Μία Νύχτα στο Μουσείο vol.1/Η ζωή στον τοίχο
Στην ομώνυμη ταινία τα εκθέματα του μουσείου ζωντάνευαν και τρομοκρατούσαν τον πρωταγωνιστή. Στόχος, όμως, της δράσης της Parallaxi και του “Θεσσαλονίκη Αλλιώς” με τίτλο “Μια Νύχτα στο Μουσείο” ήταν να ζωντανέψουν τα μουσεία της Θεσσαλονίκης και να έχει το κοινό της πόλης μία ευκαιρία να δει τα μουσεία… αλλιώς! Στις 26 Νοεμβρίου 2010 στο Κέντρο Σύγχρονης […]
Στην ομώνυμη ταινία τα εκθέματα του μουσείου ζωντάνευαν και τρομοκρατούσαν τον πρωταγωνιστή. Στόχος, όμως, της δράσης της Parallaxi και του “Θεσσαλονίκη Αλλιώς” με τίτλο “Μια Νύχτα στο Μουσείο” ήταν να ζωντανέψουν τα μουσεία της Θεσσαλονίκης και να έχει το κοινό της πόλης μία ευκαιρία να δει τα μουσεία… αλλιώς!
Στις 26 Νοεμβρίου 2010 στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, στην Αποθήκη Β1 στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης η Parallaxi και το “Θεσσαλονίκη Αλλιώς” ανέλαβαν να διοργανώσουν ένα πανηγυρικό φινάλε για τη μεγάλη έκθεση του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης “Ανεύρετοι Νήσοι”, η οποία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 28 Νοεμβρίου.
Η “Αλλιώτικη Νύχτα” αυτή νύχτα ήταν αφιερωμένη στις αλλαγές που έχουν επιφέρει στη ζωή μας και στην ανθρώπινη επικοινωνία τα social media. Η βραδιά είχε τον γενικό τίτλο “Η Ζωή στον Τοίχο” και ξεκινησε με μία πραγματική αλλά και μία εικονική ξενάγηση σε όλους τους χώρους της έκθεσης τόσο στην Αποθήκη Β1 όσο και στη Μονή Λαζαριστών.
Ακολούθησε μία διαδραστική performance από την ομάδα νέων καλλιτεχνών “Το Κουτί” που προκαλέσε το κοινό να βγάλει φωτογραφίες και να συμβάλει στην εξέλιξη της υπόθεσης.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς υπήρχαν δύο τοίχοι, ένας πραγματικός και ένας εικονικός στο facebook, για να φιλοξενούνται τα σχόλια του κοινού. Σκοπός ήταν στο τέλος να προκύψει μία ξεκάθαρη αντιπαραβολή των δύο “τοίχων”. Όσοι τοίχοι του ΚΣΤΘ έμειναν ελεύθεροι φιλοξενούσαν βίντεο με performances καλλιτεχνών, όπως η Marina Abramovic κ.ά., αλλά και ταινίες μικρού μήκους αφιερωμένες στη ζωή στο facebook, καθώς και την ταινία του “Θεσσαλονίκη Αλλιώς”.
Στο τέλος της βραδιάς στήθηκε ένα πάρτυ υπό τους ήχους αφρικανικής μουσικής σε ένα dj set από τον Τσιντί, έναν εκπρόσωπο της Νιγηριανής κοινότητας Θεσσαλονίκης, ενώ το κοινό είχε τη δυνατότητα να απολαύσει κρασιά, μια ευγενική προσφορά του Θωμά Λίγα.