Featured

Τι συμβαίνει με το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Εύοσμο;

«Φορτώνουμε τα ποδήλατα των παιδιών και πάμε σε άλλους δήμους» καταγγέλλουν κάτοικοι - Δέσμευση του δημάρχου μέσω της parallaxi

Ραφαήλ Γκαϊδατζής
τι-συμβαίνει-με-το-πάρκο-κυκλοφοριακή-867773
Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Παιδιά που προσπαθούν να τρυπώσουν με τα ποδήλατα τους από τα κάγκελα της περίφραξης και γονείς να πηδούν πάνω από αυτήν, προκειμένου να μπουν στο εσωτερικό του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Εύοσμο. Αυτή είναι η εικόνα που σημειώνεται το τελευταίο διάστημα στο χώρο, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής στην parallaxi.

«Το πάρκο παραμένει κλειστό και η πρόσβαση των παιδιών είναι δυνατή μόνο εάν περάσουν τα ποδήλατα τους και στη συνέχεια πηδήξουν από τα κάγκελα» αναφέρει κάτοικος της περιοχής στην parallaxi και συμπληρώνει:

«Έχω απευθυνθεί πολλές φορές στο δήμο, αλλά κανείς δεν υπήρξε να δώσει μια απάντηση γιατί συμβαίνει αυτό. Είναι κρίμα να βλέπουν τα παιδιά το πάρκο από μακριά και να μην μπορούν να μπουν.

Με το που έκλεισε το αναψυκτήριο μπήκε λουκέτο στο πάρκο. Τις πρωινές ώρες είναι ανοιχτό, διατηρώντας τον εκπαιδευτικό σκοπό για τον οποίο έχει δημιουργηθεί, δηλαδή να το επισκέπτονται σχολεία.

Τα προηγούμενα χρόνια το πάρκο έκλεινε στις 16:00, αλλά τα σαββατοκύριακα ήταν ανοιχτό από νωρίς το πρωί.

Τώρα αναγκαζόμαστε να φορτώσουμε τα ποδήλατα και τα παιδιά στο αυτοκίνητο και να πάμε σε άλλους δήμους.

Είχα μια επικοινωνία με ανθρώπους του δήμου στις αρχές Νοεμβρίου και μου είπε ότι σε 15 ημέρες θα λυθεί το θέμα. Ενώ του έδωσα και το τηλέφωνο μου για να επικοινωνήσει μαζί μου, δεν υπήρξε ποτέ καμία κλήση».

Η parallaxi βρέθηκε ανήμερα των Φώτων στο σημείο για να διαπιστώσει τι ακριβώς συνέβη και παρά το γεγονός ότι σύμφωνα -με την κρυμμένη από τους θάμνους- πινακίδα θα έπρεπε τη συγκεκριμένη ώρα το πάρκο να λειτουργεί, οι πόρτες ήταν σφραγισμένες με λουκέτο, αλλά στο χώρο βρίσκονταν κανονικά παιδιά και γονείς, που περνούσαν τα κάγκελα και έμπαιναν μέσα.

Κάποιοι από τους παρευρισκόμενους γονείς πίστευαν ότι το πάρκο είναι κλειστό λόγω αργίας, ωστόσο υπήρχαν και εκείνοι που σημείωναν ότι το φαινόμενο αυτό τείνει να γίνει συνήθεια, χωρίς να γνωρίζουν για ποιο λόγο οι ίδιοι και τα παιδιά τους αναγκάζονται να κάνουν… ζογκλερικά για να μπουν στο εσωτερικό ενός χώρου «ανάσα», όπως τον χαρακτήρισαν, για την γύρω περιοχή, αλλά και για όλο τη δημοτική ενότητα Ευόσμου.

Η parallaxi επικοινώνησε με τον δήμαρχο Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανό, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το πάρκο παραμένει κλειστό μόνο τα απογεύματα εξαιτίας έλλειψης φυλάκων, επειδή ο ένας αρρώστησε και δεν επαρκεί ο αριθμός των υπόλοιπων διαθέσιμων για να καλυφθεί το κενό.

Μάλιστα, δεσμεύτηκε ότι θα επιληφθεί άμεσα του θέματος, ώστε να τοποθετηθούν φύλακες, μετά και από τις νύξεις που έγιναν από γονείς και κατοίκους της περιοχής τις τελευταίες ημέρες, ιδιαίτερα την Πέμπτη, μετά τη Λειτουργία των Φώτων.

Σημειώνεται πάντως, ότι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν στην parallaxi, ότι το πάρκο παρέμεινε κλειστό και το πρωί της Παρασκευής.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα