαδικασία προκειμένου, όπως προτάσσει και το όνομα της πιλοτικής δράσης, να μην οδηγηθεί κανένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο σε ΧΥΤΑ.

Η ανάρτηση του κ. Ζαχαριάδη:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα